home > koncert > 4. Seasplash Festival, Monumenti, 20-22.07.2006.

kontakt | search |

4. Seasplash Festival, Monumenti, 20-22.07.2006.

Ovogodišnji, četvrti po redu, Seasplash reggae festival održao se na Monumentima, bivšoj vojnoj bazi, smještenoj nedaleko od samog centra Pule. Dolazak na lokaciju festivala, koja inače nije lako dostupna, bio je olakšan organiziranim prijevozom brodom. Pohvala organizatoru. Mjesto održavanja bilo je znatno prihvatljivije od prošlogodišnjih, ako ni zbog čega drugoga, onda zbog veće veličine prostora koja je bila na raspolaganju, te blizine mora, koja je omogućila održavanje beach partya. Još jednbitna razlika između prošlogodišnjih i ovogodišnjeg Seasplasha, koju treba spomenuti je ta da je ove godine nastupao veći broj domaćih izvođača.
[ the steppers ]

the steppers   © mv

Dan prvi:

Program na soundsystem stageu otvorili su Jahstice sound, koji su svirali dub selekcije dobra četiri sata. Poslije njih na stageu se izmjenjuju Free dub tribe, koji su nam došli iz susjedne Italije, Jaribu sound, Leech-Hre Perry & Jahbonko (RDK). Uglavnom su se kroz čitavu večer, sve do zore izmjenjivale roots i dub selekcije. Malo dalje od soundsystem stagea bio je smješten Kingston shop pred kojim se okupljao poveći broj ljudi željnih cupkanja.

Na main stageu za nastupali su Nucleus Roots ft. Megadread iz Velike Britanije, Miniman i The Steppers iz Francuske, te domaća grupa Antenat. Headlineri prve večeri bili su Nucleus roots, koji su oduševili publiku svojom dub-reggae svirkom. A da sve to bude još zanimljivije, voditelj festivala Ras T-WEED (Overproof Soundsystem, VB), svaki je bend po završetku nastupa zvao na bis, te s njima odradio zadnju stvar.
[ antenat ]

antenat   © mv

Dan drugi:

Što se tiče brojčanog stanja posjetitelja festivala, on se drugog dana, zahvaljujući TBF-u, najblaže rečeno udvostručio. Kada smo već kod njih, oni su bili headlineri središnje večeri festivala, a što se tiče njihove svirke, svirali su pretežito pjesme sa svoga zadnjeg studijskog uratka Maxon Universal, te hitove s prošlih albuma. Svoj su nastup odradili rutinski i bez ikakvog iznenađenja. Prije njih nastupili su Duberman iz Poljske, te Bilk i ST!llness iz Hrvatske. Za vrijeme nastupa Dubermana došlo je do tehničkih problema, zbog kojih se njihov nastup nakratko prekinuo. Problem je, međutim, ubrzo riješen i nastavili su dalje svirati. Osobno su me se najviše dojmili ST!llness sa svojim reggae/jungle/dub zvukom.
Na s.s. stageu su nastupali Kingstoned sound uz pratnju Popaj Mca, Skatanico sound, djica Luna Morado i dj beem i Slovenci Roots in session. U moru dub-a je bilo baš ugodno čuti vesele zvukove ska-a koje su selektirali djica Luna Morado i Skatanico sound.
[ tbf ]

tbf   © mv

Dan treći:

Finalna večer. Na main stageu su nastupali Brain holidays, Slovenci Moveknowledgement, Britanci Terminal blue i kao headlineri Bass Culture sound zajedno s MC T-WEED (Overproof, uk). Moveknowledgement lijepo su napunili prostor ispred main stagea ljudima koji su plesali i skakali na mješavinu duba/soula/jazza/hip-hopa. Poslije njih na stage dolaze Brain holidays, koji su svojom svirkom polako počeli prazniti plesni podij. Nisu oni loše pjevali, nego publika je htjela nešto živahnije, brže i poletnije. Spas je stigao u obliku Bass Culture sound-a i MC T-WEED-a, ako se mene pita, najboljem nastupu na festivalu. Prepoznatljiva dub'n'culure selekcija B.C-a. + MC T-WEED i hitovi Overproof-a = fenomenalna zabava. Na sound system stageu nastupali su TRICKY D iz Njemačke, JIN-SAN selecta (Kingstoned), CONFUSION crew (Feelipa, Funk Guru, Phillipe), dj MARINO i dj GRDI.
[ Bass Culture & MC T-WEED ]

Bass Culture & MC T-WEED   © mv

Sve pohvale organizatorima na odabiru lokacije održavanja festivala, na organiziranom prijevozu i na odabiru voditelja festivala. Imam, međutim, samo jedno pitanje: gdje je nestao rasta basket cup? Prijavili smo se, a od toga ništa... Ljudi, vidimo se i sljedeće godine...

matija veličan // 28/07/2006

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Godspeed You! Black Emperor @ Tvornica, 23/04/2024

Godspeed You! Black Emperor @ Tvornica, 23/04/2024

| 26/04/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*