home > koncert > AERODROME 2005 DAY ONE (PRODIGY, HIVES, INCUBUS, TURBONEGRO, PARADISE LOST)

kontakt | search |

AERODROME 2005 DAY ONE (PRODIGY, HIVES, INCUBUS, TURBONEGRO, PARADISE LOST)

AERODROME je u odnosu na 2004 prepolovljen. Djelomićno zbog jakog NOVA ROCK festivala koji je za 2 tjedna u blizini a djelom zbog toga što PRODIGY nisu kalibar PEPPERSa a RAMMSTEIN ipak nisu kalibar METALLICE. A prošle godine su tu bili i THE PIXIES.
Iako je drugi dan kada nastupaju RAMMSTEIN i SLIPKNOT rasprodan i očekuje se 30.000 ljudi; kod prvog dana je ipak bila više nego očita manja posjećenost, zbog čega je i sam prostor održavanja bio smanjen. A to je značilo i manje štandova, slabija ponuda hrane i pića ali i više cijene. Na našu sreću je cuga u press-šatoru za badave a to na ovoj vrućini ipak nekaj znači a i parking za novinare nije "na drugom kraju" kao za sve ostale pa i to onda isto nekaj na ovoj vručini znači.
Kao prvo nas je dočekala neugodna vijest da su SECRET MACHINES zbog bolesti otkazali a oni su ipak, uz HIVESe, bili glavni razlog našeg dolaska. Pokupili smo sve značajnije informacije i otišli pogledati PARADISE LOST koji su bili za k.... Znam - oni su bili prvi i kao prvi su počeli svirati takvu (!?) glazbu ali danas takvih bandova (čitaj Evanesence, Within Temptation, 69 eyes i sl.) ima milijon. A i izgledali su i svirali bezvoljno.
[ PARADISE LOST ]

PARADISE LOST   © MBV

Dobro - nije im bilo lako na suncu koje je u 18.00 tuklo točno u njih ali ipak su dobili za taj nastup lovu i ipak su neki ljudi došli zbog njih a pjevač se stalno nekaj žali na sunce, na vručinu, na helikoptere na ovo, na ono ...
[ TURBONEGRO ]

TURBONEGRO   © MBV

Zato nakon njih istrčavaju TURBONEGRO i to je već druga pjesma. Iako su im kostimi zagubljeni negdje na bečkom aerodromeu i morali su svirati "normalno" odjeveni, oni su bili totalno nabrijani na svirku. Ništ posebno.
[ turbonegro normalno odjeveni ]

turbonegro normalno odjeveni   © MBV

Ordinarni hard-rock, riffovi, zborno pjevanje, sotonistički tekstovi, dva opaka gitarista i opičeni pjevač. Uzdrmali su uspavanu publiku i natjerali ih da ih pozovu na 2 bisa i skandiranje "Fuck The Prodigy". Ah ta skandinavija ...
Mala pauzica pa INCUBUS koji su mi pak bili najveća enigma ali su mi postali i najugodnije iznenađenje ovog festivala.
[ INCUBUS ]

INCUBUS   © MBV

Savršena svirka i pravi band za ove ljetne festivale sa vrlo močnim zvukom. Jedna od zanimljivosti je bila obrada DURAN DURAN "Hungry like the Wolf" ali koju je (uglavnom mlađahna) publika od svih njihovih stvari najslabije prihvatila. Nama je bila skoro pa najbolja a skinuli su je stvarno "oriđiđi". Nismo ih gledali do kraja jer je na redu bila prozivka za slikanje HIVESa. A Hivesi su pravi Rock and Roll. I izgledom i nastupom i svirkom. To je to ! Bolje ne ide. Zvuk na FM4 stageu koji je bio na zatvorenom prostoru i nije bio baš najbolji ali u prvim redovima je to bilo ono pravo.
[ THE HIVES ]

THE HIVES   © MBV

"Howlin" Pelle Almquist je nabrijana kombinacija Jaggera i Iggya i trenutno najbolji frontman na svijetu. Čuli smo, uz "Die Allright" i "Hate to told You so", skoro sve stvari sa "Tyrannosaurus Hives" a za kraj je ostavljena "Two-timing Touch & broken Bones". Hives su se naravno vratili i na bis i otprašili "A.K.A Idiot" i pozirajući samodopadno otšepurili sa stagea.
[ NEUHVATLJIVI HOWLIN PELLE ALMQUIST ]

NEUHVATLJIVI HOWLIN PELLE ALMQUIST   © MBV

Nakon HIVESa bacili smo oko na cirkus zvan THE PRODIGY,
[ PRODIGY ]

PRODIGY   © MBV

vidli čudne spodobe, stroboskope i puno efekata, sjeli u Toyotu i uz FLYING BURRITO BROTHERSE, Coca Colu i Pringles nagazili po gasu.

le figuar de kranque // 29/05/2005

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Kries, Kosan @ Boogaloo 10/05/2024

Kries, Kosan @ Boogaloo 10/05/2024

| 15/05/2024 | jan vržina |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac @ KD Vatroslav Lisinski, 08/05/2024

Adam Semijalac @ KD Vatroslav Lisinski, 08/05/2024

| 12/05/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: Bell Witch @ AKC Attack, 04/05/2024

Bell Witch @ AKC Attack, 04/05/2024

| 08/05/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: LEAP  @ Boogaloo, Zagreb, 04/05/2024

LEAP @ Boogaloo, Zagreb, 04/05/2024

| 07/05/2024 | nina kc |

>> opširnije


cover: Igralom @ Močvara, 29/04/2024

Igralom @ Močvara, 29/04/2024

| 03/05/2024 | dora p |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*