home > koncert > THE STREETWALKIN' CHEETAHS (Kutina, "KUĆA", 18.06.2002.)

kontakt | search |

THE STREETWALKIN' CHEETAHS (Kutina, "KUĆA", 18.06.2002.)

Eh, da… teško mi je opisati oduševljenje kad sam početkom 6. mjeseca doznal da živa energija R'N'R-a, L.A. "maderfakers", dolaze u Hrvatsku. Da, već smo se klasično spremali na koncert u susjednu državicu, kad, gle - suprise, suprise!!!. THE STREETWALKIN' CHEETAHS u Kutini!!!!

I to zabadava!!?!?!?! U tim trenucima pojavil se odjedanput davno izgubljeni smisao rockerskog života u Hrvata…. da, grad Kutina i lokalni subkulturalci organizirali su njihov koncert u sklopa ljeta u Kutini i napravili pun pogodak!!! Bez obzira na udaljenost od cca. 140 km od Varaždina do Kutine, brzo smo organizirali puni auto "sinova domovine" i zaputili se tog prekrasnog utorka u Kutinu (doduše, bilo bi nas i više iz SZ Hrvatske da Valentina nije isla na rođendan od Zlatka P. , a Pedo se šetal s Lanom po Irskoj…) he he, no, veselo društvo u prastarom Kadettu (Auto des Jahres 85' - živa legenda na VŽ sceni….) uputilo se tog prekrasnog popodneva na autocestu prema Moslavini…

Pošto Kadett "nesme" brže od 100 km/h da mu ne bi pozlilo, imali smo puno vremena razgovarati o koncertu na koji idemo. Prvi put smo tak i tak išli do Kutine na koncert uz dobre preporuke svih koji su prije tam bili… No, dosta o nama "pikzibnerima" i prekrasnom zalasku sunca kojeg su Zoki i Ana iskoristili za zaruke na zadnjem zicu legendarnog kadetta, obećavši Špacu kumstvo njihovog 1. malog rockera (no, ok - serem……). :-p

Koncert je održan u simpatičnom klubu "KUĆA" koji se svojom veličinom, interijerom i ugođajem taman uklapa u predodžbu pravog undergr. kluba. Opet me ulovil onaj glupi osjećaj - zakaj kod nas u Varaždinu nema (više)TAKVOG kluba!? Prisutno je bilo (po slobodnoj procjeni) možda najviše stotinjak posjetitelja, no za KUĆU je to max. broj…Uz par poznatih "faca" (Zdenko Franjić, etc….) našli smo i dosta novih prijatelja (pozdrav Vinkovcima, Osijeku, Kutini….) i vladala je "obiteljska" atmosfera.

Inače, upad je bil zabadava, i za to svaka čast organizatorima (Tomislav) . Tak, sad vam svima može biti žal kaj niste bili tam!!! Napravili smo kratki intervju s dečkima iz StreetWalkin'Cheetahs i nažalost, nismo stigli i s BABIES-ima, odličnom predgrupom iz VK/ZG… Ali, obećavamo da ćemo njih odsad pozornije pratiti jer su bend koji pruža onu iskrenu vinkovačku energiju iz poč. 90-tih. Ma, da, STOOGES/MC5/Detroit je zaraza koja se, Fala Bogu, još nije prestala širiti i po Vinkovcima…dečki imaju energiju, zato, kad sviraju BABIES - poslušati, pohoditi i poluditi !
[ THE BABIES (VK/ZG) ]

THE BABIES (VK/ZG)   © HAX

Ah, da, BABIES su svirali jedno 40-tak minuta ortodoksne garaže i to JAKO DOBRO! Posle toga je bila mala pauza…U međuvremenu smo napravili intervju s Cheetahsima….

Bina je bila mala i uska, L-type, tak da osim bubnjara i Marshalla ništ drugo nije stalo gore, ostatak benda je skakal i sviral po pločicama…. Doduše, nije bilo sklisko jer je pod bil totalno "keljavi" od pive koja je prolijana prije, za i posle koncerta…Nema, veze, sve je to RNR…Publika je BABIES prihvatila dobro, ali većina ih je ljenčarila na vanjskoj terasi…. Oko 23:00 (ak se dobro sjećam) došli su i cheetahs-i….dečki su totalno cool i smireno štimali gitare i slagali opremu i ništ nije "mirisalo" na nekaj posebnoga…Ali, kad je sve bilo spremno, dogodila se transformacija. Neopisivi zvučni zid, unatoč osrednjem razglasu, "zapljusnul" je nazočne! Zagrijavanje je počelo i kaj da vam dalje pričam - totalna RNR energija po receptu najboljih kuhara - Wayne Kramer-a, Stooges-a, Radiobirdman-a, Freda Sonic-a i ostalih legendi + friška krv = nikoga nisu ostavili ravnodušnima!…da, da, bila je to večer kad su i oni najtvrdokorniji ljubitelji buke ipak provirili u KUĆU! No, secirano na osnove, rock'n'roll na najvišim okretajima….
E, ak vam još nije dosta - Frank (Meyer, glas & solo gitara) strgal je tu večer dve gitare!! Jednu je razbil s flašicom pive po pick-up-ima, a drugoj je "zvinul" vrat na Marshallu…Ni ostatak benda nije pokazival posebnu brigu prema instrumentima i interijeru kluba…Eric (Hermann, drummerboy) je čak i sebe par put, u "žaru borbe" zviznul s palicama po "buksi" ali, tak "ludog" bubnjara nismo čuli još od MARS VOLTAe i APESa u Ksetu….
[ ROCK "N" ROLL! ]

ROCK "N" ROLL!   © HAX

Iako sam protivnik bezrazložnog razbijanja gitara, THE WHO, BOOMERS i odnedavno I Cheetahs-i na to imaju apsolutno pravo!!!!!
U tim trenucima postalo mi je jasno da se radi o bendu koji živi za R'N'R, a ne tolko od njega (ko neke druge "pipice"…).
Dečki su svirali više od 2 sata s čak (!) 5 bisova!!! (ak sam dobro zbrojal!). Uz svoje pjesme, izvodili su i MC5, pa čak i IRON MAIDEN (da da, i mogu vam reći da i njihove stvari mogu postati vatreni R'N'R u izvedbi cheetahsa!!!). Sve u svemu da je bila još koja cela gitara, ko zna kad bi se završila ova večer!? Pri kraju koncerta svirali su "LOOKING AT YOU" (na inzistiranje velike većine prisutnih, kaj me je iskreno poz. začudilo!) legendarni singl od MC5. Svi prisutni su skakali i pjevali skupa s njima (fala Rob Tyner - wherever you are!!!)… Ma to se sve pretvorilo u jednu ludu, nezaboravnu R'N'R večer…DOSTA!!!!!

ZATO - drugi put kad "osjetite" da Cheetahsi dolaze u krugu od 500 km , razbite šparkasicu i zaboravite na PSX 2 / kućno kino / novu adidasovu nogometnu loptu / večeru s komadom, koja vas bude tak i tak ostavila radi nekog zubara s jebenim Chryselrom 300 - ta sranja vam posle njihovog koncerta više nebudu predstavljala neki zanimljivi vid zabave!!!!!! (osim, možda, bejzbol palice za Chryslera, ha ha ha….)
[ Ramirez / SWC ]

Ramirez / SWC   © HAX

P.S.Za kraj vam šaljemo slikice, intervju i stihove:

you try to vilify me say i'm wrong
programmed to sanitize me but i'm strong
now i'm seething on the inside
now i'm 'bout to take control
i sold my soul i sold my soul
FOR ROCK'N'ROLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hax // 19/06/2002

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*