home > njuz > Nova izdanja - QUASARR, CRNI DANI CERN-a, VIZELJ, AUGUSTE, THE PHONERINGS, LET3, EN FACE

kontakt | search |

Nova izdanja - QUASARR, CRNI DANI CERN-a, VIZELJ, AUGUSTE, THE PHONERINGS, LET3, EN FACE

Quasarr

Grupa Quasarr odlučila je predstaviti četvrti singl i spot "Indigo" s hvaljenog albuma "Sjene". Autori pjesme Boris Štok, Hrvoje Šćulac i Filip Frank u ovoj pjesmi su se držali koncepta cijelog albuma, jer "Indigo" je još jedna lijepa pjesma o ponekad zamršenim ljubavnim odnosima čiju posebnost čine zanimljive minijature.



Spot za ovu pjesmu režirao je Sanjin Stanić koji potpisuje velik broj spotova uglavnom riječkih izvođača i grupa, inače predavač na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

"S članovima grupe Quasarr surađivao sam i prije, a ideja za ovaj spot je na neki način bila zajednička. Odabrali smo odličnu lokaciju i konstrukciju kupole koja predstavlja zatvoreni krug iz kojeg se ne može izaći, a spot je snimljen u crno bijeloj tehnici. U spotu su nam uvelike pomogli dvoje studenata kolegija "Uvod u nove medije" koji su svojim aktivnim sudjelovanjem na praktičan način vidjeli proces nastajanja cijelog video spota", objasnio je Sanjin Stanić.

Album "Sjene", na kojem se osim novog nalaze i singlovi "Prije tebe", "Tvoje riječi", "Sjene" i "Ljubav" s Josipom Lisac, našao se na listama mnogih glazbenih kritičara među deset najboljih rock ostvarenja prošle godine. Koncertna promocija ovog albuma održat će se uz Vintage Industrial Bar-u, u četvrtak 25. veljače.

Crni dani CERN-a

Predstavljamo Vam još jedan singl i video spot pod nazivom "Da te čujem" od benda "Crni dani CERN-a" sa našeg prvog EP-a "Prva čestica (Strast)".



Bend Crni dani CERN-a je četveročlani sastav osnovan 2015 godine u Lukavcu (BiH).

Audio je sniman i produciran u tuzlanskom studiu "Pogon". Za video je bio zadužen Damir Nezirović uz tehničku podršku DreamStudio i Provision iz Lukavca.

Vizelj



Beogradska rok grupa Vizelj objavila je novi singl, pesmu pod imenom Mamuze. Pesma predstavlja samostalni singl koji se neće naći na predstojećem albumu, već je snimljena kao finalni proizvod dugotrajne i unosne saradnje benda sa studiom Citadela i producentom Luke Matkovića.
Bend poručuje: "Mir i ljubav svima!"

Auguste

Nakon uspješnih singlova 'Ona', 'Budiš more', 'Magla' i 'Sjajim' zagrebački pop duo Auguste u novu je godinu ušao i više nego uspješno. Ako vrijedi ona 'po jutru se dan poznaje', ovo će biti njihova godina.



U siječnju su predstavile svoj novi singl 'Tražiš neki razlog' - pitku pjesmu zarazne jazz melodije koja svojim optimizmom najavljuje ljepše dane, a potom je uslijedila koncertna promocija debitantskog albuma ''Sve što je nekada bilo važno'' u Tvornici kulture. Upravo na tom do sada najvećem i najvažnijem koncertu u karijeri Auguste su odlučile ovjekovječiti njima najbitnije trenutke i pretočiti ih u videospot. Odlična atmosfera na koncertu u potpunosti se uklopila u atmosferu same pjesme, a u videospotu pratimo bend od tonske probe, preko opuštanja u backstageu pa sve do nastupa pred publikom.

Spot potpisuje Ninac video produkcija (kao i prethodni spot za pjesmu 'Sjajim').

