home > mjuzik > District Line

kontakt | search |

BOB MOULD: District Line (Anti, 2008)

Moram priznati da sam karijeru Boba Moulda (ex- HUSKER DU, SUGAR) zanemario vrlo brzo nakon što mi je album njegove grupe SUGAR "File Under: Easy Listening" ispario iz glave, ne obraćajući previše pažnju na njegovu solo karijeru. Nedavno sam pak iz nekih nostalgičnih razloga kupio vinilku "New Day Rising" koja me po ko zna kojiput razvalila i podsjetila zašto su HUSKER DU bili tako dobar bend. A onda me opet jedna dobra ponuda na Second Spinu ponukala da kupim "Copper Blue" od spomenutih SUGAR, a kojeg smatram za jednog od najboljih gitarističkih albuma svih vremena. Naravno, pritom ne mislim na gitarističke solaže nego na gitarističku buku.

I sve je to izgleda bila dobra priprema za izlazak, novog, sedmog po redu solo albuma Bob Moulda, nazvanog "District Line". Kao što sam već spomenuo, nisam se previše bavio Mouldovim solo radovima, no znam da je "Workbook", prvi solo album, objavljen još 1989., bio prijelaz sa tvrdog HUSKER DU zvuka na nešto mekši a opet čvrsti zvuk koji će kasnije na svoja dva albuma imati s bendom SUGAR. Znam i da se 2002. na albumu "Modulate" poigravao nešto s elektronikom i kompjuterima, što su mu mnogi pa i on sam sebi, zamjerili. Nešto slično je i Neil Young pokušao sa svojim "Re-ac-tor" i "Trans" albumima, pa se brzo vratio bazičnom instrumentariju.

Stupid Now sa svojim mirnim ritmom tijekom pjesme i završnim krešendom daje naslutiti da će se na ovom albumu slušati nešto dobro. Who Needs to Dream i The Silence Between Us miriše na klasični gitaristički college-rock s početka devedesetih, dok je Return to Dust žestica kakvu bi FOO FIGHTERS htjeli imati na repertoaru. Malo podsjećanje na svoju fixaciju elektronikom i vokodoerima priredio nam je u Shelter Me, koja iako nepotrebna, dobro dođe kao odmor i prijelaz na završetak albuma, koji kreće s popičnom Very Temporary i završava sa šestominutnom laganicom, kakvu nismo čuli još od Hardly GettingO ver It, Walls in Time.

Ljubitelji gitarističkog zvuka iz devedestih, Buffalo Toma, Frank Blacka ili Paula Westerberga doći će na svoje s ovim albumom. A činjenica da je ovo Mouldov 18 album, na ovaj ili onaj način, u 25 godina karijere govori sama za sebe.

ocjena albuma [1-10]: 8

pedja // 21/02/2008

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Filip Fantoni

FILIP FANTONI: Filip Fantoni (2019)

| 12/11/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Upper Structures

PAVLE MILJENOVIĆ: Upper Structures (2019)

| 07/11/2019 | jura |

>> opširnije


cover: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations

TREES OF MAINE / CONSECRATION / (THE) LESSER MEN: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations (2019)

| 31/10/2019 | pedja |

>> opširnije


cover: Leaving Meaning

SWANS: Leaving Meaning (2019)

| 25/10/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Iz kapetanovog dnevnika

CHUI: Iz kapetanovog dnevnika (2019)

| 21/10/2019 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: District Line
  • HUSKER DU - Zen Arcade (1984)
  • HUSKER DU - Flip your wig (1985)
  • HUSKER DU - New day rising (1985)
  • HUSKER DU - Candy apple grey (1986)
  • SUGAR - Copper blue (1992)
  • SUGAR - File Under: Easy Listening (1994)
  • BOB MOULD - Workbook (1989)
  • BOB MOULD - Bob mould (1996)
  • BLOWOFF - Blowoff (2006)
  • BOB MOULD - District Line (2008)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*