home > njuz > Nova izdanja - Seven Mouldy Figs, Diskodelija, Lignjoslav

kontakt | search |

Nova izdanja - Seven Mouldy Figs, Diskodelija, Lignjoslav

Seven Mouldy Figs (7MF) je alter-rock bend iz Zagreba. Osnovan je 2012., a aktivan od trećeg mjeseca 2013. godine. Uz poneke promjene u postavi bend na ljeto 2014. postaje trio i nastavlja u pomalo eksperimantalnom smjeru s Laurom N. (bubnjevi i back vokal), Laurom M. (bas gitara) i Lucijom (gitara i vokal). 7MF iza sebe ima dva EP-a, mnoštvo koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i BiH i izvodi samo autorske pjesme na engleskom jeziku.

Novi singl objavljen je pod imenom Sound 008, a isti ima ulogu uvoda u novu eru stvaralaštva čiju kulminaciju će 7MF predstaviti u 2015. u obliku prvog albuma.

Sound 008

--------------------------------------------------------------------------

Diskodelija je četveročlani šibenski bend koji u postavi, Marko (bas gitara i vokal), Megi (klavijature), Rule (gitara) i Rade (bubnjevi), djeluje od jeseni 2013. godine.
Iako osnovani još 2009. godine, s ozbiljnijim autorskim radovima Marko, Rule i Rade, kojima se tada povremeno priključivao i Ante Stošić na drugoj gitari (Rade i Ante su članovi nekadašnjeg šibenskog benda 'Close distance'), počinju raditi od 2011., a krajem ljeta 2013. spomenutoj trojki priključuje se Megi na klavijaturama i formira se Diskodelija u današnjem sastavu.

Zvuk Diskodelije mješavina je raznih glazbenih pravaca, od punka i noisea do new vawe i post rocka, a.uzori su im brojni: Pixies, The Cure, Joy Division... Fugazi, Girls Against Boys, John Spencer, Jesus Lizard, Big Black, The Fall, Sonic Youth...

Diskodelija je u prosincu 2013., u sklopu Žednouhih koncerata, nastupila kao predgrupa legendarnim 'Girls Against Boys' u zagrebačkoj Močvari, da bi nakon toga dobili i poziv za nastup na ovogodišnjem Gričevanju. Između ta dva nastupa, Diskodelija je samostalno nastupila u klubu 'Azimut' te je ove godine otvorila prvi SuperUho festival u Šibeniku dok je dobar dio vremena posvetila i snimanju materijala za svoj debi album koji je nedavno objavila izdavačka kuća Dancing Bear.



---------------------------------------------------------------------

LIgnjoslav poklanja svoju diskografiju fanovima povodom 10 godina od nastanka. Bend Lignjoslav nastao je 2004. godine u Novom Sadu, isprva projekat, posle bend. Inicijalna kapisla za nastanak benda bio je nedostatak pravog punk zvuka u gradu. Bend je želeo biti prljav, odbojan i odvratan i tome se vodila njihova filozofija do samog raspada 2007. godine. Prvi album 'Lignjoslav' snimljen je 2005. godine i naišao je na pozitivne kritike kod ljudi. Ubrzo zatim iste godine snima se i drugi pod nazivom 'Pankeri sa ulice' koji humor prvog albuma još više preuveličava i dodaje dozu crnog humora. Bend zatim iste godine neumorno snima još 3 albuma: 'Ovaj put bez lepka', 'Kako se zove?' i 'Ko preživi flašista ili kako sam bio LSD'. Svaku promociju novog albuma ljudi su čekali sa strepnjom kakav će užas proizići dalje ali uvek posle slušanja vraćali osmeh na lice. 2006. snimaju 'Bato, ti si najlepši lik u porodilištu' i nekolicinu spotova a zatim 2007. albume 'Lignjoslav protiv Emoslava', 'Pozdravi iz klonje 8' i live album 'Spontano izdrkaj' koji su po fanovima i njihovi najbolji radovi, sa hit pesmama poput 'Strika jebač', 'Babina drugarica', 'Celulita', 'Tvoj šupak', Silovatelj krava', 'Sperma iz nosa' etc....Tokom godina, snimili su 9 albuma, od kojih su 8 studijski i jedan live album. Lignjoslav je samo 3 puta nastupio uživo, koncerte možete naći na YouTube-u, a deseti album benda ostao je na pola snimljen. Bend se raspao 2007. godine kada je frontmen benda odlučio da oćelavi nabrzinu. Povodom 10 godina od nastanka, bend je odlučio da okači kompletnu studijsku diskografiju na Bandcamp servis i zauvek stavi pečat na priču o Lignjoslavu. Pesme su tu, uživajte, smejte se, traumirajte, jebite babine drugarice.... Lignjoslavi odlaze u prošlost! Mrtvili!

kompletna diskografija

terapija // 14/11/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*