home > najawa > LAS BALKANIERAS (BiH/Hr/Rus/D) @ Sirup, 14/04/2010

kontakt | search |

LAS BALKANIERAS (BiH/Hr/Rus/D) @ Sirup, 14/04/2010

LAS BALKANIERAS su tri mlade šinjorine, talentirano-motivirane u svakom muzičkom, kao i kuhinjskom pogledu i stilu. Uživaju u kuhanju, izmjeni recepata kao i u muzici, a prava delikatesa im je biti na bini, plesati, pjevati, skakati, zabavljati publiku na njihov "mediteran-balkanjero-đir", sa dodatkom parodije i crnog humora.
Verzije pjesama postoje na četiri jezika: njemački, engleski, hrvatsko-dalmatinsko-bosanski, pa čak i ruski. Šta znači da se balkanjerosice dobro snalaze po mediteranskom-balkanskom terenu, kao i po "bilome svitu". Njihov moto je: "sve se može globazirat, sve je import-export baza". Svugdje se osjećaju kao kod kuće jer su "globalni import-export muzičari"...

Njihova muzika je jedna velika "bevanda", tj. mix Turbo-Trash-Electro-Folk-Pop-a sa začinom reggae, ska i melosa, mada im ni moderniji ritmovi elektronske produkcije nisu strani. Radile su marljivo na svom prvom albumu, pripremale ga po najboljim receptima i začinima kao najsvečanije jelo, što je nedavno rezultiralo potpisivanjem ugovora sa Croatia Rec., pa će uskoro biti serviran na velikom svečanom pladnju, za mediteransko-balkansko područje, i naravno za Europu. Prvi singl/spot "Moje plave oči" je nedavno objavljen, i kampanja je započela. Cure se također pojavljuju u programu nadolazećeg 8. Seasplash festivala (čet, 22.07. @ Mainsplash stage).

Producent njihove "opaljene mjuze" i prateći selektor na nastupima je Pionear - "Europe's most profilic Dancehall producer" (Germaica Digital). Kao što ime kaže, pionir reggae scene u Njemačkoj. U ranim devedesetima osnivač prvog njemačkog Dancehall/Reggae labela, koji godinama surađuje sa značajnim imenima svjetske reggae scene.

LAs Balkanieras - Moje plave oči


"We Luv To Entertajn Yu!"

support: JIN-SAN (Kingston Sound)

Vlasnik vjerovatno najveće kolekcije reggae vinila na ovim područjima, te jedan od ponajboljih nu-reggae/dancehall/jungle DJ-a. Svoju davno započetu misiju konkretizira prije 6 godina otvaranjem Kingston shopa, koji dodatni smisao dobija bližim povezivanjem sa Seasplash organizacijom. Osim specijaliziranog dućana, Kingston funkcionira i kao soundsystem koji okuplja nekoliko selektora, kao organizator i promoter redovitih party-a, kao etiketa koja je objavila prva domaća dub (Radikal Dub Kolektiv) i dancehall (Popay/Kingston Sound) izdanja (najavljujući u idućem razdoblju i prvi domaći jungle/d'n'b album Filipa Motovunskog), uz mnoge dodatne aktivnosti koje karakterizira vječni entuzijazam i ljubav prema glazbi i soundsystem kulturi.
[  ]

Ulaznice za 8. Seasplash u pretprodaji! 8th Seasplash festival tickets in presale now!

8th Seasplash festival
Monumenti, Pula, Croatia
22.-25.07.2010.
www.seasplash.net
under files:
reggae roots dub ska rocksteady dancehall jungle d'n'b hip-hop breaks dubstep trance electro

HIGH TONE (F), IRATION STEPPAS (UK), CHANNEL ONE SOUND SYSTEM (UK), SMITH & MIGHTY (UK), GENTLEMAN'S DUB CLUB (UK), RSD (UK), ST!llness (Hr), LAS BALKANIERAS (BiH/Hr/Rus/D), DJ TWELVE (F), LED PIPERZ (F),...
+ many more/stay updated - više od 60 nastupa tokom festivala / more than 60 acts during the festival

Mainsplash stage, Soundsplash stage, Dubsplash stage, Electrosplash stage, Kingsplash stage

4 days / 5 stages / concerts / soundsystem shows / live acts / DJ sets / Kingston shop & sound / video / dance selections / rasta cups / workshops / camping / bars & food / bazar / decorations / Seasplash boat / beach accessories / summer party with friends + much more

ulaznice u pretprodaji / tickets in presale now (!!!)
u svim poslovnicama Ticketpro-a, online www.ticketpro.hr:
1.04.-1.05. (festivalske) 220,00 kn
1.05.-1.06. (festivalske) 250,00 kn
1.06.-22.07. (festivalske / jednodnevne) 270,00 kn / 95,00 kn
1 euro = 7,30 kn

više informacija/more infos:
www.seasplash.net

SEASPLASH festival jedan je od rijetkih "malih" i "nezavisnih" festivala koji je preživio petogodišnji jubilej i koji sa stavom korača prema desetogodišnjici održavanja, unatoč mnogobrojnim problemima na koje na tom putu nailazi njegova organizacijska struktura, bilo da se radi o od početaka visoko postavljenom programskom standardu (s obzirom na nisku cijenu ulaznica, i na općenito nezahvalnu situaciju za društveno-kulturna zbivanja ovakvog, poluspecijaliziranog tipa na području RH), ili o financijskim gubicima, promjeni lokacija, itd.

