home > koncert > Održan 17. Seasplash festival, uvala Martinska, Šibenik

kontakt | search |

Održan 17. Seasplash festival, uvala Martinska, Šibenik

17. Seasplash festival preselio se ove godine u grad Šibenik, točnije živopisnu uvalu Martinska koja gleda na sam grad. Cijelo ovogodišnje izdanje festivala započelo je u srijedu 17. srpnja na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku nastupom izvođača svjetskog glasa: New York Ska-Jazz Ensemble, Brain Holidays i Bass Culture Sound System!
Ostale dane, od 19. do 21. srpnja, ovaj dugogodišnji festival dub, reggae, bass i ostalih srodnih glazbenih žanrova, posjetitelji i zaljubljenici u festivale mogli su doživjeti u Martinskoj, predivnoj uvali punoj mirisa mora, borova i ljeta.
[  ]

  © Lorena Miočić

Uz pregršt izvođača i odličnu organizaciju, solidan kamp i brodić koji je svakodnevno vozio posjetitelje od Martnske do Šibenika i natrag - vjerujem da su festivalski gosti imali nevjerojatno odličan i uzbudljiv festivalski doživljaj koji se dugo pamti i s nestrpljenjem očekuje narednih godina.
Na 4 pozornice nastupilo je čak preko 50 izvođača, a festival je u dnevnoj ponudi sadržavao i obilje zanimljivih i besplatnih radionica, trgovinu s pločama i potrepštinama, suvenire, rukotvorine, plažu,...
Prvi dan festivala, četvrtak, MainSplash pozornicu otvorili su nastupi Scientista, Mad Professora i Patois Brothersa te Mobi Stick banda powered by Primožić Akustika stage & light i Seasplash Sound System, a festivalski gosti skloni dub i reggae ritmovima oduševljeno su reagirali na spomenute glazbene veličine i njihove plesno pokretačke note. Dubsplash i SoundSplash pozornice ugostile su također niz sjajnih izvođača kao što su: Dubar Sound, Chakka, Haris Pilton, Lewangz, Prancing D, uz sjajne Digitron Sound System i Warrior Charge Sound System te Jarunsky, Agregat Sun, Fourmi Rouz i Yves Taquet uz Boca Sound System. Posjetitelji festivala mogli su uživati i u dnevnom ChillSplashu.
[  ]

  © Lorena Miočić

Sljedeći dan festivala, petak, Martinsku su zaokupirali moćni ritmovi domaćih High5 i Kali Fat Duba koje su svi pomalo s nestrpljenjem očekivali poradi sjajne glazbe i zabavnih doskočica kojima se krase, a uz Krak in Dub, Janaku Slektu i Cause4Concern - savršenstvo festivalskog ugođaja doživjelo je svoj vrhunac. DubSplash i SoundSplash nisu bili ništa manje zanimljivi uz rasplesane zvuke izvođača: Digitron Sound System, Mexican Stepper, Anja G. & Dr. Obi, Sandokan Hi Fi, Low Frequency, Little Shuja, Alllone, Fullstep Hill, Pluvio, Outer Frames.
Neumornu subotu za posjetitelje gladne žestokih ritmova krasili su nastupi vrhunskog britanskog dub majstora i glazbenog producenta Adriana Sherwooda, megasjajnih Vibronicsa, Soulcrafta te domaćih snaga -Bamwisea i One Dreada. Uz legendarnog Sherwooda na MainSplash se trebao popeti i još legendarniji 83godišnji Lee Scratch Perry, jedan od najvećih živućih glazbenika reggae i dub glazbe, ali je zakasnio na avion te se njegov nastup jednostavno prebacio za zadnji dan festivala, nedjelju.
[  ]

  © Lorena Miočić

DubSplash i SoundSplash pozornice bile su ispunjene posjetiteljima željnih plesa uz moćne dub, dubstep i d'n'b zvuke, a nisu prestajali ni u jutarnjim satima, a i zašto bi kad je tako zabavno? Sjajni festivalski užitak u omiljenim ritmovima priuštili su im: Jah Free, Danubian Sound System, Stereofreezed Dub Delegation, Labosh, R.A.S. Rsta Altitude Sound, Sapleo, Inka, Ynez, Mecena.
Nakon neumorne i rasplesane subote došao je i zadnji dan festivala, a MainSplash pozornicu oplemenili su Dub Pistolsi, Edo Maajka, Joke, Dubamix i već spomenuta živuća i živahna legenda s Jamajke - Lee Scratch Perry u svojem punom sjaju i zasluženom titulom najveće živuće legende dub i reggae glazbe. Perry je, inače, objavio svoj mnogohvaljeni album Rainford svega mjesec dana ranije.
[  ]

  © Lorena Miočić

DubSplash i SoundSplash pozornice i zadnjeg dana festivala su žestoko prašile plesne ritmove za cijenjenu publiku, a za sve su zaslužni: Warrior Charge Sound System, Banana Zvuk, Slavonija Vibez Syndicate, Dub Alibi, Bellyfull, Algoriddim, Said5, Jin-San, Venom, Sheco, Boca Sound System.
Odlično glazbeno iskustvo, predivno druženje, zadivljujuća priroda, uvijek bolji i moćniji Seasplash,...s nestrpljenjem očekujemo sljedeći.

sandra vučetić // 23/07/2019

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*