home > interwju > Šiljo (GATUZO)

kontakt | search |

Šiljo (GATUZO)

Pa da krenemo otpočetka. Otkad Gatuzo kao takav egzistira?

Pa Goran i ja se znamo jos iz srednje i sve je krenulo sa sviranjem gitare pod odmorom. U razredu je bilo par ljudi koji su svirali tako da smo cesto tamburali pod odmorima. Onda smo jedan dan nas dvojica odlucili da bi mogli napravit bend (mislim da je to bilo krajem 3 razreda).
Posto je Goran tada sviro gitaru trazili smo bubnjara, tu je uletio frend iz kvarta Kec. Nakon pol godine uletio je Drna na basu i to je trajalo cca godinu dana i onda je sve puklo, negdje pocetkom 2003g. Goran sjeda na bubanj i to je to. Od tada smo postali poznati kao dvojac GATUZO.

Kako i zašto ste se nazvali GATUZO? Da li je bilo i drugih imena u igri?

Pa bilo je nekakvih blesavih imena jos kad smo bili cetverac (tipa hoof, rupa u svrdlu :)), al kad smo krenuli kao dvojac uzeli smo ime GATUZO. Ma mislim nema nikakvo bitno znacenje jednostavno ja sam bio zabrijo da se tako zvala neka velika faca u rimskom dobu :), a posto u to vrijeme nije bilo bas nesto pretjerano rocka na domacoj nam sceni to mi je zvucalo onako nabrijeno, zestoko ostalo je to ime. Svidilo nam se i eto nazvali se GATUZO.

Kako ste na kraju završili samo Vas dvojica. Da li Vi niste mogli s drugima ili drugi s Vama?

Ma kad bolje razmislim mozda i nismo mogli sa drugima, jer nas dvojica se dobro poznajemo i nijedan od nas dvojice ne voli se postavljat kao neki lider nego sve zajedno radimo. Kad nas je bilo 4 sve je bilo uzasno, Kec bi prespavo probe il bi bilo tesko uskladit dan za probu, a i tesko da ce se nac 4 istomisljenika bar ja tako mislim, mozda sam u krivu. Ma ovako nam je zakon sve radimo zajedno nitko nista ne određuje.

Kakav je feedback nakon singla "Prljave ruke"?

Neznam bas kakav je feedback, valjda je dobar... Mislim ako je pokazatelj svirka onda je dobar, jer ekipa reagira na stvar i primjecujemo da znaju tekst.

Gatuzo - Prljave ruke


Kad će album i neke sitnice oko njega?

Album bi trebao van sredino 9mj. il pocetkom 10mj., bar se nadamo da nece bit kasnjenja. Na ploci ce bit 13 stvari, namjerno smo stavili 13 stvari bas da vidimo hoce li biti nesretna brojka :). Sve je snimljeno sad prelazimo na miks i mastering, bit ce i dva gosta na ploci. Zoki iz Majki i Iggy iz Thee Knuckleheadsa. Producent je Igor Ivanovic super tip, drago nam je da ce on radit jer je mlad i ne razmislja na onaj staromodan nacin, jako su nam slicni pogledi tako da mislim da cemo dobar posao napravit. I da trajanje albuma je oko 60min. znaci nase minute nece biti toliko skupe.

Što očekujete od nastupa na Vip INmusic festivalu?

Ocekujemo od sebe da cemo se dobro osjecat, da cemo biti zdravi i da cemo fino roknut svoju minutazu. To je sto ocekujemo od sebe a od Vip INmusica ocekujemo da bude hladna piva i dobra oprema. Od ostalih izvođaca nista ne ocekujem jer znam da ce svi odprasit posteno i znam da cemo se na INmusicu sa ekipom naslusat dobre glazbe.

Koliko smatrate ovakve festivalske koncerte bitnima za bend, jer obično se dogodi da manji bendovi sviraju u podne pred par svojih frendova itd?

A ja mislim da je svaka svirka bitna za bendove i ona pred 2 covjeka, a i ona pred 500 ljudi... Pa kod takvih festivala blesavo je da mladi bend ocekuje neku ozbiljnu satnicu, netko mora otvorit festival. Mislim da je svakom mladom bendu dobro da svira na takvom festivalu bez obzira na vrijeme svirke, jer svira na velikom stageu sa dobrom opremom. To su sve nova iskustva koja treba proc, a sad ako bend cuje 1 covjek i popusi bend to je jako velika stvar.

Što mislite o HR sceni?

O HR sceni ne mislim (onoj estradnoj tipa Nizetici, Pizetici i ta garda), al sto se tice rocka trenutno se nesto rola, ima dosta mladih dobrih bendova i puno se svira. Publika se vraca na koncerte sto je jako dobro, a i neka se pozetivna klima stvorila mislim da ima nade.

Kakvu muziku slušate i koje filmove slušate?

Goran i ja slusamo gotovo identicne stvari od zeppelina, hendrixa, doorsa do ovog novog rocka. Od ovih novih bendova su nam zanimljivi kings of leon, black rebel motorcycle club, strokesi, ma slusamo puno toga nismo ograniceni samo na rock. Ja filmove ne gledam, ako neki uhvatim na TV-u i da mi odvrati paznju u prvih 15min onda pogledam.

Što mislite o servisu "majspejs" kao mediju za probitak na europsku ili svjetsku scenu?

Myspace je po meni odlicna stvar, u smislu da mozes poslusat bendove koje prije nikako nisi mogao. Neznam kolike su sanse da se neki bend probije preko myspace-a, valjda ima sanse neznam mi na to ne pucamo jer ne mislimo na svjetsku scenu, pjevamo na hr tako da trenutno nemamo ambicije osvajanja svjetske scene :).

Koji su Vam planovi?

Nasi trenutni planovi su sredit i dovrsit plocu, onda neku promociju slozit, pa svirat. A krenuli smo lagano vec radit nove stvari, to nam je sad napeto. Ma nemamo mi neke velike planove bitno da se svira i bok...

pedja // 23/08/2007

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*