Spot dolazi u trenutku kada su Auguste dobile svoju prvu nominaciju za Porin u kategoriji Novi izvođač godine, a djevojke najavljuju ulazak u studio još ove godine pa možemo očekivati još mnogo noviteta iz njihove glazbene radionice.

The Phonerings

Sastav The Phonerings objavio je video rad za pesmu "Metamorfoza", treći singl kojim ovaj beogradski bend najavljuje izlazak debi albuma "Osam pesama".

Nakon nežnijeg, ali energičnog pop pank-hardkor pristupa u nedavno objavljenim singlovima "Around" i "Tvoja soba", "Metamorfoza" je eksplozivnija numera bez reči, sa osvrtom na post-hardkor nasleđe.



Prateći video, nastao u produkciji "Mrtvi kauboj", prikazuje živost, nevinost, slobodu i lepotu koje postoje u prirodi, a pesma se može besplatno preuzeti na BandCamp stranici benda: thephonerings.bandcamp.com.

The Phonerings su u osveženoj postavi aktivni posle višegodišnje pauze, a nove singlove prate i nastupi i Beogradu, a uskoro i ostatku Srbije i regiona.

Bend je 2009. godine objavio split CD "Reach the coast" sa novosadskim pop pank herojima Shoplifters. The Phonerings sviraju gitarsku muziku odraslu na hardkor panku, indi roku i raznim podžanrovima koje karakterišu glasne gitare.

Bend trenutno čine: Nenad Tanasijević i Aleksandar Delić (gitare), Dušan Lopušina (vokal, bas gitara) i Vladimir Jelovac (bubnjevi).

Let3

Na trijumfalnom koncertu Leta3 pred rasprodanim Domom sportova, publika je premijerno mogla kupiti dugoočekivani novi album 'Angela Merkel sere', koji je od ovoga tjedna dostupan u prodaji posvuda.
[  ]

Novi album donosi 11 pjesama, uključujući već ranije objavljene singlove ''Divljakuša'', ''Prdni majko'', ''Gladni'', aktualni singl ''Zlato'', ali i pjesmu ''Kurac Marko'' koju već mnogi proglašavaju novim hitom Leta3.

Produkciju albuma odradilo je nekoliko bliskih suradnika benda - to su Jura Ferina i Pavle Miholjević, Iztok Turk, Matej Zec, te Damir Martinović - Mrle.

Likovno oblikovanje potpisuju Mladen Stipanović - Stipe i Damir Martinović - Mrle.

En Face

Nakon singla "Ti si ta" s kojim su dospjeli u godišnji HR TOP 40 najemitiranijih pjesama 2015. godine, riječki En Face ne staju.

Nedavno su objavili singl "Ona spava" i nakon nekoliko dana provedenih u eteru, za isti su ovih dana snimili i videospot.



Jedna od glavnih uloga u novom video broju pripala je plesačici Martini Hrlić Rogić, dok se režije prihvatio Damir Jevtić.

En Face je nastavio suradnju s eminentnim riječkim autorom i producentom Robertom Funčićem kod kojeg su snimili već nekoliko pjesama za novi album. Pjesmu je aranžirao cijeli bend u suradnji s Robertom Funčićem, tekst potpisuje Sandro Bastiančić dok je autor glazbe Miro Vidović.

Pjesma je već u prvim danima emitiranja ostvarila odličnu rotaciju i još jednom dokazala da En Face imaju 'ono nešto' što privlači slušatelje i publiku.

Novost je također, da je En face promijenio postavu, te s njima od nedavno svira dvadesetšestogodišnja Lidija Strika, nova basistica koja je o svom angažmanu u poznatom bendu rekla: "Iako sam davno pohađala osnovnu glazbenu školu za klavir i violinu, tek posljednje dvije godine aktivno sviram bas gitaru, i ne mogu niti opisati koliko sam sretna i počašćena što sam dobila priliku surađivati s ovim divnim glazbenicima od kojih toliko toga mogu naučiti."

promo girl // 25/02/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*