home > njuz > Prvorazredna senzacija: američki reper VALID iz Detroita se vratio singlom "May 6th" o Đurđevdanu!

kontakt | search |

Prvorazredna senzacija: američki reper VALID iz Detroita se vratio singlom "May 6th" o Đurđevdanu!

Valid se trijumfalno vraća u eter s najnovijim singlom "May 6th" koji je nastao u suradnji s balkanskim hip-hop ikonama Knowwhere2run i Vibin wit DJ Mono. Zaranjajući u svoje kulturno nasljeđe, Valid oživljava tradicionalni praznik Đurđevdan s modernim pristupom u svojoj novoj pjesmi "May 6th".



6. svibnja, poznat kao Đurđevdan na istoku Europe ima značajnu povijesnu i kulturnu važnost za različite etničke skupine diljem regije. Dok ga neki promatraju iz religijskih razloga, drugi ga prihvaćaju kao simbol osvježavajuće proljetne sezone i novih početaka. U svojem najnovijem singlu "May 6th", produciranom od strane crnogorskih prvaka Knowhere2run i Vibin wit DJ Mono, Valid nudi jedinstvenu interpretaciju Đurđevdana, obogaćujući ga karakterističnim detroitskim stilom repanja. Kao artist iz Detroita sa srpskim naslijeđem Valid je dosljedno prikazivao svoje balkanske korijene kroz cijelu svoju karijeru, a ujedno vješto postiže ravnotežu između poštovanja svojeg etničkog identiteta i privlačenja raznovrsne publike. Njegovo izdanje iz 2020. godine, EP "The Plum Brandy", s producentima isključivo iz bivše Jugoslavije, izazvalo je zanimanje u detroitskom hip-hopu, osvajajući kako zaljubljenike u glazbu tako i slušatelje diljem istočne Europe s pjesmama poput "Pops" i "Foreign Forever" s Boldy Jamesom iz Griseldinog kolektiva. S pjesmom "May 6th" koju prati vizualna interpretacija od strane Lucky Penny Media, Valid ponovno poziva slušatelje da se pridruže u proslavi Đurđevdana dodatno pokazujući svoju sposobnost premošćivanja kulturnih razlika kroz svoju glazbu.
Kako zvuči spoj američkog hip hopa i balkanske tradicije u pjesmi "May 6th" poslušajte na svim streaming servisima: bfan.link/may-6th
[  ]

O Validu:

Vođen mentorstvom dobitnika Grammyja, DJ-a Heada izniknuvši iz živahne detroitske hip-hop scene Valid se profilirao kao originalni artist koji plijeni pozornost. Nakon izdanja svog hvaljenog debitantskog albuma "Mihajlo" 2019. godine, Valid primjećuje povećanje broja streamova iz istočne i južne Europe stoga je uložio sav trud u EP "Plum Brandy" Održavajući prisutnost na lokalnim pozornicama, Valid dosljedno donosi osvježenje na hip hop sceni uspostavljajući suradnje s priznatim artistima poput Apolla Browna, Elzhija, Illa J-a, Boldy Jamesa i Skyzooa.
[ Valid ]

Valid   © 2024

Sljedeće poglavlje u proširenju Validove karijere bila je suradnja s još jednim izvođačem iz Detroita: legendarnim Stretch Moneyjem, udružujući snage kako bi formirali suradnički duo Bill & Isiah. Zajedno su postigli album koji ih je doveo ne samo do lokalne pažnje, već i do šire prepoznatljivosti plasirajući se na top ljestvicama radija na fakultetima diljem Sjedinjenih Država i Kanade.
Doprinoseći već impresivnim životopisima Bill & Isiah imali su nezaboravan freestyle session na Eminemovom Shade45/SiriusXM, što je postao prekretnički trenutak za hip-hop scenu jer je grad Detroit ovaj session ispunio novim elanom. Ovo priznanje se proširilo dok su osvajali publiku zajedno s legendarnim izvođačima poput Xzibita, Dogg Pounda i 8ball & MJG-a, pokazujući svoju dinamičnu raznolikost i utjecaj u industriji - kulminirajući u proslavi nezaboravnog release partyja, što je ujedno bila i prekretnica u njihovoj karijeri.
Kroz svoj zajednički pothvat s Stretch Moneyjem, nadograđujući svoj samostalni rad Validov ugled na hip-hop sceni se učvrstio, a od njega se može puno toga za očekivati u budućnosti.

Ivana Tolić
web: Reggae hr: reggaehr.org / LL Promotion: www.llpromotion.hr

ivana // 06/05/2024

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Kekalov akustični projekt K432 objavio singl

Kekalov akustični projekt K432 objavio singl "Born Anew"

| 19/05/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Rap grupa Podrumatik iz Kaštela objavili singl

Rap grupa Podrumatik iz Kaštela objavili singl "Podrumovi Umovi"

| 18/05/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: 'Céphéide' novi singl i video belgijskih THOT

'Céphéide' novi singl i video belgijskih THOT

| 17/05/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Rim Tim Tagi Dim nije plagijat

Rim Tim Tagi Dim nije plagijat

| 16/05/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: INMusic 2024 - Popunjavanje lajnapa domaćim snagama

INMusic 2024 - Popunjavanje lajnapa domaćim snagama

| 16/05/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*