home > mjuzik > real gone

kontakt | search |

TOM WAITS: real gone (anti, 2004)

bolest zvana tom waits kod mene ima povijest dugu više od desetljeća. podsjećanje na to izazvalo je to što me ovaj album u nekim svojim djelovima jako podsjetio na bone machine iz 1992., prvi cd stričeka toma koji sam kupio. no, već tada sam bio poprilično zaražen glasom i glazbom dotičnog, rain dogsi su odavno lajali u frenkovim divljim godinama.

ovo je još jedan album s kraja svijeta, jos jedna mračna nadrealistično-realistična slikovnica koja kao da traži skrivene prekrasne trenutke sa svih svojih prethodnika. ovdje ima svega, prva top of the hill je pomalo zamorna i pomalo razočaravajuća. nakon minutu i pol sam već žalio svojih135 kuna i pomislio kao je stric waits konačno otišao k vragu zajedno sa svojim poimanjem glazbe. srećom, jako krivo! hiost that rag s onim najljepšim tomovim pjevanjem sliku okreće za 180 stupnjeva i ja sam sretan, waits je tu, dobar kao nekad (možda još bolji i ubojitji).10 minutna sins of the father je malo nježnija, još ljepša i bolnija. shake it svojim stihovima možda najbolje opisuje čitav waitsov opus. možda sam umjesto ove recenzije mogoa jednostavno prepisati (kopipejstati) tekst i uštedjeti sebi pisanje i vama čitanje?

neću sad duljiti o svakoj pjesmi posebno jer je svaka za sebe biser, a zajedno konzumirane su opaka stvar. upozoreni ste. samo ću još reći tj. napisati da vrhunac albuma još nisam spomenuo i da se nalazi u prvoj polovici albuma. prva zenska osoba od 18 do 22 godine, 89-59-90 (vidite da ne tražim savršenstvo) koja pogodi na koju pjesmu mislim može me počastiti pićem u bircu po mojem izboru.

hvala i do slušanja!

ocjena albuma [1-10]: 9

dejan // 19/10/2004

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Loveless Adventures

NEON LIES: Loveless Adventures (2020)

| 28/03/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: The World That Was

TEMPLE OF VOID: The World That Was (2020)

| 23/03/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Sun Worship Kingdom / Narobe svet / Death Threats From Future Self

BRAINSWITCH / DEŽURNI KRIVCI / SHE LOVES PABLO: Sun Worship Kingdom / Narobe svet / Death Threats From Future Self (2020)

| 23/03/2020 | pedja |

>> opširnije


cover: On Values and Trash

SHE BROUGHT ME GASOLINE: On Values and Trash (2020)

| 20/03/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Become the Hunter

SUICIDE SILENCE: Become the Hunter (2020)

| 04/03/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: real gone
  • 1973 Closing Time
  • 1974 The Heart of Saturday Night
  • 1975 Nighthawks at the Diner
  • 1976 Small Change
  • 1977 Foreign Affairs
  • 1978 Blue Valentine
  • 1980 Heartattack and Vine
  • 1981 Bounced Checks
  • 1982 One from the Heart
  • 1983 Swordfishtrombones
  • 1984 Tom Waits
  • 1985 Rain Dogs
  • 1987 Frank's Wild Years
  • 1988 Big Time
  • 1992 Night on Earth
  • 1992 Bone Machine
  • 1993 The Black Rider
  • 1999 Mule Variations
  • 2002 Alice
  • 2002 Blood Money
  • 2004 Real Gone

> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*