home > koncert > Lagwagon, Satanic Surfers, Alo! Stari, Fair Do's @ Kino Šiška, Ljubljana 16/11/2019

kontakt | search |

Lagwagon, Satanic Surfers, Alo! Stari, Fair Do's @ Kino Šiška, Ljubljana 16/11/2019

Na kišno subotnje popodne 16.11.2019. Lea i ja krenuli smo autobusom u Ljubljanu, točnije u poznati koncertni prostor Kino Šiška. Iako je dan bio tmuran mi smo bili veseli i nabrijani jer smo znali da nas očekuje prava punk rock fešta. Gig je bio koncipiran kao mali jednodnevni festival, a headlineri večeri su bili švedski Satanic Surfersi i kalifornijski Lagwagon - oba benda smatraju se pionirima žanra zvanog skate punk te djeluju od početka devedesetih. Za support veteranima pobrinuli su se sve aktualniji engleski bend Fair Do's te relativno novi slovenski bend Alo!Stari.
[ alo!stari ]

alo!stari   © lejapeja

Već u busu iz Zagreba sreli smo mnogo prijatelja i poznanika koji su se isto uputili na gig, a kad smo došli pred Kino Šišku samo smo hodali uokolo i pozdravljali poznate ljude i prijatelje koje nismo dugo vidjeli, sa svakim bismo malo popričali, napravili dva koraka pa sreli nekog drugog - pa mi se svi znamo, kak je to lijepo! Ukratko, pred Šiškom je bila hrpa ljudi, cuganje, čavrljanje, ugodna atmosfera a iako je kiša lijevala k'o iz kabla to nas nije spriječilo u zabavljanju i druženju pred klubom.
[ alo!stari ]

alo!stari   © lejapeja

Prvi na redu sa startom oko 19:30 bili su Fair Do's koji su za ovu priliku potegli skroz iz Manchestera. Ovi dečki sviraju zajedno od 2009., a njihovu glazbu bih opisao kao ful tehnički melodic hardcore - idealno za sve ljubitelje brzog metaliziranog punka, nabrijanih gitarskih dionica, sola i breakdownova, ali i melodije. Ja osobno ne preferiram takav tip punka i nikada mi nisu sasvim sjeli, ali njihov full-lenght iz 2018. naziva "Leopards" koji su izdali za Lockjaw records je jako hvaljen od strane kritike i publike te su sve češće ime na raznim većim punk rock eventima po Europi. Definitivno bacite uho ako gotivite takav tip glazbe! Lea i ja smo bili glupi i odlučili smo si ići kupiti cugu u dućan pošto smo bili na budžetu te smo ju onda žurno pili ispred Šiške kako bi stigli na sve bendove, ali smo nažalost na Fair Do's zakasnili ☹ Doduše, ja sam ih već jednom gledao live, na SBAM Fest-u (Wels, Austrija) u svibnju ove godine i stvarno trgaju uživo! Nakon svirke u Šiški pričao sam s frontmenom Dannyem kojeg sam još prije upoznao i rekao je da je svirka bila odlična.
[ alo!stari ]

alo!stari   © lejapeja

Drugi na redu sa startom oko 20:15 bili su Alo!Stari iz Maribora. Za ovaj bend sam prvi put čuo ovog ljeta na Punk Rock Holidayu kad je netko puštao njihovu stvar "Nea Vem Kam" na zvučnik u kampu. Postoje od 2019. godine i još nemaju nikakvo službeno izdanje, ali imaju par stvari popraćenih video spotovima na YouTube-u.
[ alo!stari ]

alo!stari   © lejapeja

[ alo!stari ]

alo!stari   © lejapeja



Sviraju neki pop punk/skate punk s lyricsima na slovenskom i rade to vrlo dobro, zvuče uvježbano, čvrsto i nabrijano! Vokal me na trenutke podsjećao na Mile Kekina u dane starog Hladnog Piva, a općeniti sound benda me malo podsjetio na hrvatske One Step Away. Zvuk u prostoru je dobar i sve se čuje kak' spada. Sve u svemu, dobili smo dobru veselicu i nekih 45 minuta finog melodičnog punka, dobar izbor za predgrupu!
[ satanic surfers ]

satanic surfers   © lejapeja

Oko 21:15 na red dolaze prvi headlineri, Satanic Surfers iz grada Lund u Švedskoj. Ovaj bend me osobno najviše zanimao jer ih nikad nisam gledao uživo, a čuo sam samo dobre stvari o njihovim svirkama uživo. Prostor je već i na predgrupama bio dosta pun, a sada se stvarno nakrcao i čim je bend počeo svirati počela je šutka, pankeri su letili posvuda, zabijali se jedni u druge, stage-diveali i crowd-surfali te se atmosfera brzo zagrijala. Od benda smo dobili 45 minuta jako brzog i naprženog skejterskog hardcore punka.

