home > najawa > 14. MUF (Mali Urbani Festival) @ Skwhat, Sisak, 22-24/09/2017

kontakt | search |

14. MUF (Mali Urbani Festival) @ Skwhat, Sisak, 22-24/09/2017

[  ]

Osnovni program

MALI URBANI FESTIVAL 2017

Petak 22.rujan 2017.
16:00 - Otvaranje festivala / Najava programa / Press mediji

Edukativni program
16:30 - Izložba ''This town needs posters''
Predstavljanje umjetniških radova skupine kreatora postera u okviru radionice održane 17.9.2017.; predstavljanje izrađenih postera te predstavljanje akcije potpore inicijativi ''Hočemo klub'' - Baraka Kutina.
Opis programa:
"tisak m. — u užem smislu: faza grafičke proizvodnje, u kojoj se tiskovna forma dovodi u kontakt s papirom ili drugim nosiocem tiska i djelovanjem sile prenosi boja s tiskovne forme na papir.

"visoki tisak — tiskovni postupak koji se sastoji u izradi i otiskivanju tiskovne forme s povišenom (reljefnom, izbočenom) tiskovnom površinom."

— F. Mesaroš, Grafička enciklopedija, Tehnička knjiiga, Zagreb, 1971.

RADIONICA

This Town Needs Posters vodit će radionicu primitivnog tiska u kojoj će prezentirati osnove primitivnih, manualnih tehnika tiska koje rabe u svojoj produkciji. Iako jednostavan i bazičan, način rada im nije školski te često eksperimentiraju sa hibridnim tehnikama i nestandardnim ali lako dostupnim materijalima. Kako sami nemaju formalnog tiskarskog ni dizajnerskog obrazovanja, rad i metode razvijaju kroz kontinuirano eksperimentiranje. Polaznici radionice imaju prilike naučiti osnove mješanja boja, pripreme tiskarskih klišeja, rada s različitim vrstama papira i jednostavnom prešom.

Plakati koji će nastati kao rezultat radionice tematiziraju kampanju mladih kutinjana kojom se bore za ponovno otvaranje kluba mladih, nasljednika sada već legendarne Barake.

Radionica izrade plakata provest će se u Klubu mladih SKWHATa, na adresi: Park Perivoj Vikotrovac 0 u Sisku, 17.9.2017. s početkom u 13:00 sati.

VODITELJI

This Town Needs Posters je platforma za diazjn i ručni, analogni tisak. U svom radu naglasak stavljaju na materijale proces i tehniku rada, te sve njihove nedostatke, kao i zanatske nesavršenoti proizašle iz procesa prihvaćaju kao elemente oblikovanja. Djeluju na područuju nezavisne glazbene i kulturne scene unutar koje surađuju s domaćim i inozemnim akterima, među kojima izdvajaju Močvaru, Žedno Uho, Zavod za eksperimentalni zvuk, Klubviziju sc, Kulturu Promjene, HDDDan D, AKC Attack.
Na zagrebačkom Danu D 2014. godine nagrađeni su prvom nagradom žirija, te im je na beogradskom Mikseru 2015. dodjeljen Mikser Award. Drže predavanja na SOS Dizajn Festivalu u Sarajevu, DA festivalu na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu i na Fluid Design Forumu u Baru, izlažu u Zagebu, Rijeci, Beogradu, Sisku, Subotici, a ove godine povodom pet godina aktivnog rada samostalno izlažu u galerijih Hrvatskog dizajnerskog društva. Aktivno drže radionice među kojima ističu dizajnerske početnice na Danu D i u MUO, radionice u MSU Zagreb, na Fluid Design Forumu u Baru, na Danima kreativnih industrija u Dubrovniku i povodom 70 godina oslobođenja Zagreba.

Glazbeni program
22:00 - Elektronički glazbeni program u Klubu mladih SKWHAT
Nastupaju:
AM/PM
Kristijan Molnar
Omar
(Opise glazbenika možete pronači klikom na link, ili na stranici www.skwhat.com)

Subota 23.rujan 2017.
10:00 - Street art program
- Street art / Grafitiranje kluba
Početak rada na uređenju pročelja zgrade Kluba SKWHAT od strane nezavisnih grafitera, predstavljnje dosadašnjih radova; Grafit kultura forum panel - ''Sisak nekada, Sisak danas''.
Opis programa:
U okviru Street art programa na ovogodišnjem Malom Urbanom Festivala ugostit ćemo sada već poznate sisačke grafitere Neman i Soul, koji će za naš mali klub učiniti velika djela. Radi se naime o oslikavanju pročelja Kluba mladih SWHAT koji je preodređen z auređivanje na godišnjoj bazi i to upravo za vrijeme trajanja MUF-a. Ove godine pripremaju jednu zanimljivu ''polarnu'' priču s kojom će svakako prikazati skilove grafitiranjem sprejevima, a našem klubu pružiti priliku da nosi još jednu lijepu sliku. Oslikavat će se od 10:00 sati i svi su pozvani da promatraju i ako budu dobri, i sami se okušaju u kreiranju grafita.
Mjesto radnje Klub mladih SKWHAT, Park Perivoj Viktorovac 0, Sisak.

