home > njuz > Početak ljeta u Kinu Šiška: Arrested Development, Flogging Molly, Gentelman, The Walkmen...

kontakt | search |

Početak ljeta u Kinu Šiška: Arrested Development, Flogging Molly, Gentelman, The Walkmen...

Ako je mjesec svibanj bio na momente neočekivano vruć, za dodatnih par stupnjeva, barem što se koncerata u Ljubljani i okolici tiče, će u mjesecu svibnju poskrbiti Kino Šiška. No, krenimo redom.
[ Arrested Development ]

Arrested Development

Prvo nas u srijedu 8.6., dan nakon koncerta u Zagrebu, te dan prije nastupa u Rijeci, očekuju legende američkog hip-hopa Arrested Development. Njihova mješavina hip-hopa, soula, funka te socijalno angažiranih tekstova je žarila i palila 90tim godinama prošlog stoljeća, a Speech i njegova ekipa su se vratili na scenu zadnjim albumom "Strong" (2009.). Naravno, za očekivati je da ćemo čuti i hitove kao što su "Tennessee" ili "People Everyday". Upad je 22 EUR u predprodaji, 25 EUR na dan koncerta.

13.6. nas čeka novozelandski psihodelični pop u njegovoj najboljoj formi u obliku pjevačice i multinstrumentalne glazbenice Annabel Alpers a.k.a. Bachelorette. Mojo Magazine, uz ocjenu 4/5, kaže: "... Annabel Alpers (is) a uniquely engaging oddity who captures NZ's sense of space and seclusion. Her debut, Isolation Loops, was just that, recorded in the company of vintage machinery over winter in a remote cottage, and though My Electric Family ropes in fellow musicians and feeds off warmer pop currents, it still sounds utterly removed. Alpers' flighty vocal is the female equivalent of Syd Barrett and the multitracked harmonies a Spectorish touch, but there's as much '60s Joe Meek, '70s post-punk (Mindwarp recalls Girls At Our Best's jaunty exuberance, Long Time Gone the fragile mantras of Young Marble Giants) and '80s/'90s too (Her Rotating Head occupies the giddy space between Yazoo and Stereolab). A real treasure". Upad je 8 novozelandskih eurona za rane ptičice, a 10 za kasnilice.
[ Flogging Molly ]

Flogging Molly

Tri dana nakon toga nas očekuje fešta za pamćenje - američki Irci, ili irski Amerikanci, okupljeni pod imenom Flogging Molly - Sv. Patrick će se očito u Ljubljani, uz obilne količine Guinessa, slaviti nešto kasnije! Bend osnovan 1997. u Los Angelesu obilježavaju tradicionalni keltski instrumenti, kao što su violina, mandolina i harmonika, te moćne električne gitare i tvrda ritam sekcija. Pjevač i autor pjesama Dave King je rođen u Dublinu, pa od tuda dolazi poveznica sa jakim irskim melosom. Uostalom, solo koncert u Zagrebu 2009. te na INmusicu 2010. su dovoljan dokaz onima koji su prisustvovali ovim veselicama da znaju da se ovako šta ne propušta (btw. novi album "Speed of Darkness" im je izašao upravo jučer). Uz The Pogues ovo ljeto na Šalati, irski koncert godine! Upad je 29 zelenih prije, a 4 više na dan fešte.

Dan nakon njih, 17.6., pozornicu zauzimaju domaći Moveknowledgement. Znana ekipa se vraća na scenu s četvrtim studijskim albumom imena "Pumpdown". Njihov prošli hiphop/dub eksperiment "Listen to Nebukadnezar" je ostvario dobar dojam, a tako i serija uspješnih elektronsko obojanih impro koncerata u sklopu projekta Moveknowledgement FreePop Orchestra. Ovaj kvintet nas sada vodi na slijedeću stepenicu na svojem eklektičnom kreativnom putu. Upad je 10/12 MVKNWLDGMNTa.

Za kraj mjeseca su ostavljene još dvije glazbene poslastice - prva je legenda europske reggae scene Gentleman i njegova prateća skupina The Evolution. Pod rukom donose novi album "Diversity", ali Otto Tilmann i njegova ekipa u svojim rukavima imaju i podosta hitova sa svojih nekoliko izdanih albuma, tako da nas zasigurno očekuje odlična i vruća zelenom bojom obojana večer. Upad je 29 regača. A ako vam je Ljubljana predaleko, a Zagreb bliži, Gentleman dolazi i na ovogodišnji INmusic.

I za kraj američki indie-rock The Walkmen, 28.6.2011. Glazbena kritika ih svrstava negdje na pola puta s Bobom Dylanom i The Strokes, Joy Division i Interpol, te Jesus & Mary Chain i The National, a njihov šesti po redu album "Lisbon" je požnjeo veliki uspjeh na indie bibliji Pitchfork, dok mu je naš Danko dodijelio nebesko visoku 10tku. Upad je 18 / 22 indie dinara.

The Walkmen: Angela Surf City

špela + sale // 01/06/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*