home > najawa > 3. Riddim'n'Culture rođendan @ KSET, Zg, 20 > 21/09/2013

kontakt | search |

3. Riddim'n'Culture rođendan @ KSET, Zg, 20 > 21/09/2013

Riddim'n'Culture vas je za svoj 3. rođendan odlučio počastiti sa dva koncerta na samom početku jeseni.  U petak (20. 9.) prvi puta će naš grad posjetiti novosadska Killo Killo Banda,  a u subotu (21.9.)  nas posjećuje sarajevska mješavina trip-hopa, post-punka, drum'n'bassa, i synth popa, Velahavle. Rođendanska cijena karte za oba koncerta iznosit će 35 kn, a više informacija pročitajte u nastavku.
[  ]

Vojislav Malešev  poznatiji kao MC Killo Killo ili frontman grupe Drum'n'Zez okupio je bandu oko svojeg novog projekta. Muzika koju stvara sa ostalim članovima bande bazirana je na  "roots reggae-u", a sadrži elemente pravaca od rock-steady i dance-hall-a do tipičnih karipskih stilova i skaa. Nerijetko se umiješa i zvuk balkanskog soula i veoma emotivnog, samotnjačkog bluesa. Killo Killo Banda dolazi prvi puta predstaviti se Zagrebačkoj publici. Nakon što su nastupali na EXIT-u i SZIGET-u, podijelili pozornicu s legendarnim Manu Chaom, te odradili mnogo klubskih nastupa u susjednim državama, krajnje je vrijeme da se i Zagreb upozna sa možda i najorginalnijim reggae sastavom ovih prostora.  Ovu priliku iskoristiti će i za promociju  svojeg drugog albuma "Berba", objavljenog  u ožujku 2013. godine. Grupa stara šest godina, trenutno prolazi kroz plodno stvaralačko razdoblje, a kreativan i produktivan tim sve lakše kroz glazbu dopire do uha slušatelja.  

Za vrijeme izbivanja bande sa stagea, vaša čulna osjetila masirat će Jaribu sound.

Jaribu Sound su osnovala trojica entuzijasta i zaljubljnika u glazbu različitih stilova (reggae, dub, hip-hop, jazz, drum 'n' bass, jungle, …) sa željom da reproduciraju tuđu glazbu na drugačiji način . Svoje temelje su zasnovali sada već davne 2003.g. nastupom u Spunku(danas znan kao "Prostor do"), dok se kasnije pridružuju Groove Sanctunaryu, te osnivaju Trip To Zion crew. Tako postaju sastavni dio scene, te nastupaju na mnogim festivalima diljem lijepe naše, kao što je Seasplash Festival u Puli, Underwater Overground, Zagreb Winter Reggae, Feštivala Istruga, Illectric Funk Festival, In Musice…
Nakon nekog vremena život ih odnosi na različite strane, te se ove nesretne godine 2013. ponovno okupljaju da nam ponovo pruže nezaboravan i nadasve neobičan pogled na glazbu koju slušaju. Najbolji način da se uvjerite da Jaribu Sound još uvijek nije ispao iz forme je da dođete i zaplešete s njima.

Priča o bendu Velahavle započela je prije više od deset godina, kada se skupina mladića iz iste ulice u sarajevskom naselju Ciglane sastala kako bi svirali zajedno. Žanr benda Velahavle zapravo reflektira sve žanrove koje članovi benda i sami vole, i zato im je oduvijek bilo teško svrstati se u samo jednu žanrovsku kategoriju. Općenito se njihov repertoar može opisati kao fuzija trip-hopa i breaksa, a razvijali su se pod raznim utjecajima. U početku je to bio post punk, potom trip-hop s bristolskim utjecajem, a kasnije i drum'n'bass, dok u zadnje vrijeme postoje i primjese synth popa 80-tih godina kojeg svi članovi benda vole, ali je ovo prvi put da su ga uveli u svoj muzički stil. Veliki utjecaj na njihovo stvaralaštvo imao je Kemal Okan, producent njihovog prvog albuma i čovjek čiju su muziku privatno slušali, koji je također svojim sudjelovanjem u produkciji prvog albuma odredio budući pravac benda. Prvi album "Recconect", izdan 2005. godine, produciran je u studijima Studio 5 u Parizu u Francuskoj i Cryptic Audio u Glasgowu u Škotskoj, gdje je producent Kemal Okan finalizirao produkciju debi albuma koji sadrži osam pjesama. Novi album, "What About Now", izašao je u prosincu 2012. godine, u izdanju njihovog samostalnog labela Outline, a sadrži osam novih pjesama koje su žanrovski unaprijeđene u odnosu na prethodni album. Najavni single bio je "Inside Always Rains", koji je publici predstavljen u lipnju 2012. godine, a uporedno s izlaskom albuma je 28. prosinca 2012. predstavljen i novi single "Kolortechina". Za one koji još nisu imali priliku čuti kako Velahavle zvuči, a dobro poznaju zvuk Bilka, možemo samo reći kako bi bilo divno jednom vidjeti ova dva benda kako dijele stage, te doživiti tu sinergiju koju bi stvorili.

Cijena karte u pretprodaji iznosi 25 kn (KSET, Unska 3), a na ulazu 40 kn. Cijena rođendanskog paketa (petak+subota)  iznosi 35 kn (može se kupiti u pretprodaji u KSET-u, Unska 3).

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn, vrijedi beskonačno dugo).

promo guy // 02/09/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*