home > njuz > Novi singlovi - EVA BRAUN, SONGKILLERS, MY BUDDY MOOOSE, K.I.P., REGULATOR

kontakt | search |

Novi singlovi - EVA BRAUN, SONGKILLERS, MY BUDDY MOOOSE, K.I.P., REGULATOR

Nakon sedam, osam, možda čak i 10 godina, Eva Braun je u subotu, 06. septembra, održala koncert za pamćenje u Klubu 4, jedinstvenoj bečejskoj oazi koja je upravo ovom bendu posvetila jedan kutak svog maštovitog prostora. Na jednom zidu ovog kluba istaknute su memorabilije Eve Braun - fotografije benda, omoti ploča, plakati, ali i ​bas ​gitara Gorana Obradovića Obre. Kako ističu u bečejskom Klubu 4, tzv. ,,wall of fame" je samo mali izraz zahvalnosti bendu koji duže od dve decenije na samo sebi svojstven način širi pozitivan duh ovog vojvođanskog grada.



Pesma ,,Dan posle" je najava EP-ja koji će objaviti na proleće. Osim što će nastaviti sa radom na novim pesmama, Eva Braun će tokom jeseni biti i koncertno aktivna.

----------------------------------------------------------------------------

Novu pjesmu kultne zagrebačke skupine Songkillers koja je na sceni prisutna već 20-ak godina autorski potpisuju Željko Banić Bane i Srđan Sekulović Skansi.

Banetu se u izvedbi pjesme "Dio mene" pridružio Nikola Marjanović, jedan od najboljih muških vokala na našoj sceni i frontmen grupe Sane. Njih dvojica time nastavljaju uspješnu suradnju koja je započela 2010. godine singlom "Fields Of Emptiness".
Sigurni smo da će jedinstven i specifičan zvuk Songkillersa, u koji se tako lako zaljubiti, i ovaj put osvojiti publiku baš kao i hitovi "Ni'ko kao ti", "Malo ljubavi", "Medena", "Sreća"...



"Glazba za pjesmu 'Dio mene' nastala je prije godinu dana u studiju kod Skansija i u početku nisam bio siguran da je za mene. Spremili smo je u ladicu i skupljala je prašinu. Nedavno smo se našli u NLO studiju i počeli svirati melodiju i usput smišljali tekst. Na kraju smo bili jako zadovoljni rezultatom, a kada je i Nikola otpjevao svoj dio znali smo da je to to", objasnio je Željko Banić.

Songkillersi su dosad snimili šest studijskih albuma, mnogo singlova i još uvijek stvaraju nove pjesme i nekako uvijek zvuče najbolje kada pjevaju o ljubavi.

--------------------------------------------------------------------------------------

Nakon lanjskog, trećeg po redu albuma ''Shine! Shine! Shine!'' s kojim su pokupili hvalospjeve kritike i publike te ga predstavili nizom koncerata po zemlji i inozemstvu, riječka americana skupina My Buddy Moose kreće sa snimanjem materijala za novi album kojeg najavljujeu singlom ''My People''.

Pjesma je snimljena u studiju G.I.S., snimatelj je Matej Zec, a produkciju potpisuju sami članovi benda. Luka Benčić je autor glazbe i teksta, a aranžman su zajednički osmislili moosovci Benčić, Matko Botić, Jasmin Đečević i Ištvan Širola. Pored njih, na ''My People'' gostuje dječji zbor kojeg čine Annely, Ema, Lea, Dino, Jakov, Eva i Ela.



O novom singlu, autor Luka Benčić kaže: ''U želji da budem pretenciozan mogu samo reći da se radi o jednoj klasičnoj ljubavnoj priči s elementima nadnaravnog. Inspiracija su mi bili film ''Solaris" Andreia Tarkovskog, spisateljske tehnike Williama S. Burroughsa, gitaristički pastiši Richarda Lloyda i mediteranski pejsaži čiju kompatibilnost s imaginarijem američkih pustinja istražujem. Djeca su sjajno upotpunila samu završnicu koja zaziva dugo i neizvjesno putovanje svemirskim brodom, odnosno povratak kući''

Nakon singla ''My People'', kojim obilježavaju deset godina postojanja, My Buddy Moose se u listopadu povlače u studio, gdje će raditi na novom albumu čija se objava očekuje iduće godine. Premijeru singla i pretpremijeru novog materijala MBM će upriličiti u riječkom klubu Klub na Trsatu, gdje će nastupiti u petak, 19. listopada.
05. prosinca My Buddy Moose nastupit će u Tvornici Kulture u sklopu festivala 'Sonic Bullets Festival'.

------------------------------------------------------------------------------------

Nakon što nam se zagrebačka grupa K.I.P. predstavila i s prvim singlom otkrila Tajnu sreće, došlo je vrijeme i za drugi singl. Jučer je u emisiji Svijet diskografije Zlatka Turkalja na HR2 predstavljena pjesma 'Jedna od njih'. nastala je krajem 2013. godine, tekst je napisao prijatelj benda Marin Curavić, glazba i aranžman djelo su svih članova K.I.P.-a, producent je Hrvoje Prskalo iz Zg studija.

'Pjesma govori o izlasku iz loše veze koja je izgubila smisao. Daje nadu u novi početak i podršku svakome tko se ikad našao u situaciji kada jednostavno treba reći dosta, sada sam ja na prvom mjestu, mislim na sebe', kaže Željka Kalac, pjevačica benda.



Spot, koji ste premijerno mogli vidjeti u Vijestima CMC televizije i na portalu vecernji.hr, indirektno prati priču same pjesme, bijela prostorija koja se polako sužava svojevrsni je limb, kako pjesma napreduje prostorija je sve manja, klaustrofobična i raspada se što simbolizira krah te loše veze.
Spot je snimio i režirao Goran Arbanas.

----------------------------------------------------------------------------------

Nakon predstavljanja pesme "Dolina", grupa Regulator odlučila je da javnosti prezentuje još jedan singl sa nadolazećeg albuma prvenca. Članovi benda bez dvoumljenja odlučili su da drugi singl bude numera "Iva".

"Kada je došlo vreme da izaberemo drugi singl, niko od nas se nije dvoumio koja će to pesma biti. Pesma na koju smo vrlo ponosni, jedna od onih za koje verujemo da najbolje predstavlja naš rad, jedna od najstarijih.", istakli su iz petočlane postave, dodajući da se "Iva predstavljena kao drvo, koje je oličenje same prirode, 'bori' protiv svakodnevnice i uticaja čoveka na istu".



Ognjen Ilić (vokal), Luka Petrović (solo gitara), Bogdan Brđović (ritam gitara), Goran Janjušić (bas gitara) i Jovan Pavlović (bubnjevi) prvi album, nakon uspešnih nastupa na Gitarijadama u Zaječaru i Požarevcu kao i na BDFL 2013, snimili su u Kragujevcu. Ova petorka rodom iz Vrnjačke Banje navodi da će album svetlost dana ugledati do kraja jeseni, a da je u planu snimanje nekoliko spotova.

terapija // 12/09/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*