home > koncert > Tam Tam festival @ Sućuraj, Hvar, 29-30/07/2016

kontakt | search |

Tam Tam festival @ Sućuraj, Hvar, 29-30/07/2016

Koncem sedamdesetih godina prošloga stoljeća otok Silba je bila je bila sinonim slobodnog i opuštenog ljetovanja nekih budućih prvaka novog vala, mjesto gdje su možda nastajale kasnije himne nekih ondašnjih mladih ljudi.

Danas bi to mogao postati Hvar, odnosno Sućuraj na Hvaru, nemondeno i nefensi mjesto kao što je to ostatak otoka, ali baš to mu je prednost.

Sućuraj je malo mjesto na samom istoku Hvara u kojemu se zadnji vikend u srpnju održava Tam Tam festival, ove godine peti po redu.
Ovo je festival na koji ne treba dolaziti slučajno, ako ste baš u blizini, pa da to iskoristite.

Ovo je festival na koji treba dolaziti namjerno, na koji treba dolaziti obavezno, kao što to čini većina izvođača koji su nastupili ove, a i prijašnjih godina, i koji ovdje dolaze i druže se puno prije festivala i odlaze puno poslije festivala, i vraćaju se ovdje svake godine.
A sam festival nastao je velikim trudom Ante i njegove male ekipe entuzijasta koji su prije pet godina umjesto ideje da razbude mjesto organiziranjem ribarskih večeri ili nečega sličnog, spojili dva Tam kamiona (Tam Tam), od njih napravili binu, i pozvali prve bandove.
Na ovome festivalu nema komocije i infrastrukture kao na nekim većim festivalima, ali ćete zato u najopuštenijoj atmosferi slušati bandove koje ste možda slušali ranije, ali ovdje ćete ih čuti u njihovom najboljem izdanju.
[  ]

Danas je to već jubilarni festival, svake godine raste, i organizacija je sve bolja, ali još uvijek nema neku ozbiljniju potporu lokalne zajednice koja bi dobro došla jer se za sada sve bazira na volonterizmu.
Takvim pojedincima, a i još nekima po Hrvatskoj koji svojim relativno malim mjestima pokušavaju udahnuti duh rock happeninga, ne treba skidati kapu, ne treba im dizati spomenike, dovoljna bi bila potpora zajednice, od koje bi naravno i sama zajednica imala itekakve koristi .....
Na kraju nešto i o izvođačima...

Odličan line up, krema regionalne alternativne scene.
Ove godine nasupili su : Nemeček, Ti, Damir Avdić, Straight Mickey and the Boys i M.O.R.T.u petak, 29.7. a Spiridon, Miki Solus, Žen, Repetitor i One Piece Puzzle u subotu 30.7.

Oni od kojih sam puno očekivalo bili su još bolji od očekivanoga, a oni od kojih nisam znao šta da očekujem bili su barem isto toliko dobri.
Nisam mislio nikoga posebno izdvajati, ali moram.
Repetitor, jedan danas već svjetski band, vidjeti u živo sa zamjenskim gitaristom, a Borisa, originalnog gitaristu, vidjeti ovaj put sa rukom u gipsu i kao samo vokalnog solistu, koji već na prvu pjesmu skače sa gipsom u publiku, i sve to u 4 u jutro, nije samo gušt nego i privilegija.
Većinu ovih izvođača sam već više puta gledao u živo, i svima je ovo bio najbolji nastup koji sam vidio.

U čemu je caka, ne znam, ali Sućuraj je stvarno posebno mjesto.
Sućuraj je na Hvaru, ali nije mondeno ni fensi mjesto, ovdje u lokalnoj konobi i na festivalu nećete platiti pivo 40 kn kao u ostalim mondenim mjestima, a oko mjesta postoje prelijepe plaže i divne vale za kupanje, tako da svoj boravak možete ispuniti do kraja.
Uglavnom, ukoliko budete u mogućnosti, upišite u planer za slijedeću godinu kraj srpnja, početak kolovoza, Sućuraj, i Tam Tam festival, i sigurno vam neće biti žao, jer doći ćete na savršeni spoj muzike, sunca i opuštene atmosfere.

Jer, Sućuraj je divan kraj, a budimo realni, svako mjesto koje u svojem imenu ima Raj je nešto posebno.

Boris Abramović

terapija // 09/08/2016

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Editors @ Tvornica, 17/04/2018

Editors @ Tvornica, 17/04/2018

| 19/04/2018 | johnny mcfearless |

>> opširnije


cover: Trobecove krušne peći, Brujači @ Vintage Industrial Bar, 12/04/2018

Trobecove krušne peći, Brujači @ Vintage Industrial Bar, 12/04/2018

| 14/04/2018 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Supersuckers, Erotic Biljan & His Heretics @ Vintage Industrial Bar, 11/04/2018

Supersuckers, Erotic Biljan & His Heretics @ Vintage Industrial Bar, 11/04/2018

| 13/04/2018 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Brain Holidays, Little Wex & Regulje @ KSET, 07/04/2018

Brain Holidays, Little Wex & Regulje @ KSET, 07/04/2018

| 12/04/2018 | terapija |

>> opširnije


cover: UADA, Muka @ Močvara, 09/04/2018

UADA, Muka @ Močvara, 09/04/2018

| 10/04/2018 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> wi giv medi[k]a[al] suport to:
205052018.gif
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*