home > koncert > Mladi urbani festival - MUF@Sisak _Klub Skwhat, 29. & 30. 5. 2009.

kontakt | search |

Mladi urbani festival - MUF@Sisak _Klub Skwhat, 29. & 30. 5. 2009.

Kad ovo pišem istovremeno vrlo osjećajno se sjećam svih događanja scene Sisak u ta dva dana festivala. Radi što objektivnije kritike uvest ću u priču doživljaje drugih ljudi sa Sisak rock scene.

Lollobrigiddaa je headlinirala prvi feštni dan. Uspjeli su stvoriti ugođaj početka velikog događaja u Gradu. Curke su uspješno smekšale željezno srce naftnog grada.

Sisak je u Rvatskoj poznat kao grad na četiri rijeke. Kupa prolazi kroz grad vrlo elegantno, prirodnim tokom, Sava nasuprot Kupi dosta neelegantno ide, Odra je tu negdje, a Lonja je kraljica za sebe, elegantno izbjegavajući industrijske otpatke i tako se brine o rodama.

Iza Llolobriggide svirali su klinci koji nisu dorasli 6-om MUF-u, ali doći će i njihov muf na red. Fil je tu večer osjećao u zraku da sutra dolazi svečaniji dan za feštu. Mada je petak bio ljepši dan, i Irci su svirali vani pred viktorijanskom šumicom. Kišna subota nije bila predodređena za DJeve koji su ionako padobranirali u omniprisutnom rokerskom ugođaju.

Odsjeli smo u curine prijateljice čija je obitelj nas dobrano ugošćivala sve dane vikenda. Zagrepčani i bez ceste mogu brzo stići tamo. Prugom za sat, busom tu negdje, a preporučam i čamac od Savice Šanci do ušća Save u Kupu. I zaista, ovdje je Kupa glavna rijeka, rijeka života jer'bo ju premašuje sisački Stari most, jer se u njoj kupaju, i to ne samo hrabri, a najviše jer sisačka prva ulica za šetnju, tipa špica, gleda na očaravajuću rijeku Kupu.

Kawasaki 3p zasijenio je ne samo Zadrugu, Delyricum i Septicu, već i mene Tomu nevjernoga. Da nisam bio na Njima samo tjedan prije, rek'0 bih ovi su dečki uvijek bili ovako dobri. Očito im Sisak paše jer na mojoj listi strmoglavo su se popeli među 3 najbolja hrvatska benda, a prije ih nisam vidio ni blizu hrvatske liste. Svaka čast, toliko ste seksi cool svih osam! Kad smo kod keksi seksi onda tu zaslužuje biti i Septica, glavni pjevač u sadističkoj crnoj darthvader-vampire odori, s njegove lijeve supjevač u gačama s pojačanim epitetima ekstremiteta, a najjači je bio s desne pjevaču. Taj je pak bio oblekan u prozirnu rozu bez rukava, s narančasto-zelenim trifrtaljkama i pojačanim bicepsima. Zvukovno su ipak bili dominantniji dečki, svih 6 il 7 iz Delyricuma. Bili bi definitifno najogromnije iznenađenje da ni bilo tolko raspoloživog Kawasakija.

U jutro subotnje, jeli smo svježe adute sela do, Hrastelnice. Hrastelnica je blizu Galdova, zapravo samo se produži malo dalje.

Kawasakiju je falio jedan trubač, hladnopivski Stipe, ali tak i tak im je jedna previše. Ni da ni ne je bila tema rasprave jer nismo bili sigurni je li i da i ne ili ni da ni ne. Meni je pjevnije ovo prvo, Maja misli ovo drugo, a Marina je suzdržana. Ker je uspio zaspati na najkoncertu godine, Jelena je doživjela samo prvi dan, Željka sam' drugi, Mateja nas je prođirala kupskom špicom, Ana nas je pokupila i Neven nije dočekao..

..Dino mali cilo vrime zabavljao, Katica i Muž hranili nas, stara baka pozdravila, susedi i rođaci bili dobrosusjedski i pogostiteljski prema nama usmjereni, Cigani su nosili krvavu ovcu, ili samo kožu, policajci u civilu gotovo nas kaznili, kod jazz velikana Kukurozivića popili kavu, sa Idom iz Prestera se slikali, bili dobri sa ženom koja prima prazne boce bez čepova, a ponukla nas je da pokupimo sve plastične boce tu veče, nadajući se njenom ponovnom susretu. Takav je Sisak grad, tu se moraju voliti i Cigani, policajci te mi s bocama.

Mnogi Šišćanin će se složiti sa mnom oko pozitivnih unutarnjih osobina sisačkih muškaraca i sisatih žena, mnogi će po naboju raporta skužiti da je ovo moj prvi obilazak Šiščeve zvijezde, a najveća većina će 100% tvrditi da je Kawasaki 3p bio je jednako lud koliko i Zadruga te večeri nezanimljiva. Dakle, 3p je bio neopisivo jak noći te.

Dakle, prve asocijacije Siska tipa željezara, deriviranje nafte i dosadan grad laganini su se pretvorile u jakim nabojem karakterizirana sjećanja o Naj koncertu godine - K3P, Naj ugošćivanju ikad - Majina i Dinina obitelj te najsvjetlijih kišnih dana za vrijeme MUF festivala. Uvjerite se u čari Siska na viteškim igrama 20. lipnja i dođite dogodine na MUF 7.

marin // 08/06/2009

> vidi sve fotke // see all photos


PS: Fotke su sve pod "vidi sve fotke", pa koga ima, ima...
Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*