home > najawa > Terraneo Festival dovodi nova imena

kontakt | search |

Terraneo Festival dovodi nova imena

Rob Garza iz legendarnog sastava Thievery Corporation, talentirana Emiliana Torrini i sjajni paradni bend Hot 8 Brass Band pridružuju se popisu izvođača koji će od 7. do 9. kolovoza nastupiti u Šibeniku na trećem izdanju Terraneo festivala.

Emiliana Torrini je glazbenica podrijetlom s Islanda, najpoznatija kao vlasnica hita "Jungle Drum" i nekadašnja članica sastava GusGus. Osim što je sudjelovala u stvaranju i izvođenju pjesama na debi albumu ovog benda, Emilliano je napisala pjesmu Slow, jedan od najvećih hitova australske pjevačice Kylie Minogue, singl s albuma Body Language. Rad na hitu Slow, 2005. godine donio je Emilliani nominaciju za prestižnu nagradu Grammy. Jedna od najboljih trilogija proteklog desetljeća, saga Gospodar prstenova također se može povezati s likom i djelom Emiliane Torini, jer je upravo ova talentirana glazbenica izvela pjesmu Golum 's Song, koja se nalazi na soundtracku spomenutog filma. Bend Thievery Corporation prepoznao je talent ove pjevačice i skladateljice, pa je tako Emilliana otpjevala vokalne dionice na nekoliko pjesama sa albuma The Richest Man In Babylon ovog world-music benda. Emilliana iza sebe ima osam studisjkih izdanja, a deveti album pod nazivom took naći će se u prodaji početkom rujna ove godine - a nešto ranije, točnije 7. kolovoza, posjetitelji Terraneo festivala imat će priliku vidjeti i čuti Emillianu na Terra pozornici Terraneo festivala!
[ Emiliana Torrini ]

Emiliana Torrini

Dan kasnije - 8. kolovoza, drugo festivalsko večer svojim DJ setom zatvorit Rob Garza iz benda Thievery Corporation. Nakon odličnog nastupa njegovog matičnog benda na Terraneo festivalu prošle godine, Rob se ovoga puta vraća na svoj omiljeni hrvatski festival kao DJ. 'Nastup na Terraneo festivalu u Šibeniku bio je jedan od vrhunaca turneje prošle godine. Imali smo priliku istražiti stari grad, brodom obići obalu. Svi iz ekipe su bili oduševljeni i na kraju dana su pričali koliko smo se dobro proveli, kako su uživali u hrani, kako je grad čaroban, ovo je predivan dio svijeta u koji se volimo vraćati 'navodi Rob Garza povodom svog ponovnog dolaska na Terraneo.

Garza je tijekom svoje 18 godina duge karijere dao prepoznatljiv pečat glazbi sastava Thievery Corporation, što dokazuje sedam studijskih albuma ovog benda, nastalih za vrijeme Robovog dosadašnjeg angažmana. Još jedna stvar po kojoj je Rob poznat je njegovo sjajno remiksanje pjesama drugih izvođača, a on sam kaže da inspiraciju za bavljenje ovom djelatnošću pronalazi u različitim glazbenim pod-žanrovima koje je imao priliku čuti tijekom posljednjih par godina otkad se nastanio u San Franciscu. U svojim DJ setovima prevladavaju nu-disco i deep-house zvuci, koje rado miješa s prepoznatljivim ritmovima hitova benda Thievery Corporation.
[ Rob Garza ]

Rob Garza

Kad pomislite na festival, prva asocijacija je parada, ali nijedna parada nije potpuna bez paradnog benda! Zato Terraneo sa zadovoljstvom najavljuje sudjelovanje jednog od najpoznatijih svjetskih

marching bendova Hot 8 Brass Band, koji će prvog dana festivala, u srijedu 7. kolovoza, prodefilirati na lokaciji bivše vojarne Bribirskih knezova i na pravi način označiti početak festivala!

Hot 8 Brass Band je glazbena senzacija iz New Orleansa, koja dugu tradiciju paradne glazbe približava modernim vremenima, unoseći inovativne zvukove funka i hip-hopa. Bend je osnovan davne 1995. godine i sastoji se od svirača trombona, saksofona, trubi, doboša i bubnjeva, predvođeni snažnim trubama vođe ovog nesvakidašnjeg sastava, Benniea Petea. Inspirirali su ih umjetnici poput Tuba Fats, Leroy Jones, Louis Armstrong, JJ Johnson, Stevie Wonder i Jackie McLean, a često su surađivali i nastupali s nekima od njih. Njihovu glazbu prepoznaju diljem svijeta pa su tako česti gosti na raznim festivalima.
[ Hot & Brass Band ]

Hot & Brass Band

Hot 8 Brass Band nastavlja tradiciju marching bendova na Terraneu koju su prošle godine započeli francuzi "Joke".

Kako zvuči izvođenje pjesme 'Ghost Town' u aranžmanu Hot 8 Brass Band možete pogledati na sljedećem linku: http://www.youtube.com/watch?v=nsyK9_iaCoA

Osim Rob Garze, Emiliane Torrini, ove godine od 07. do 09. kolovoza na Terraneo festivalu u Šibeniku nastupit će i My Bloody Valentine, Wu-Tang Clan, Aloe Blacc, Azealia Banks, Gang of Four, The Cribs, Calexico, Cloud Nothings, Woods, Mambo Kurt, Duncan Sheik, Koan Sound, Blond: ish, Petar Dundov Pinkunoizu, Dubioza Kolektiv, Darkwood Dub, Kawasaki 3p, dok će se u okviru Red Bull Music Academy predstaviti Norman Jay, Dj Spinn & Dj Rashad, Jesse Boykins III, Tokimonsta, Rustam Ospanoff, MayaVanya, Kyodai, Mad Mats, Eddy Ramich, Davor O, Audio InFunktion, Maja Milich, Jan Kincl ... Program po danima i informacije o izvođačima možete pronaći na službeoj stranici festivala www.terraneofestival.com

***

Zahvaljujući MasterCard Europe, Erste Card Clubu i Erste banci - Terraneo festival ove godine postaje tehnološki najnapredniji događaj ovakve vrste u Hrvatskoj i prvi festival u Hrvatskoj koji uvodi posebnu festivalsku karticu i beskontaktno plaćanje MasterCard ® i Maestro ® beskontaktnim karticama!

***

Trenutna cijena festivalskih ulaznica iznosi 419kn, a kamp ulaznica 200kn plus 21kn boravišne pristojbe za pet dana boravka u kampu. U prodaji su i dnevne ulaznice po posebnoj cijeni od 200 kuna. Ulaznice se prodaju na svim prodajnim mjestima u sustavu Eventima te online na www.eventim.hr te novo - u šibenskom klubu Azimut.
Detalje o ponudi kampa, izvođačima, popratnim sadržajima, akcijama, galerijom slika, kao i načinima kupnje karata, možete pronaći na službenoj stranici festivala Terraneo Festival

Linkovi:
Emiliana Torrini
Rob Garza
Hot&Brass Band

promo girl // 21/07/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*