home > koncert > 8th SEASPLASH (Pula) 2010

kontakt | search |

8th SEASPLASH (Pula) 2010

8. po redu izdanje Seasplash festivala održalo se na simpatičnoj lokaciji bivših vojarni, dojmljivim Monumentima, u Puli i to u periodu od četvrtka do nedjelje, tj od 22. do 24. srpnja 2010. g.
Zadnji dan ovog zbivanja, 25. srpnja, održao se u tvrđavi Punta Christo kao svojevrsni after samog festivala.
Ovaj, u Hrvata najveći reggae festival, i ove je godine, reklo bi se, premašio očekivanja glede kvalitete gostujućih izvođača, organizacije i dobrog štimunga.
Isto to ne bih mogla reći i za broj posjetitelja, jer se broj istih definitivno smanjio, a uzrok tome možemo samo nagađati: zasićenost ovom vrstom festivala,
bogatija nego ikad festivalska ponuda u Istri, najava lošeg vremena, još jedna krizna godina, tko zna što?
Kako bilo, vjerujem da je prisutna publika ipak dobila ono po što je došla, a to je pravi pravcati spektakl reggae, ska, dub, drum'n'bass glazbenih ritmova uz atraktivne domaće i strane izvođače
kao što su High Tone, Postolar Tripper, ST!llness, Irration Steppas, Gentleman's dub club, Smith & Mighty uz MC Joe Peng-a i mnogi drugi koji su se usrdno potrudili
održati željeni nivo kvalitete još jednog Seasplasha!
[ balkanieras ]

balkanieras   © hormon rasta

No, krenimo redom. Prvi dan festivala održao se u četvrtak, 22. srpnja, a na glavnom stage-u nastupali su nam Beetan Tone iz Hrvatske, simpatične djevojke iz Las Balkanieras te zvijezde večeri -
francuski High Tone, koji su prisutne oduševili svojim dub muzičkim izričajem kao i bogatim vizualnim sadržajem.
[ HIGH TONE ]

HIGH TONE   © hormon rasta

Digitron Sound System je kao domaćin Dubsplash stage-e ugostio britanski Channel One, na rasplesanom Soundspash stage-u imali smo prilike poslušati niz zanimljivih izvođača: britanski Rsd,
DJ Twelve iz Francuske, njemački Upliftment Intl te domaćeg Dr. Rus-a. Predstavio nam se i Electrosplash stage uz domaćine DUBstep Klub i izvođače: Led Piperz iz Francuske i domaće snage - Teddy Lee, Jan Becele te Bamster.
Sljedećeg dana (užasno sparnog i ponešto toplo kišovitog), u petak 23. srpnja, na Mainsplash stage su nam se oko 22:00 h popeli izuzetni dub zagrebčani kratkog naziva Bamwise, nakon njih su nastupili slovenski Elvis Jackson koji su nas jednostavno oduševili svojiim mixom ska, reggae, punk, HM i HC muziciranja kao i energičnošću kojom su to sve uspjeli prikazati rasplesanoj publici. Uslijedili su remiksevi britanaca - Smith & Mighty uz MC Joe Peng-a, a kao glavna atrakcija tog petka dočekali smo nastup reggae mastera s Jamajke - Lutana Fyaha uz prateći bend, mađare High Grade Bend.
[ seasplash ]

seasplash   © hormon rasta

Dubsplash stage nas je osupnuo izvedbom francuskih Wedding dub-a uz sijaset MC-ieva i domaćine ovog stage-a - Digitron Sound System.
Prava zabava te večeri održavala se na Soundspash stage-u, gdje je vidno i upečatljivo bilo najviše rasplesane publike, pa su nam tu izvrsnu zabavu uspjeli upriličiti domaći DJ Chatko i Raul te britanski Exodus i austrijski
Klub Sir3ne Showcase. Na Electrosplashu smo uživali u drum'n'bass ritmovima domaćina Samo da je dramnbejs kolektiv iz Hrvatske, DJ Craftman-a, MC Frikk D Likk-a i Miroman-a te vizualizacije Shrooms & ZOO Mouth. Nakon drum'n'bassa prebacili smo se na breakcore Brain Decay-a, vizualizacije BrainDecay crew i DJ-eve Disbreakz-a, Jigen-a i Demonaut&Breakomora-e.
Nakon rasplesanog sparnog petka dočekali smo i osvježavajuće prohladnu subotu i to s izuzetnim žarom upravo zbog najave atraktivnih izvođača kako na Mainsplash stage-u, tako i na manjim (ali ne i manje atraktivnim) stage-ovima. Tako su na glavnom stage-u nastupili oko 22:00 h domaći Postolar Tripper te nakon njih uvijek atraktivan i dojmljiv domaći ST!llness koji su umnogome zaslužni za dobar štimung te večeri u Puli.
[ seasplash ]

seasplash   © hormon rasta

Isto se ne bi moglo spomenuti za nastup britanskih Irration Steppas koji su uglavnom koristili čari playback-a, ali su zato britanski dub/ska/roots/reggae band simpatičnog naziva Gentleman's Dub Club u pravoj maniri velikih zvijezda snažno raspojasali publiku željnu dobrog provoda i izuzetno dobre glazbe i energije koja ide uz sve to.
Dubsplash uz Digitron Sound System ponovno atraktivan do ranih jutarnjih sati (istome su pridonjeli i vege specijaliteti u neposrednoj blizini stage-a).
Najbolja zabava, čini mi se, opet je vladala na Soundspalsh stage-u u izvrsne domaće snage DJ-eva: Kandžija, Oli Dobolli, Danny Bwoy, DJ D-Gree.
Electrosplash nam se te subote predstavio u electro techno izdanju domaćih snaga - DJ Arszenika i Sergeja te gosta iz Italije - DJ Zert Iop-a. Za vizualizacije na spomenutom stage-u zaslužna je bila Ladybome.
[ seasplash ]

seasplash   © hormon rasta

Završna večer Seasplash festivala održana je 25. srpnja u Štinjanu u tvrđavi Punta Christo i to samo za one najizdržljivije. Nedjelju su svojim muziciranjem oplemenili Seasplash Crew uz goste.
Uz spomenute izvođače moram naglasiti da Seasplash obiluje i štandovima na kojem posjetitelji mogu birati od nakita, odjeće do raznoraznih pipe-ova, a najbolje su, vjerujem, utržene rizle. Festival je obilovao i hranom, uz već spomenute vege poslastice - po običaju nudili su se i ćevapi. Kao i svake godine održan je i Rasta Cups, a u četvrtak se po ulicama Pule održavao BMX session. Tokom trajanja festivala mogli ste naučiti žonglirati ili hodati štulama, ali i gledati prave majstore u tome. Kampiranje je po običaju besplatno, bilo ono u sklopu ograđenog prostora održavanja festivala (naravno, uz ulaznice za festival) ili van njega, a sve u ugodnom hladu i šumu borova.

sandra vučetić // 02/08/2010

Share    

> koncert [last wanz]

cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije


cover: JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

| 11/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*