home > koncert > MINIVAL 6, 4.IV 2008., Tvornica, Zagreb

kontakt | search |

MINIVAL 6, 4.IV 2008., Tvornica, Zagreb

Dan kada je mister šerif George Bush posjetio Zagreb i kolapsirao sve velike prometnice i ulice po gradu, održano je šesto izdanje Minivala koje je predstavilo odlične riječane DISCO'N'ACTION, sastav SPINA iz Zagreba i DEKOLAŽ iz Siska.

Ovaj izvještaj nije potpun jer mi se dogodila prilično velika nezgoda zbog koje sam bio prisiljen da napustim Tvornicu.
Ovog petka Tvornica nije bila onako popunjena kao prethodnog petka, a vjerojatni razlog tome je izbor sastava koji unatoč provjerenoj kvaliteti još uvijek nemaju svoj krug publike u Zagrebu.
[ DISCO'N'ACTION ]

DISCO'N'ACTION   © horvi

Premda su riječki DISCO'N'ACTION prije nekih tri i pol mjeseca održali odličan koncert u krcatom KSET-u, ne znam koji je razlog da većina tadašnje publike nije večeras došla na reprizu tog sjajnog nastupa. Zato su momci svirali pred otužno malim brojem ljudi, ali ne može se reći da su zbog toga bili razočarani. Naprotiv, ova sjajna petorka u sastavu Kristijan Pejić - Rista (gitara), Goran Grgurev - Grga (bas), Edin Haliti (udaraljke), Dalibor Peršić - Dale (bubnjevi) i Zlatko Trošelj - Bujo (klavijature i sampler/ laptop) su profesionalno izveli svoj briljantni četrdesetominutni set kao da nastupaju pred stotinama ljudi. Krenuli su sa "Pool", pa su sljedili naslovi "D.Y.S", "Lopta", "Ičići", "Worm"... Edin na kongama i udaraljkama se raspojasao s improviziranim nadogradnjama ritmova koje je koncizno održavao bubnjar Dale, tako da praktički njih dvojica mogu sami stvarati svoju iznimno plesnu glazbenu potku. A kada se u sav taj ritmičko-melodijski sklop nalik na najplesnije !!! (čak-čak-čak) ubace snažne funky-rock dionice basiste Grge, gitarističke melodije i solo dionice Riste, te samplovi i harmonije Buje sa laptopa i syntha, veselice i đuske za ono malo publike nije izostalo. Sve je kod njih bilo na svojem mjestu - od plesnih ritmova svega i svačega (reggae, trance, afro-beat, big-beat, d'n'b, techno...), odličnih duela kongi i gitara do neobičnih big-beat breakova i uvrnutih aranžmana, tako da su napravili gotovo privatni techno-rock party od kojeg srce i duša zaigraju. A kada su pred kraj izveli obradu "Voodoo people" od Prodigy kombinacijom punka i techna, te završili sa sjajnom "Nasty" i ono malo ljudi je bilo i više nego prezadovoljno.
[ spina ]

spina   © horvi

I kada su na pozornicu izašli naši stari poznanici SPINA, zagrebačko-sisački ženski sastav sa samo jednim muškim članom (gitarist) i izvodili prvu skladbu koju nisam uspio upamtiti, desila se neočekivana, gotovo pogibeljna nezgoda koja me mogla stajati glave. Izlazio sam iz okvašenog i vlažnog toaleta, poskliznuo se na mokri pod, napravio pravu pravcatu špagu, raščetvorio se po podu i pri tome nategnuo preponu na nozi, popucao mišiće na visokoj butini i kresnuo glavom o pod tako da sam vidio male, velike i leteće medvjediće, ptičice puzalice i preslušao svu muzičku buku koja je izmišljena. Nakon toga više nikakva glazba mi nije padala na pamet, a jedino što sam mogao napraviti u takvom stanju je bilo da se pokupim doma, što na sreću nije daleko od Tvornice. Zato se ispričavam i Spini i sastavu DEKOLAŽ iz Siska koje nisam ni vidio, ni čuo, pa prema tome ne mogu ništa niti reći o njima i njihovom nastupu.

Također nisam niti uspio pokupiti minizin, promotivni materijal, te ne znam koji izvođači se najavljuju idućeg petka na Minivalu 7. O tome će vas vjerojatno informirati organizator.
S nekoliko dana odmaka, sada je šteta što moj spektakularni gimnastičko-akrobatski palačinka stil nitko nije snimio...

horvi // 08/04/2008

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*