home > najawa > Pyramid Trio (SAD) + Kazutoki Umezu "Kiki" Band (Japan) + ISO68 (Njemačka) 14.11.2009. Teatar &TD, Zagreb

kontakt | search |

Pyramid Trio (SAD) + Kazutoki Umezu "Kiki" Band (Japan) + ISO68 (Njemačka) 14.11.2009. Teatar &TD, Zagreb

Zasigurno najraznolikiju večer ovogodišnjeg festivala obilježit će tri izvođača s isto toliko kontinenata. S dalekog nam istoka dolazi eksplozivni jazz rock kvartet prevođen saksofonistom Kazutokijem Umezom, glazbenikom koji se kao dvadesetpetogodišnjak 1974. zaputio iz rodnog Japana u najveće svjetsko jazz središte New York, gdje je idućih nekoliko godina proveo svirajući s Ted Daniel's Third World Energy Ensemble, Sunny Murray Triom i The Aboriginal Music Society, kao i brojne sessione s poznatim glazbenicima kao što su Lester Bowie, Olu Dara, Joe Bowie, Oliver Lake, David Murray, William Parker ili Rashid Ali.

Idućih je tri desetljeća, za kojih se etablirao kao punopravni pripadnik njujošrke downtown scene, proveo na relaciji Japan - New York, surađujući s ljudima koji su postali zaštitnim znakom navedene scene poput: Johna Zorna, Toma Core ili Waynea Horvitza, ali i brojnim drugim velikim glazbenicima kao što su: B.B. King, Ian Dury, Barre Phillips, Peter Brötzmann, Don Byron, Bernard Purdie, Yosuke Yamashita i Otomo Yoshihide.
[ Kazutoki Umezu ]

Kazutoki Umezu   © Claudio Casanova

Svoj aktualni projekt nazvan Kazutoki Umezu KIKI Band pokrenuo je zajedno s briljantnim Kidom Natsukijem, fusion i prog rock gitaristom čiji se značaj i utjecaj itekako osjeća i van granica Japana.

Pyramid Trio nam dolaze, odakle drugo ako ne iz New Yorka, a predvođeni su jednim od najvećih trubačkih imena toga grada Royem Campbellom, te našim dragim prijateljem i nezaobilaznim gostom Williamom Parkerom.

Na rotirajućem mjestu bubnjara najčešće se može čuti Hamida Drakea, no kod nas će postavu ovog izvrsnog sastava upotpuniti Michael Wimberly, dobro nam znan iz trija Charlesa Gaylea s kojim smo ga imali prilike čuti na otvaranju ovog festivala prije tri godine.
[ Roy Campbell ]

Roy Campbell

Stvaralaštvo Roya Campbella istovremeno se dotiče liricizma jednog Freddija Hubbarda, slobode ikone free jazza Alberta Aylera, kao i etno sazvučjima obojane ostavštine Dona Cherrya, a upravo se kroz ovaj trio reflektira sva širina i bogatstvo njegovih glazbenih stremljenja.
Jer način na koji azijsku, afričku i bliskoistočnu tradicionalnu glazbu u Pyramid triju uključuje u kontekst suvremenog jazza, em je originalan, em je tehnički superioran, što ni ne čudi kad se zna o kakvim je majstorima ovdje riječ.

Treba istaknuti i da je kroz proteklih gotovo 40 godina karijere Campbell surađivao s mnogim velikanima jazza, pa ga se tako može čuti na snimkama legendi kao što su: Sun Ra, Henry Threadgill, Woody Shaw, Carlos Garnett, David Murray, Rashied Ali, Billy Bang, Eddie Harris, Cecil Taylor i mnogi, mnogi drugi.

I za kraj pete večeri festivala očekuju nas naši česti gosti ISO68, njemački elektronski duo koji stvara bezvremensku tihu digitalnu akustiku.
[ ISO68 ]

ISO68

U pitanju su dvojica glazbenika, Thomas Leboeg i Florian Zimmer koristeći utjecaje duba, jazza i ambijentalne glazbe uzdižu ih na višu dimenziju stvarajući lagan, snen no istovremeno jasan i trezven ton.
Pored toga komponirali su te snimili radio dramu "Melonen" za njemačku nagrađivanu književnicu Katju Huber i uglazbili tri pjesme Roberta Laxa za kompilaciju "Wake up-Re:lax".

Ulaznice po cijeni od 55 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu i na blagajni Teatra &TD. Na ulazu na dan koncerta će biti 70 kuna.

Raspored:
20:00 Pyramid Trio (velika dvorana)
21:30 Kazutoki Umezu "Kiki" Band (velika dvorana)
22:30 ISO68 (polukružna dvorana)

promo guy // 11/11/2009

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*