home > koncert > BLACK COBRA + YOB @ Vintage Industrial Bar, 28/09/2016

kontakt | search |

BLACK COBRA + YOB @ Vintage Industrial Bar, 28/09/2016

Jučer se u zagrebačkom Vintage Industrial Baru održao stoner doom koncert za svakog ljubitelja masnih gitarskih riffova, mahanja kose i brade pune pive. Yob je bend koji već drži kultni status u stoner doom vodama, osnovao ga je frontman Mike Scheidt 1996. godine te su do sada uz male promjene u postavi snimili 7 studijskih albuma. Sa sobom su poveli na turneju energični dvojac Black Cobra iz Kalifornije te sa natupom u Zagrebu prelaze u drugu polovicu odrađenih koncerata na turneji.
[ yob ]

yob   © lara

Dolazak ispred kluba već je očigledno ukazao na dobar odaziv ljudi te se dvorište Vintage Industrial Bara popunilo sat vremena prije prvog nastupa. Cijena karte (60/80kn) bila je prava sitnica za show koji se pripremao. Unutar kluba bilo je početkom prazno, vrlo vjerovatno zbog pravila da se ulaskom u klub ne smije izaći van pa su se zadnje kapi pića ispijale po dvorištu no puštala se muzika koja se podudara sa izvođačima te je dosta dobro privlačila i zagrijavala fanove za početak koncerta.
[ black cobra ]

black cobra   © lara

BLACK COBRA - koncert je počeo nešto prije 22h i na pozornicu izlazi dvojac iz Kalifornije koji brzo hvata svoje instrumente i započinje energičnu svirku. Dvorana je bila ugodno popunjena što je išlo u prilog Black Cobri te se izostavio sindrom "prvog benda". Započelo je prvo "headbanganje" te je u startu ovaj doom/sludge dvojac jako je dobro funkcionirao na pozornici. Predvođen gitaristom i pjevačem Jasonom Landrianom koji je i započeo bend sa bubnjarem Rafaelom Martinezom izmjenjivao je brze i zahtjevne ritmove dok je pjevanje bilo pojednostavljeno na kratak i jasan "trash metal scream". Muzika me žanrovski podsjećala na spoj između old school Metallice i Mastodona. Obraćanje publici je bilo minimalno te su na stejđu uz toliko energičnu svirku bili dosta statični. Kako je koncert prolazio tako su se redale pjesma za pjesmom bez pauze te su moram priznat malo ugušili onaj ugođaj koji su dali sa početkom koncerta. Mala zamjerka je glasnoća i izostanak bass gitare koja bi neke dionice dosta dobro pudignula te se nebi osjetila praznina. Sve u svemu dosta dobro odrađenom svirkom koja se isplatila pogledati momci zadovoljni napuštaju pozornicu i prepuštaju je glavnom jelu večeri.
[ yob ]

yob   © lara

YOB - nakon 15 minutne pauze i trčanja po pivu za šank na pozornicu penje se bend zbog kojeg se popunila dvorana u sekundi. YOB je prvim udarcem po instrumentima zatresao cijeli Vintage te je započela prava doom/stoner poslastica. Na turneju su krenuli sa predstavljanjem svojeg albuma "Clearing the Path to Ascend" iz 2014. godine europskoj publici. Od samog početka krenulo je energično pjesmom "Ball Of Molten Lead" te se sound jako dobro ponašao u dvorani. Frontmen Mike Scheidt je vokalom punio mantrajuće djelove pjesama te bacao publiku u trans. Vokal je pitko i melodično sjedao na ovu čvrstu hipnotizirajuću svirku te je na nekim djelovima iskoristio growl koji je odlično začinio doživljaj. Ovaj trojac je jednostavno na pozornici zračio posebnom energijom te je iz pjesme u pjesmu davao sve od sebe. Mogu reći da je ovo bila jedna od najboljih live izvedbi doom/stoner žanra koju sam imao prilike vidjeti te me YOB uzeo svojom prisutnošću. Pjesma "In Our Blood" pred kraj je malo smirila atmosferu i nabacila sanjivu atmosferu dok su kraj završili energično a u jednom trenutku se pojavio i frontman benda Black Cobra koji je odlično podignuo pjesmu duetom sa Mike Scheidtom. Vidljivo zadovoljni sa smješkom na licu YOB odlazi sa pozornice te ostavlja publiku također zadovoljnom ovim jedinstvenim iskustvom. Koncert je bio "must watch" događaj pogotovo za ljubitelje zvuka doom/stoner/metal žanra. Nadam se ponovnom dolasku YOB-a jer se isplate pogledati i drugi puta te zaslužuju pažnju u svakom slučaju.

tekst: filip kralj
fotke: lara brkić

terapija // 29/09/2016

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije


cover: JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

| 11/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*