Festival je pokrenut primarno "prijateljskim" (naspram "poslovnim") angažmanom, motiviran entuzijazmom, s programom tijekom 2 dana vikenda na 2 (band & sound system) pozornice, dok danas donosi neprekidni program u trajanju od 4 dana na 5 pozornica, na kojem kroz dane održavanja prisustvuje nekoliko tisuća posjetitelja, koji su očigledno prepoznali i koji poštuju takav predani rad i kontinuirani angažman.

U situacijama gdje se svakakvi događaji nazivaju "festivalima", pojavljujući se kao gljive poslije kiše, Seasplash festival ponosno ističe da je u rukama ljudi koji se više od 18 godina u kontinuitetu bave ne samo organizacijom sličnih događanja, već to iskustvo dodatno utvrđuju nastupajući kao izvođači (ili barem posjetitelji) na mnogima od njih, doživljavajući ih kroz raznolike i različite profile i sadržaje, i to u širem zemljopisnom okruženju.

Na taj način svim prisutnima (čitaj; izvođačima, publici, a na kraju i sebi samima), omogućavaju adekvatnu festivalsku atmosferu.

SEASPLASH festival pokrenula je punkrock generacija sa početka 90-ih, koja je uvijek poštivala, a na kraju i zavoljela unutar festivalskog programa predstavljene stilove, bilo da se radi o tradicionalnim (roots, dub, reggae, ska, rocksteady, itd.), ili modernijim stilovima iz elektronske ere (jungle, drum'n'bass, hip-hop, breakbeat, dubstep, itd.).

Tako i ove godine možete prisustvovati nastupima relevantnih predstavnika raznih stilova, iz samog vrha svjetske produkcije;
High Tone (jedan od najprogresivnijih francuskih i europskih dub bendova uopće), Iration Steppas, Channel One Sound System (bastioni engleske i svjetske dub & sound system kulture), Gentlemans Dub Club (mladi i jedan od najperspektivnijih dub bendova), Smith & Mighty (kultni engleski drum'n'bass dvojac), RSD (solo dubstep projekt Rob Smith-a aka RSD iz Bristola, aktivnog na sceni preko 30 godina),..., a Seasplash festival je posebno ponosan što između ostalih, nakon 7 godina održavanja, ima mogućnost ugostiti plejadu domaćih izvođača, na sceni koja se razvija i rapidno raste, od već scenski dokazanih (ST!llness), do onih čije vrijeme tek nadolazi (Las Balkanieras),…, a u nadolazećem razdoblju očekuje se objavljivanje mnogih drugih respektabilnih gostiju s kojima Seasplash festival vodi zaključne dogovore o nastupu. Festival tako i nadalje zadržava i razvija svoj međunarodni karakter.

Zbog višegodišnje organizacije, Seasplash festival se danas smatra neizostavnim dijelom kulturnog identiteta grada Pule koji ga, kao i pripadajuća Turistička zajednica, podržava.

Svojim razvojem i konstantnim angažmanom, Seasplash je u međuvremenu postao "event brand", aktivan tijekom čitave kalendarske godine, uz ljetni Seasplash festival kao vrhunac, organizirajući i zimski Wintersplash festival u Zagrebu, mnogo klupskih evenata i mini turneja na mjesečnoj razini, te niz promotivnih događanja u mjesecima neposredno pred, kao i nakon završetka ljetnog festivala.

Novost u nadolazećoj ljetnoj sezoni je program u organizaciji Seasplash kolektiva (Seasplash Summer Program), koji će se od početka lipnja do polovice rujna odvijati na lokaciji Fort Punta Christo u Štinjanu, nekoliko kilometara od grada Pule, i koji će dodatno uključivati mnogo različitih gostovanja i kulturnih programa, gdje se Seasplash festival vraća svojim korijenima, i jednoj od najljepših i najatraktivnijih lokacija koja je festival ugostila u prve dvije godine njegova održavanja (2003./2004.)
Za kraj i kao vrhunac sezone, istićemo ugošćivanje Outlook festivala, najvećeg svjetskog dub/step & sound system festivala (2.-5.09.2010., www.outlookfestival.com)

…i u slučaju da vam je dosta loše organiziranih i dosadnih, ili većih sponzoriranih "festivalskih" događanja na kojima se osjećate kao da kupujete artikle u supermarketu, pozivamo vas da dopustite da vas zapljusne tsunami pozitivnih vibracija, i da prisustvujete jednom od festivala koji nije nastao preko noći, i koji festivalsku atmosferu održava i njeguje tijekom čitava njegova trajanja.

Dobro došli na 8. SEASPLASH festival!

promo guy // 09/04/2010

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

| 22/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
8th Seasplash festival warm up tour
LAS BALKANIERAS (BiH/Hr/Rus/D)
the Queens of Balkan Dancehall Trash Pop !!

ned/sun, 11.04.2010., KINO ŠIŠKA, LJUBLJANA/SLO (Jr Kelly & Warrior King support)
- pretprodaja ulaznica i organizirani prijevoz: info@kingston.hr / tel 01/4852168

sri/wed, 14.04.2010., SIRUP CLUB, ZAGREB/HR (21h, 30 kn)
+ Jin-San selekta (Kingston Sound)


čet/thu, 15.04.2010., DFK KLUB, BANJA LUKA/BiH

pet/fri, 16.04.2010., KLUB PALACH, RIJEKA/HR (22h, 30 kn)
+ DJ Rotten + Jin-San selekta (Kingston Sound)

sub/sat, 17.04., KLUB SATIR, ZADAR/HR (22h, 25 kn)
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*