home > najawa > Gigfest @ Tom Klub Požega, 14-15/10/2016

kontakt | search |

Gigfest @ Tom Klub Požega, 14-15/10/2016

GIGFEST je zamišljen kao vikend festival manjih klupskih koncerata, žanrovski odvojenih s ciljem zadovoljavanja poklonika različitih glazbenih pravaca. GIGFEST koncerti će se održati 14. i 15. listopada 2016. godine u Tom Klubu gdje će prva noć biti posvećena žestokim death thrash metal bendovima dok će druga noć biti popraćena smirenijim dub reggae post rock notama.
[  ]

▂▂▂▃▄▅▆▇█▓▒░ MRRRKA NOĆ ░▒▓█▇▆▅▄▃▂▂▂
▂▂▂▃▄▅▅ PETAK • 14.10.2016 • 21:00 H ▅▅▄▃▂▂▂

Nastupaju:
NAREDNIK LOBANJA I VOD SMRTI (Zagreb)
FLESH (Zagreb)
BEZDAN (Čakovec)
+ DJ program

ULAZ: donacije

▂▂▂▃▄▅▆▇█▓▒░ CHILLA NOĆ ░▒▓█▇▆▅▄▃▂▂▂
▂▂▂▃▄▅▅ SUBOTA • 15.10.2016 • 21:00 H ▅▅▄▃▂▂▂

Nastupaju:
GENETIC PLANT (Zagreb)
WAITAPU (Čakovec)
RIBE (Našice)
+ DJ program

ULAZ: donacije

NAREDNIK LOBANJA I VOD SMRTI (Zagreb)
▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂
Osnovani 2006. i u veoma kratkom roku postali underground sila na području Ex-Yu. Bend je krenuo kao zafrkantski side-projekt, periodično izbacujući materijale na netu, da bi od 2010. zaživio (ili, kako bi sami rekli - usmrtnuo) kao "pravi" full time sastav. Od tada su izdali nekoliko dugosvirajućih uradaka i 7 singlova. Poznati po teatralnom i crnohumornom live nastupu, satirizirajući ratnu, okultnu i heavy metal tematiku kroz sulude i brutalne priče začinjene ubojitom svirkom, NLiVS su svugdje rado viđeni gosti. Iako su krenuli kao "tipičan thrash metal" bend, posljednjih godina su razvili svoj specifičan stil mješavinom metal i ne-metal žanrova. Bend 2016. slavi 10 godina od svog začetka te najavljuju još puno iznenađenja iz svojeg mračnog bunkera. Nema spasa za vas, smrtnici!

FLESH (Zagreb)
▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂
Flesh je heavy metal trio iz Hrvatske koji će vas natjerati da poludite. Uska koža, teški metal, krvavi riffovi, bestijalno zavijanje. Od 2004. godine zagrebački heavy trio Flesh brani metalnu vjeru. Godina 2014. bila je značajna za njih jer su objavili istoimeni studijski album i nastavljaju sa svojom misijom trovanja pučanstva teškim metalima. Novinari o njima pišu da su dokaz kako heavy metal i dalje živi na našim prostorima, budući da ih odlikuju brutalni riffovi i solaže, pjevač iznimnih vokalnih sposobnosti te bubnjar koji razvaljuje bubanj. Ne zaboravite, samo metal!

BEZDAN (Čakovec)
▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂
Jedan od rijetkih dokaza da je old school metal živ su svakako i ovaj mladi čakovečki bend Bezdan. Sirova death thrash black makljaža dolazi po prvi put u Požegu. U početku su nastupali pod imenom Desecrator (2009. - 2011.) da bi se 2012. godine okupili pod imenom Bezdan. Početkom 2014. godine bend dobiva na snazi ulaskom drugog gitariste i time formira svoj konačan zvuk. U ljeto iste godine odlaze u studio i snimaju svoj prvi demo pod imenom "Of visions and Voyages" koji izlazi na kazeti za izdavačku kuću "From the Dark Past". U proljeće 2016. godine ponovo odlaze u studio snimiti svoj prvi singl pod imenom "Invocation Rites" koji će izaći do kraja ove ili početkom iduće godine. Old skul brate.

