home > koncert > SUPERUHO 2, 1.dan, prvi dio @ Tvrđava sv. Mihovila, Šibenika 03/08/2015

kontakt | search |

SUPERUHO 2, 1.dan, prvi dio @ Tvrđava sv. Mihovila, Šibenika 03/08/2015

SUPER UHO 1. dan
Flogging Molly,
King Khan and the Shrines,
Nikki Louder, Analena, Vlasta Popić
3.8.2015.


SuperUho, odmetnuto dijete nesretnog Terranea, doguralo je do drugog izdanja. Ove godine, organizatori su se odlučili (ili su bili prisiljeni) postaviti festival na puno atraktivniju lokaciju tvrđave svetog Mihovila. Stara šibenska ruševina na prvu izgleda savršeno za ovakav tip zatvorenijeg događanja jer ako izuzmemo drinking veselicu Flogging Molly, ipak se radi o potpuno alternativnom festivalu namijenjenom uskom krugu ljudi. Vijest da se Super Uho s pristaništa TEF-a seli na tvrđavu svetog Mihovila dočekana je poprilično entuzijastično da bi se već prve večeri pokazalo da to možda i nije bila najbolja opcija pogotovo na plesnijim koncertima koje su prve večeri pružili Flogging Mollys i King Kan and the Shirens. Sjedala i stepenasti prostor za publiku poprilično je kočio stvar te smo, na neki način, ostali zakinuti za onu "užarenu" atmosferu koja bi sigurno eskalirala da je u pitanju bio klasični koncertni prostor.
[ King Khan & The Shrines ]

King Khan & The Shrines   © mario m.

Upravo je navedenom King Khanu, pravim imenom Arish Ahmad Khan, i njegovoj cirkusnoj družini pripala čast da otvore drugo izdanje Super Uha. King Khan poznavateljima garaže poznat je iz, osobno draže inkarnacije - The King Khan & BBQ-u Show. Radi se o puno prljavijoj verziji onoga što danas radi s bendom The Shrines. Koga zanima neka posluša. King Khan, simpatični debeljko, očito žestoko inficiran soulom, funkom i garažom te likom i djelom Elvisa Presleya posjeduje onu dozu glazbenog šarma koja vas tjera da cupkate i gibate se bezobzira što nikad prije nikad čuli za njega. Odlično otvaranje. Simpatični King Khan bez problema je uspostavio kemiju s publikom koja mu je doslovno jela iz ruke. Skakanje, pivo koje leti po zraku, uletavanje članova benda u publiku, tjeranje publike da se spusti na pod od strane benda… sve što smo već imali priliku doživjeti od srodnih bendova, ali karizma King Khana i ostatka družine digla je sve na nivo da na kraju koncerta budu zadovoljni, kako fanovi benda, tako i ljudi koji su ih na Super Uhu prvi put čuli.
[ King Khan & The Shrines ]

King Khan & The Shrines   © mario m.

Nakon njih kolektivna selidba prema drugom stage-u smještenom ispod tribina, gdje se iste sekunde kada su the Shirens iskopčali svoja pojačala, srušio slovenski zid buke od strane Moonlee perjanica Nikki Louder. Drugi stage je prvu večer bio rezerviran za pulene Moonlee recordsa - Nikki Louder, Analena i, odnedavno, Vlastom Popić. Slovenski trojac nemilosrdno je udarao po decibelima testirajući toleranciju publike. Borba s lošim zvukom i glasnoćom jednostavno se pretočila u monotoniju što je rezultiralo blagim osipanjem ljudi, seljenjem na šankove i potucanjem po kutovima tvrđave do sljedećeg izvođača.
[ Nikkl Louder ]

Nikkl Louder   © mario m.

Flogging Molly se šibenskoj publici odjavio sa Monty python-ovskom Allway's looking on the bright side of light. "Dobro večer mi smo Analena and We are looking on the dark side of the light" stidljivo se nadovezala Ana i najavila legendarnu Analenu. Raspršeni po kojekakvim projektima/poslovima aktivnost benda svela se, nažalost, na povremene nastupe poput memorijalnih koncerata - Sjećanje na Baru te Potlistine, Moonlee i Radio Student tulume. S te strane bend se na neki način ogradio od novog materijala reducirajući svoj rad na evociranje nekog drugog vremena pa je i ovaj koncert, osobno, bio više odavanje počasti ljudima koji su krajem devedesetih i početkom dvijetisućitih brinuli o glazbenoj higijeni metropole. Analeni tu večer kao i slovenskom trojcu razglas nije išao na ruku. Bez obzira na to udarali su momački kao da su bend koji se te tek treba dokazati, a ne stara škola.
[ Analena ]

Analena   © mario m.

Prvu večer zatvorila je Vlasta Popić i realno odsvirala najbolji koncert te večeri. Savršen omjer melodije i agresivne buke koja krasi ovaj bend dobro se poklopilo sa satnicom (2 ujutro) kada je utjecaj alkohola i ostalih derivata bio na svome vrhuncu. Bend je to kužerski iskoristio. I dok je kod Nikki Loudera i Analene buka u kombinaciji sa lošim zvukom prevladala i učinila koncerte u jednom trenutku monotonim, Vlasta Popić je to uspjela okrenuti u svoju korist. Mlađi, nabrijaniji i još uvijek željni dokazivanja, za razliku od svoje starije braće s Moonleeja, koji su taj dio odradili odavno, odašiljali su ogromnu količinu energije kako i priliči bendu koji je trenutno u naponu snage. Stvorili smo kvadrat da ne bi morali trpiti krug, mantrična hidden track s njihovog drugog albuma Kvadrat, bila je prva stvar na repertoaru. Pomalo neočekivano, ali jako efektno otvaranje bila je samo uvertira u razbijački koncert benda koji sigurnim koracima pozicionira svoje mjesto važnog bend nove generacije.
[ Vlasta Popić ]

Vlasta Popić   © mario m.

Prva večer prošla je u pomalo zbunjenoj atmosferi nove lokacije, štimanju zvuka i vječnog kukanja o visi cijena pića i hrane, ali nastupi bendova generalno su popravili prvi šok. Drugu večer, na glavnom stageu, nastupaju Sun Kil Moon i Neubauteni kojima će ambijent amfiteatra sigurno ići puno više na ruku nego bendovima prve večeri.

Vedran

vedran ž. // 05/08/2015

> vidi sve fotke // see all photos


PS: ostatak fotki i tekst stižu.. veriverisun
Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*