[ satanic surfers ]

satanic surfers   © lejapeja

[ satanic surfers ]

satanic surfers   © lejapeja

[ satanic surfers ]

satanic surfers   © lejapeja

Kaj se seta tiče, svirali su najviše stvari s najnovijeg albuma iz 2018. imena "Back from Hell", ali našli su se tu i neki stari hitovi s prva tri albuma "Hero of Our Time", "666 Motor Inn" i "Going Nowhere Fast" - kad sviraš tako brzo i ne pričaš puno možeš odsvirati dosta stvari. Bend je stvarno bio odličan i jako su simpa, baš sam zadovoljan. Za one koji ne znaju, Rodrigo Alfaro, bubnjar Satanic Surfersa, je ujedno i glavni vokal u bendu. Bilo je vrlo zadovoljavajuće gledati ga kako nevjerojatno brzo, točno i iznimno kreativno bubnja te istovremeno pjeva doimajući se kao da to radi bez ikakvog pretjeranog napora. Prejako!

[ satanic surfers ]

satanic surfers   © lejapeja

[ lagwagon ]

lagwagon   © lejapeja

Zadnji na redu bili su Lagwagon iz sunčane Kalifornije. Ovo je treći put da sam ih gledao live, a svaki put mi na njima bude super i baš sam se veselio. Uletili smo taman na prvu stvar i kad sam na stejdžu vidio ful niskog basista portugalskih korijena Joe Raposa (inače, ovaj momak je davne 1987. sa 17 godina postao basist legendarnom hardcore punk bendu Rich Kids on LSD te je iste godine išao s njima na europsku turneju) kraj izrazito velikog i smiješnog gitarista Chris "Big Bitch" Flippina te Chris Resta (jedini stalni član RKL-a kroz cijelu karijeru), odličnog bubnjara Dave Rauna i naravno pjevača Joey Capea, sve od reda nasmijane i nabrijane sam se sjetio zašto toliko volim gledati Lagwagon uživo.
[ lagwagon ]

lagwagon   © lejapeja

[ lagwagon ]

lagwagon   © lejapeja

[ lagwagon ]

lagwagon   © lejapeja

Tijekom cijele svirke bila je odlična vibra, bend je divljao, publika je divljala, dobili smo sat i nešto seta koji se sastojao od stvari s novog albuma iz 2019. zvanog "Railer", ali su se tu našle i starije stvari - "Coffee And Cigarettes", "Sick", "Sleep", "May 16", "Razor Burn"... Nakon završenog regularnog dijela seta, bend se vraća na bis - ova večer je bila tako pozitivna i vesela ujedno i radi činjenice što je već spomenutom frontmenu Joeyu, ali i Andyu Dahlströmu (basistu iz Satanic Surfersa) bio rođendan. Joey i Andy na stejdžu "nazdravljaju" tortama te ih jedu dok cijela publika pjeva "Happy birthday to you", baš je bilo lijepo i slatko. Lagwagon je odsvirao još 3-4 stvari te su zatvorili sa "Stokin' the neighbors" što me ful iznenadilo jer nikad nisam tu stvar čuo live, a baš sam ju zadnjih dana dok sam malo slušao Lagwagon prije svirke imao na repeatu.

[ lagwagon ]

lagwagon   © lejapeja

[ lagwagon ]

lagwagon   © lejapeja

Odlična svirka, odlična večer, baš je bilo zabavno, energetično i nabijeno pozitivnim emocijama, dugo nisam bio na punk rock eventu koji me ovako zabavio. Kasnije se tulum nastavio na afterpartyju u Metelkovoj, točnije u klubu Gala Hala, s punk rock slušaonom za koju se pobrinuo ljubljanski Everything Goes kolektiv. Puno ljudi se samo prebacilo u Metelkovu i fešta uz hitove, pive i žestice se nastavila do ujutro. Pet plus za organizaciju!

merter

lejapeja // 18/11/2019

Share    

> koncert [last wanz]

cover: JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

| 11/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: REBEL STAR @ Močvara, Zagreb, 07/03/2024

REBEL STAR @ Močvara, Zagreb, 07/03/2024

| 08/03/2024 | pedja |

>> opširnije


cover: Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead @ Močvara, Zagreb, 05/03/2024

Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead @ Močvara, Zagreb, 05/03/2024

| 08/03/2024 | ognjen bašić |

>> opširnije


cover: Yann Tiersen@Tvornica ZG 05/03/2024

Yann Tiersen@Tvornica ZG 05/03/2024

| 07/03/2024 | mario m. |

>> opširnije


cover: Monsieur Doumani i Dunjaluk @ Močvara, 01/03/2024

Monsieur Doumani i Dunjaluk @ Močvara, 01/03/2024

| 04/03/2024 | dora p |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*