home > njuz > OLA HORHE imaju singl

kontakt | search |

OLA HORHE imaju singl

Izašao je prvi singl grupe OLA HORHE za numeru "Trans AM" sa istoimenog debi albuma koji je u pripremi. Kompletan album snimljen je i produciran u beogradskom studiju Digimedia. Snimatelji su Janko Maraš i Boris Mladenović koji je i producent albuma. U narednom periodu pojaviće se i spot za istoimenu numeru, takodje snimljen u studiju Digimedia.

OLA HORHE

"Najbolji novi bend u 2009. godini"
po mišljenju kritičara web magazina Popboks

Andy Pavlov - (analogni sintisajzeri, glas)
Attack El Robot - (bubnjevi)

Ola Horhe je elektro-akustični duo nastao u Beogradu 2007. godine. Čine ga pijanista Andy Pavlov koji koristi originalne analogne sintisajzere sa kraja 70-ih i početka 80-ih godina i multiinstrumentralista Attack El Robot na bubnjevima.

Već prvi nastup OLA HORHE izazvao je veliku pažnju, i taj koncert je izabran za događaj godine po izboru publike web magazina Popbox 2008.

Njihovi prvi snimci su numere "Hotel Moskva" i "Novi Meksiko" snimljene za izložbu "Molimo vas ne uznemiravajte" umetničke organizacije Dezorg iz Beograda.

Održali su više uspešnih koncerata u Beogradu i gradovima Srbije (Pančevo, Vrbas, Palić, Šabac, Majdanpek) a u Maju 2009. godine održali su 4 uspešna koncerta u okviru mini turneje u Sloveniji.
Nastupali su na festivalu dizajna Magdalena u Mariboru, gde su svirali na otvaranju izložbe dizajnera Mirka Ilića, a izuzetno uspešne nastupe su zabeležili na Filmskom Festivalu na Paliću, festivalu Dis-Patch u Beogradu, Ljubljanskom klubu Menza pri koritu, Festivalu Mikser u Beogradu, Šabačkom letnjem festivalu,
Beogradskom letnjem festivalu BELEF, Forest Festu, Refract Festivalu, itd.

Evo sta o Ola Horhe piše muzička kritika u regionu:

-Najbolji novi bend po izboru kritičara web-magazina Popboks-

"Moderno a analogno, energično i prefinjeno u isto vreme.
Ukratko, jedinstvena pojava na domaćoj muzičkoj sceni."
Aleksandar Pavlić, web magazin Popboks.

"Plesni centar Ola Horhe!

Jednostavni repetativni ritmovi koje El Robot nepogrešivo servira Andyijevom prljavom analognom psy synth kolažu opravdava zakon umjetnosti: manje je više, jednostavno=umjetnost. Korijeni koji se mogu pročitati u Ola horhe glazbi leže nesumnjivo u ranoj Kraut njemačkoj sceni, modernom jazzu, kao i elektro/soul melakonliji Detroita 80s. ...francuski loung psy air pop 60s također prisutan u Horhe svirci cijelu priču uzdiže na novi nivo gdje na mračna pitanja i stremljenja dobijate cjelovite i vedre odgovore. To je prava vožnja, od središta zemlje do oblaka, od sna do slatke euforije. Pravi kremasti groove." Plan B magazine (Hrvatska)

"Repertoar banda se svodi na uglavnom instrumentalne skladbe, sa tek ponekom vokalom obogaćenom pjesmom, a za kojeg je zadužen Andy. Što se zvuka tiče on je poprilično kompleksan i najblaže rečeno raznolik. Neki bi to nazvali elektrorockom, netko bi rekao da je to psihodelični rock, a meni je to jedna kombinacija svega dobrog iz svih tih glazbenih pravaca koja daje jedan sasvim specifičan i drugačiji zvuk kakav na ovim prostorima i nemamo baš prilike čuti." Mikrofonija (Zagreb, Hrvatska)

Andy Pavlov je završio klavir na fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, nakon čega je nastavio školovanje u Roštoku, Nemačka. Još za vreme studija se zainteresovao za savremenu, popularnu i eksperimentalnu muziku kao i za višemedijsku umetnost.
U periodu od 2000 - 2005. godine, nastupao je samostalno na festivalima savremene umestnosti BELEF, Biennale mladih Vršac, Real Presence (Beograd), Aprilski susreti (SKC, Beograd), itd. Takodje je učestvovao na 10-ak izlozbi i predstavio svoje audio-vizuelne radove na samostalnim izložbama u Galeriji SKC-a Beograd, Galeriji Remont (Beograd) i Galeriji Kapelica (Ljubljana, Slovenija).

Član je ansambla LP Duo i poslednjih 7 godina intezivno nastupa zajedno sa pijanistkinjom Sonjom Lončar. http://blog.pianoduolp.com/
Redovno nastupa na muzičkim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Attack El Robot je multiinstrumentalista koji je saradjivao sa više beogradskih bendova, Viktor Klimpl Trio, The Shits, Uzmi Jedi i Zemlja br. 9 sa kojima je nastupao sirom ex Jugoslavije. Diplomirao je slikarstvo na Likovnoj Akademiji u Cetinju (Montenegro).
Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i učestvovao u više multimedijalnih radionica:
Crossroads 2003 Art Exibition - Leksand, Švedska
Atelje 212, Beograd
Medjunarodni festival stripa, SKC Beograd
Umetnički paviljon, Podgorica,
Real Galerija, Ulcinj
Pored elektro-akustišnog sastava Ola Horhe, svira bas gitaru u vokalnom-instrumentalnom sastavu "Kriške" i komponuje muziku u okviru projekta BITI PA TIBI

promo guy // 27/10/2010

Share    

> njuz [last wanz]

cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*