home > njuz > New Model Army i Backyard Babies u Boogalou...

kontakt | search |

New Model Army i Backyard Babies u Boogalou...

NEW MODEL ARMY, Boogaloo, 13.11.2008.

Britanski kultni rock band nastao 1982. Predvođen gitaristom i vokalom Justinom Sullivanom (koji je kratko nastupao pod pseudonimom "Slade the leveler") band ima ekstremno lojalan, svijetski i multi-generacijski kult sljedbenika nazvan The family (obitelj). Band redovno nastupa s više od pet članova. Nastupaju i pod imenom "Justin Sullivan and friends", akustičnim projektom, koji je povezan s Red Sky Coven u kojem Sullivan također nastupa.
Ističu se zbog istančanog naglaska na ritam sekciju koja često podsječa na onu rythm&bluesa. Njihova glazba se često opisuje kao intenzivna, agresivna, moćna, pa čak i militantna. Međutim, njihov repertoar je puno širi i suptilniji i također sadrži tiši, emotivniji i mekši materijal, često u akustičnom izdanju. Bilo bi netočno jednostavno klasificirati ih pod neki žanr, trebali bi biti prihvaćeni po onome što oni uistinu jesu; osebujan underground kultni rock band s puno različitih glazbenih korjena.
Njihovi tekstovi su vrlo poetični ali uvijek uspjevaju izraziti političku i humanitarnu poruku. Pjesme poput "51st state" bandu je donio kultni status među pokretima protiv američkog imperijalizma ali također, onemogućio turneje po SAD-u.
[ new model army ]

new model army

Band trenutno odrađuje tromjesečnu turneju po Europi, 13.11.2008, u sklopu turneje dolaze u Hrvatsku. Ne propustite nastup jednog od najutjecajnijih rock bandova i zabavite se uz hitove poput "Better Than Them", "Brave New World", "51st State", "Poison Street", "White Coats", "Space" i "Here Comes the War".

Ulaznice kupite u pretprodaji po cijeni od 140 kn, te na dan koncerta na blagajni kluba po cijeni od 170 kn. Prodajna mjesta: Integral (pothodnik), klub Boogaloo, Eventim www.eventim.hr

BACKYARD BABIES, Boogaloo, 25.11.2008.

Nakon 20 godina na glazbenoj sceni Backyard Babies ne samo da su se razvili u jedan od najboljih švedskih rock bandova, nego su osvojili svijet svojom glazbom. Kroz godine su stekli obožavatelje diljem svijeta i postali bend kojeg zasigurno ne treba posebno predstavljati.

Osnovani 1987, The Babies (kako su poznati među obožavateljima) sastojali su se od pjevača i basista Tobbe, gitarista Dregena i Johana Blomqvista i bubnjara Pedera Carlssona. 1993 godine objavili su debitantski EP, naziva "Something to swallow" što im je osiguralo ugovor sa švedskim izdavačem Megarock records.

1994. izdaju debi album "Diesel and power", čiji glazbeni utjecaji vuku korjene iz rocka, punka i bluesa. Međutim nedugo nakon što je album izdan band je odlučio pauzirati kada je gitarist Dregen osnovao garage rock band The hellacopters s kojim je izdao dva albuma: "Supershitty to the max!" i "Payin' the dues".
[ backyard babies ]

backyard babies

Backyard babies se vraćaju na scenu 1997. s novim glazbenim ugovorom, ovaj put za MVG records. Snimaju "Total 13", kritički najprihvaćeniji album, mnogo energičniji od debi albuma, koji se danas smatra glam punk klasikom. Kritičari ih uspoređuju s kultnim bendovima poput New York Dolls, Ramones i The Damned. Bend je nastavio sa snimanjem njihovog sljedećeg albuma "Stockholm syndrome". Album je ocjenjen, od strane obožavatelja, kao povratak prema više energičnom i sirovom zvuku, zahvaljujući kojem su osvojili švedski Grammy. Tokom 2005. godine band je bio na turneji po Europi i Sjedinjenim Državama uz podršku banda Social Distortion. Snimili su album u produkciji Nicke Andersson iz Hellacoptersa, naslova "People like people like people like us" s kojeg su izdali dva singla: "The mess age (How could I be so wrong)" I "Dysfunctional Professional".

18. kolovoza 2008 Backyard Babies izdaju svoj šesti studijski album jednostavno nazvan, Backyard Babies, koji se odmah našao na prvom mjestu švedskih top ljestvica! Album je sniman 90 dana u Polar i Big Island Sound studijima u Stockholmu s producentom Jacobom Hellnerom, koji također surađuje sa mnogim poznatim bandovima poput Rammstein-a. Prvi singl koji je izašao sa novog albuma je "Fuck off and die".
"Već kada smo započeli raditi na novom albumu bilo je očito da će se zvati Backyard Babies, jer se osjeća da je to baš ono sto mi jesmo. Bilo je i vrijeme da konačno napravimo album koji ima sve sastojke koji bi klasični rock album trebao imati!" kaže Dregen.

Ulaznice kupite u pretprodaji po cijeni od 120 kn, te na dan koncerta na blagajni kluba po cijeni od 150 kn. Prodajna mjesta: Integral (pothodnik), klub Boogaloo, Metal bar Runa, Heavy Metal Shop Runa, Eventim www.eventim.hr

pedja // 14/10/2008

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*