Sportski program
12:00 - Official Sisak Skate i Bike Jam - Prvi Sisački bike i skate Jam, + predstavljanje projekta ''Sisak SKate 2018'' - Sisak skate park.
Opis programa:
Prezentacija projekta ''Sisak SKate 2018 '', planova za 1. Sisak skate turnir 2018. ; Last man standing; Skateboarding promotion, promocija skateboard sporta i disciplina; Tehnical part promotion + komentari i objašnjenja tehnika; Free time druženje uz vožnju; Game of skate turnir; Olie/bunnyhop kontest; DJ; Promo nagrade.
Lokacija: Sisak Skate park, Ciglarska graba - Ul. Barice Rapić 2, Sisak.

Edukativni program
16:00- Book Club meets YOGA chill and healt zone
Prva cjelina programa: Predstavljanje YOGA-e, discipline vježbanja za zdravlje. Predstavljanje Padma Youga Sisak. Premijerno vježbanje sa sudionicima;
Drugi cjelina programa je vezana uz: Predstavljanje Book kluba kroz koncept opuštanja u prirodi; Treča cjelina programa: Martinin biljoberni kutak - Alter je bolji od partija
Opis programa:
Studio PADMA Yoga Sisak će nam u predivnom prostoru šumice na viktorovcu pokazati zašto bi se trebali baviti yogom, zašto je ona dobra za naš um te sukladno tom i naše zdravlje, pokazati nam neke od brojnih vježbi te predstavit svoj studio s mogučnosti upisa.
Volite dobru priču? Volimo i mi; stoga nam se pridruzite u opustajucem okruzenju i otkrijte vašeg novog najdražeg autora/icu. U sklopu ovodisnjeg Muf-a Skwhat Book Club nudi personalizirane književne preporuke, a ako priču pak više volite krojiti sami imat ćete priliku na kratkoj i slatkoj radionici grupnog pisanja. Voditelji Igor Milković i Tilen Hedžet usmjeriti će vas putem zabavnih igara kroz proces timskog pisanja u kojem je suradnja jednako bitna kao i mašta.
Alter je bolji od partija - Subotnje popodne provodimo u prirodi gdje uz veselu biljoberku Martinu Mladenović upoznajemo svijet samoniklog bilja te od njega radimo sirove zelene sokove (samo za one hrabrih nepca!!!), a zatim i kozmetičke macerate i mazalice! Učit ćemo proces maceriranja bilja u ulju te iz tog simbiotičkog pripravka, te uz dodatak eteričnih ulja izrađujemo kremu za lice, cice i guzice.
Cijelokupni program će se provesti od 16:00 sati u prostoru perivoja Viktorovac.

16:00 - Izložba ''This town needs posters''
Nastavak izložbe umjetniških radova skupine kreatora postera

Glazbeni program
22:00 - Rock glazbeni program u Klubu mladih SKWHAT
Nastupaju:
Edo Maajka
Abop
She Loves Pablo
Saučešće
(Opise glazbenika možete pronači klikom na link, ili na stranici www.skwhat.com)

Nedjelja 24.rujan 2017.
Game program
15:00 - Heartstone turnir; Magic turnir; Društveni kutak - boardgame program - Tvrđava Stari grad Sisak.
Opis programa:
Kao dodatak ovogodišnjem izdanju Malog Urbanog Festivala sa zadovoljstvom ističemo program koji je od velikog značaja za Klub mladih SKWHAT te za koji se nadamo da će od ove godini činiti stalnu programsku postavu MUF-a. Stoga, prva godina Game programa provest će se u prekrasnom ambijentu Sisačke utvrde Stari grad Sisak a svi prisutni imat će priliku uživati u turnirima Hearthstone, MAGIC turniru te modernim društvenim igrama , boardgames, od kojih posebno izdvajamo uvijek popularne izbore Resistance: Avalon, Munchkin, Dixit. Uz mnoge druge zabavne društvene igre program će obilježiti i "one shot sessioni", partije Dungeons and Dragonsa koje će biti prilagođene potpuno novim igračima pa nam slobodno pridružite u svijetu najpopularnijeg pen and paper Rpg-a.
[  ]

promo guy // 22/09/2017

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*