home > njuz > Press release - Udruga Trash - Trash Film Festival II

kontakt | search |

Press release - Udruga Trash - Trash Film Festival II

17.05.2007. u prostoru MMC KULT u Varaždinu održana je press konferencija kao objava natječaja za prijavu filmova za Trash Film Festival i najava za njegovo drugo izdanje. TFF2 održati će se od 13.-15.09.2007. u Varaždinu u MMC Kult. Kao i prošle godine organizator festivala je Udruga Trash, a suorganizatori su Kult, agencija Agit, Veleučilište u Varaždinu i sam grad Varaždin. Natječaj traje do 15.06.2007. i ovom prilikom pozivamo sve filmaše, ljubitelje filma, amatere, profesionalce, da prijave svoje filmove do 15.06.2007. najkasnije. Da se uključe u borbu za "Zlatnu motorku" koja će se dodijeliti, kao i prošle godine, u pet kategorija.

Prijavnice za festival mogu se skinuti na našoj festivalskoj stranici http://festival.trash.hr. Filmove je potrebno zajedno sa prijavnicom poslati na adresu Trash Udruga, "za Trash Film Festival", P.P. 13, 42 001 Varaždin.

Ove godine žiri je u promijenjenom sastavu. Članovi žirija su predsjednik žirija akademski glumac Marinko Prga, Tanja Špiranec glavna urednica RTL-a, kazališna redateljica, iz Varaždina i glumac zagrebačkog HNK, Varaždinac Ljubomir Kerekeš. Žiri glasa isto kao i prošle godine u 4 kategorije: horror, akcija, sf, i borilački film. A kao peta nagrada dodjeljuje se nagrada publike. Svaki autor može prijaviti maksimalno 2 filma neograničenog trajanja. Po tri filma ulaze u uži izbor, a jedan osvaja zlatnu motorku. Na ovogodišnjem festivalu prikazat će se prvi crnogorski film nakon nezavisnosti "Zlatne čaklje", redatelja Bojovića i producenta Đurovića u kojem glumi Bore Lee, a muziku je radio Rambo Amadeus.

Po riječima dipl.ing. Damira Vusića, voditelja studija Multimedije oblikovanja i primjene, interes studija ovdje velik iz razloga što sam studij pokriva područje audio-video produkcije. Aktivnosti koje će sam studij poduzeti su dvojake. Prva vrsta aktivnosti su pokrenute, to su aktivnosti studenata koji pripremaju određene radove, a koji će se prezentirati na samom festivalu, a to su radovi iz područja fotografije, videa, zvuka i grafičkog dizajna. Drugi sklop aktivnosti je vezan uz sam festival gdje je zamišljeno da studenti prate festival okom kamere i po završenom festivalu naprave prezentaciju tih radova. Što se tiče prvog dijela dogovoreno je iz područja fotografije dvije zanimljive teme koje će studenti obraditi pod vodstvom zagrebačkog fotografa Marija Periše, a biti će prezentirane putem slide show-a ili izložba radova. Teme su: "borilački gard u funkciji govora tijela", a druga tema je vezana uz psihološke fenomene "portret kao izraz emocija, panike, straha, zastrašivanja". Ono što nije još sigurno, ali nadamo se da se održe barem dva zanimljiva predavanja upravo iz medijskih područja koja pokrivaju, kako studij tako i sam festival.

Popratni sadržaji nisu još do kraja definirani, ali sigurno je predavanje poznatog književnika i vampirologa Borisa Perića, koji će održati predavanje o vampirima, prof. Krešimir Mikić sa Akademije dramskih umjetnosti koji će održati predavanje o filmskim efektima, modna revija filmskih kostima dizajnerice Tajane Štasni, sa revijom Star Wars koja je nadopunjena kostimima iz Gospodara prstenova, te koncerti…

Uskoro: "Reklamni spot za ovogodišnji TFF, za čije snimanje je izrađena najveća disko kugla u Hrvatskoj."
[ sa pressice... ]

sa pressice...

O udruzi Trash

Udruga Trash osnovana je 15.05.2005. u svrhu organiziranja Trash Film Festivala, s konspirativnim ciljem da postane regionalni lider trash kulture u ovom dijelu Europe.
Iako u statutu udruge stoji "snimati trash filmove", djelatnosti udruge većim su dijelom vezane uz megalomanski projekt zvan Trash Film Festival koji članovima oduzima toliko energije i vremena da oni jednostavno ne stignu snimati filmove. Ipak... stvaranje festivala je tokom 2006. godine iznjedrilo promotivni spot, nekoliko kratkih filmskih bravura, sijaset partija i press konferenciju na odlagalištu krupnog otpada. To su bile kolateralne žrtve prije samog festivala, pa je očigledno festival ispao svojevrsni generator mnogih umjetničkih zbivanja.
Udruga danas broji 25 članova, koji vođeni željeznom rukom predsjednika Jurice Hižaka pišu zamolbe, traže festivalske sponzore, grade scenografiju, kroje disco sakoe, pišu popularne članke, organiziraju partije i rade sve što je potrebno da se dobar glas o Trash Film Festivalu proširi što dalje i da penetrira što dublje u tkivo našeg društva.
Članove udruge povezuje ljubav prema Jackie Chanu, Davidu Haselhoffu, Freddy Mercuryju, Freddy Krugeru i drugim velikim ljudima koji su obilježili kulturu 20. stoljeća, s naglaskom na osamdesete godine. Unutar udruge djeluju glazbena skupina "Chubaka Chetri Chudaka i Chubakina Baka", DJ mister.no i krojačka sekcija "Megatrash!".

Neki datumi iz povijesti udruge Trash

- Osnovana 15.05.2005.
- Registrirala domenu trash.hr 19.07.2005.
- Upisana u statističkom zavodu pod brojem MB 2000903
- veljača-ožujak 2006, snimljena je festivalska pjesma "Streets are inviting us", studio Sonarscope
- Spot 08.04.
- Promo Party 19.05.
- 80's Party 08.07.
- Press konferencija 11.07.
- Trash Film Festival 14.09.-16.09.
- Predavanje: Znanost u (Trash) Filmovima, 25.09.
- Trash-Gothic-Dark Party 31.10.

dejan // 01/06/2007

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*