home > koncert > PUNK ROCK HOLIDAY 1.6 @ Tolmin, Slovenija, 09-12/08/2016

kontakt | search |

PUNK ROCK HOLIDAY 1.6 @ Tolmin, Slovenija, 09-12/08/2016

U Tolminu ništa novo! Kad kažem ništa novo, mislim na rasprodan festival i prekrasnu atmosferu tokom još jednog uspješnog izdanja Punk rock holiday festivala.

Zbog poslovnih obaveza, ove sam godine bio leteći i uspio sam uloviti samo prvi i drugi dan festivala. Nažalost, samo jer iz razgovora s kolegama, propustio sam odlični nulti dan uz Sick Of It All i Lagwagon te treći i četvrti dan koji su protekli u znaku Authority Zero, Millencolin, No Fun At All te mnogih drugih.
[ antilectual ]

antilectual   © marko mes

Otkud početi? Pošto sam na sezoni u Istri, kolega Pero spasio me prijevozom do Tolmina. Rekao sam samome sebi da neću propustiti ovo izdanje pošto sam toliko blizu, a sve ove godine vozili smo po 5 sati kako bismo gledali tu masu bendova koji su nam toliko utjecali na živote i formiranje nas samih kao osoba. Ugodna dva sata protekla su brzo. Pošto smo kasno krenuli, propustili smo Flag te prve večeri ulovili The Toasters, The Bouncing Souls čiji nastup me oduševio te legende The Descendents. Ljudi u godinama mojih roditelja imaju novi album, ne sviraju često turneje pa je veselje bilo veliko kad je objavljeno da će nositi jaku listu bendove ove godine. Nastup je popratila kiša koja se pretvorila u pravi pljusak, međutim to nije nikoga spriječilo da uživa u energičnom, kofeinom potkovanom nastupu. Nakon njihovog koncerta, nikome se nije spavalo pa smo dan zaključili uz beach stage do ranojutarnjih sati uz konzumaciju povećih količina alkohola, susrevši pritom stare poznanike i prijatelje iz raznih kuteva Europe.
[ aws ]

aws   © marko mes

Drugi dan je ponudio kišu i još malo kiše do kasnih poslijepodnevnih sati. Odjeća i šator su plivali tako da sam se dvoumio da li ostati (starim pomalo, priznajem) ili se vratiti dan ranije u Istru. Jedno pivo je bilo dovoljno da prestanem razmišljati pošto je društvo bilo više nego dobro, a popis bendova koje sam taj dan htio pogledati svakako nešto radi čega bih žalio. Moram priznati da ove godine nije bilo prevelike volje za praćenjem čim više bendova. Radije sam se družio s društvom i malo istražio prostor kampa koji je opet ove godine imao nekoliko proširenja u vidu veće gastronomske ponude i punktova, dok je press area prebačena nekoliko prostorija dalje. Sve dok je bilo besplatnog interneta i grijanja, neću se žaliti! Koliko god vrijeme bilo loše, kamp zove na šetnju i druženje s ljudima.

Da se vratim na bendove, A Wilhelm Scream, koje nisam gledao 2 godine su pomeli ostatak headlinera te večeri. Što drugo reći za bend koji je svoj status gradio godinama nastupajući i za putne troškove diljem Europe i svijeta samo da dopru do ljudi? Momci su svakako zaslužili status koji uživaju u Europi te to pokazuju upravo svojim energičnim nastupima. Best off setlista, točni kao švicarski sat, odlična komunikacija s publikom i vječna nasmijanost frontmena Nune. Iz nekih intervjua, rade na novom albumu, spominju se pjesme od 7 minuta trajanja tako da mogu samo reći - let's go, boys!
[ sick of it all ]

sick of it all   © marko mes

Kako bi uhvatili let za Rusiju, NOFX su prebačeni u termin Agnostic Fronta. Pokazalo se to prilično dobrim. Pomalo iritantna zajebancija na račun socijalizma od strane Fat Mike-a (previše se ponavlja čovjek), ubrzo je zaboravljena pošto su u set uvrstili "Idiots are takin' over", imaju novu gošću/ članicu na klavijaturama i čitav set su valjali dobre fore na račun kolega iz bendova Rancid, Bad Religion i sl. Fat Mike je priznao kako je 80 dana čist što se tiče konzumacije kokaina pa sad može i skakati po pozornici, a primijetio sam kako nije puno pio za nastupa. Glasine su da je čovjek malo previše zaglibio pa zdravlje nije baš najbolje. Pošto se radi o veoma pametnom liku, nadam se samo da je to shvatio na vrijeme! Nekome tko ih gleda svako malo, pjesma poput "Herojuana" ga razveseli jer po momcima je to "najgora stvar u setu", ali će je svakako svirati. Sve je jasno što je Mike time htio reći. Bend je jedan od zaštitnih znakova ovog festivala pa se neću čuditi a ni buniti ako budu opet najavljeni.
[ the descendents ]

the descendents   © marko mes

Agnostic Front sam ispratio uz veliku dozu umora i moram reći da mi nisu sjeli dok su me Strung Out jako razveselili. Pošto su na turneji uz već spomenuti AWS, momci su majstori zanata. Tehnički je to odlično, nabijeno emocijama i uz frontmena poput Jasona Cruza, publika ne može ostati ravnodušna. Čovjek ni sekunde nije pjevao na istom mjestu, a kad sam ga sreo na izlazu desetak minuta nakon nastupa i vidio kako mu je ispala načeta boca votke, sve mi je bilo jasno. Ako je to stimulans za tako odličan nastup, neka je!
Kratko ali slatko, tako mogu zaključiti ovogodišnji posjet Tolminu. Tradicija je ispoštovana barem na 2 dana, 7. izdanje festivala je već najavljeno, a kuda će nas odnijeti idućih 300 i kusur dana, to ćemo još vidjeti. Vidimo se dogodine u Tolminu! I promise.

fichonm // 18/08/2016

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*