home > interwju > Boris Štok (QUASARR)

kontakt | search |

Boris Štok (QUASARR)

Quasarr su bend s petnaestogodišnjim stažom i tri albuma iza sebe. Posljednji, "Sjene" izazvao je odlične kritike, a upravo slijedi promocija albuma u Vintage Industrial baru.

Iako ste osnovani 2000. godine, trebalo je sedam godina da objavite prvi album. Što se sve, ukratko, događalo s bendom u tih sedam godina?
Boris: Prolazili smo ono što prolazi svaki demo bend, tražili zvuk i prave ljude s kojima će se realizirati ideje. Bili smo blizu izdavanja albuma za Aquarius rec kada smo na natjecanju Inkubator završili drugi, ali onda smo odlučili krenuti sami snimati i producirati pa se čekalo pravu pjesmu i trenutak. 2006.g. smo tako izdali prvi singl "Ti" za Menart, koji je odmah postao hit i definirao zvuk benda kod publike, dobili smo i nominaciju za Porina te počeli puno svirati.

Vaš prvi singl, Ti, dobro je odjeknuo u medijima. Kako ste Vi bili zadovoljni s reakcijom i da li ste je očekivali?
Boris: Reakcije su naravno bile iznad očekivanja, a ta nam je pjesma otvorila put do publike i radijskih urednika.

Od samih početaka, vidljivo je da Vas osim muzičkog dijela, okupira i vizualni izgled. Da li ste već na samom početku imali razrađen "image" benda na sceni ili je to došlo s godinama?
Boris: Oduvijek smo htjeli estetiku, kako u glazbenom smislu tako i na sceni. Trebalo je vremena da se glazba i vizualno preklope, ali vremenom mislim da se nekako sve samo nametnulo i definiralo, što kroz nastupe, što putem medija. Ipak, ima tu još puno posla :-)

Također, Vaši video spotovi prava su mala umjetnička djela. Da li imate unutar benda nekog tko razrađuje teme ili…
Boris: Hvala na komplimentu, ali spotovi su nažalost limitirani budžetom i mogućnostima pa rezultat uvijek bude negdje na pola puta od onog što se htjelo. Ali vjerujem da će s vremenom, opus biti sve bolji i kreativniji.

Menart, s podetiketom DOP records, je objavio prva dva albuma, a za ovaj treći ste prešli na Croatia Recods? Ima neki poseban razlog?
Boris: Ugovor sa Menartom je istekao, a mi smo našli partnera koji je prepoznao neke naše potrebe pa je to bio logičan izbor. Sve se to dogodilo netom prije izdavanja pjesme "Ljubav" gdje gostuje Josipa Lisac, koja je i sama pod spomenutom etiketom.Kako je došlo do suradnje s Josipom Lisac za pjesmu Ljubav?
Boris: Kao što sam već nebrojeno puta rekao, do suradnje je došlo vrlo spontano. Pjesma je tražila sličnu ekspresiju, a Josipa je prepoznala isti senzibilitet te objeručke prihvatila izazov da gostuje. Puno smo puta bili gosti na njenim koncertima, te ona na našim i to je jedna lijepa priča koja je na kraju prepoznata i od kolega i publike i urednika te nagrađena Porinom.

Svako izdanje ima i jedan instrumental, ako se ne varam. Zašto?
Boris: Kada radimo album, uvijek nekako preostane puno instrumentalnih dijelova, koji sami po sebi zvuče kao kompletna pjesma. A uostalom, pjesmu su nam bogate aranžmanom pa takav pristup lijepo zaokruži cjelinu.

Album "Sjene" je vani. Kako ste Vi zadovoljni s albumom i reakcijama?
Boris: Neke pjesme s albuma sviramo na našim koncertima već par godina, pa je publika upoznata sa njima. To olakšava stvari i povezuje stari i novi materijal, pa vjerujem da će tako biti i sa novim pjesmama koje još nismo svirali i koje nisu još došle u eter. Mediji i kritike su nahvalili materijal, ali to je sve ionako subjektivno.. jedini i pravi test je publika na koncertima.

Kakvi su planovi s promocijom albuma?
Boris: Plan je napraviti odličnu svirku u kojoj će jednako uživati i publika i bend! Puno energije, plesa i dobre vibre.

Poruka za kraj…
Boris: Uživajte u dobroj glazbi!

terapija // 20/02/2016

Share    

> interwju [last wanz]

cover: DRAŽEN ĐORĐEVIĆ (Dichotomy Engine): 'lomljenje gitare može da napravi jako dobar efekat'.

DRAŽEN ĐORĐEVIĆ (Dichotomy Engine): 'lomljenje gitare može da napravi jako dobar efekat'.

| 02/05/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*