GENETIC PLANT (Zagreb)
▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂
Genetic Plant je dub/reggae/funk bend, trenutno stacioniran u Zagrebu. Osnovan je u ljeto 2002. godine, ali se nakon višegodišnje pauze tek 2013. godine aktivno vraća na glazbenu scenu. Njihova glazba u sebi sadržava dub, reggae, funk, blues i rock elemente, a zbog originalnosti i jake autorske interpretacije publika je često imala problem svrstavanja te muzike pod određeni žanr (što i samim članovima benda ponekad predstavlja problem). Bend je trenutno u završnoj fazi snimanja prvog albuma, a do izlaska navedenog možete ih uživo vidjeti i čuti u lokalnim klubovima te na glazbenim festivalima.

WAITAPU (Čakovec)
▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂
Waitapu dolazi iz Čakovca, bend je ime nadjenuo prema romanu antifašističkog borca Jože Horvata s kojim na glazbenom planu dijele ideju o traganju za nepoznatim, rušenju tabua i prelaženju nametnutih granica i normi. Prije uranjanja u duboke dimenzije duba, članovi benda godinama su djelovali u sferama čvrstog underground zvuka, iskustvo stečeno kroz hardcore i stoner ritmove, odlučili su proširiti i istražiti nova prostranstva zvuka... Iza njih su nastupi na Seasplash, Overjam, Wintersplash, Tabor, PsychoByDub festivalima, gostovanja u Berlinu, Francuskoj, Austriji, Sloveniji, te u mnogobrojnim domaćim klubovima. Album Bassonic lodge (EP) objavljen je za francuski label Fresh Poulp records, a pojavili su se na internacionalnoj Dub Tentacles kompilaciji i na dvostrukom albumu Seasplash ritam (PDV records). Očeličeni i iskusni odvažno plove oceanima dubokog masnog bassa, gitarskih riffova, ritmova i wobblova kroz zapjenjene psihodelične valove. Morske struje vuku te na dno i izbacuju u nebo vulkanskim erupcijama stvarajući novo mitsko otočje - Waitapu, na kojem se možeš odmoriti, zaplesati i krenuti dalje.

RIBE (Našice)
▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂
VIS Ribe je teško glazbeno okarektizirati, eksperimantiraju s post rockom, punkom i sličnim pravcima. Osnovani su 2005. godine u Našicama. Pokretačka snaga i osovina benda je Josip Uremović - Vrema. Kroz Ribe su prodefilirale mnoge legende našičkog rock-heavy podzemlja - između ostalih i Mario Anđel - Anđel, Tomo Đurić - Rale, Ivan Galijot - Splićo, Josip Zupčić - Čole, a u trenutnoj postavi su, uz Vremu, Ivan Gelenčir - Gelas i Siniša Lolić - Lale. Prvi album Šegre u Spin su izdali godine 2007.

DJ MEFA / REVOLT DJ*s kolektiv (Valpovo)
▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂
Mefa dolazi iz slavonskog gradića Valpova, jedan je od osnivača udruge Revolution u Valpovu i kolektiva Revolt dj*s-a, kolekcionar ploča i diskova koje je pronalazi kopajuči po kutijama Kingston shopa u Zagrebu i raznih second hand shopova , pokrenuo je glazbeni program Prtenjak Za Zion, na kojem se vrtio dub reggae ragga jungle zvuk koji je radio u sklopu Revolt dj*s kolektiva. 2011 u suradnji sa par dub reggae entuzijasta koji dolaze iz različitih dijelova Slavonije pokrenuo kolektiv Slavonija Vibes Syndicate koji je orijentiran na dub reggae zvuk u želji za širenjem dub reggae zvuka po Slavoniji a i šire. Aktivno sudjeluje u programu Reggae Utorak u Mastersu. Sudjelovao na raznim festivalima kao što su Seasplash (Pula), Fuzija (Valpovo), SAFT (Osijek), Surduk festival (Zmajevac), HANNA HANNA fest (Komarno, Slovačka), Dirty Old Festival (Velika), Na Livadi (Crikvenica), Noon Festival (Jeruzalem, Izrael), Balkan Haifa Transit (Haifa, Izrael), Castle Beat fest (Valpovo), Street Culture skate contest i A.R.L.A festival (Đakovo), Lost Theory (Deringaj), Reggaeneracija (B. Monoštor, SRB). Vrti selekciju dub, reggae, rub-a, dub, ragga, jungle iz svoje kutije ploča i diskova.

promo guy // 12/10/2016

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net
  • 21/04/2024 | zg, močvara
    rusko crno gvožđe
    -------------------
    grima (rus)
    ultar (rus)
  • 23/04/2024 | zg, tvornica
    godspeed you! black emperor
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*