home > njuz > umro Richard H. Kirk, alfa i omega Cabaret Voltaire (21/03/1956 - 21/09/2021)

kontakt | search |

umro Richard H. Kirk, alfa i omega Cabaret Voltaire (21/03/1956 - 21/09/2021)

U 65. godini, 21. rujna 2021. umro je Richard Harold Kirk, jedan od glavnih avangardista elektronske glazbe koji je još ranih 70-ih u Sheffieldu osnovao Cabaret Voltaire, utjecajan pionirski bend koji će s njemačkim Kraftwerk i njujorškim Suicide ustoličiti brojne promijene u tadašnjoj modernoj glazbi.
[  ]

Njegov neprikosnoveno eksperimentalan i lucidno hrabar istraživački pristup uvjetovao je pojavi industriala, electro-popa, synth-wavea, EBM-a, darkwavea, techno, trance, drone i još čitavog niza subžanrovskih strujanja unutar elektronike, rocka, post-punka i gothica. Više o njemu smo pisali povodom odličnog povratničkog albuma "Shadow of Fear" www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=30208 objavljenog 20. studenog 2020. na kome se pozabavio aktualnim eminencijama pandemije i mračne distopije nakon čega je realizirao još 4 sjajna EP-ija u razmaku od svega nekoliko mjeseci. Osim brojnih izdanja matičnih Cabaret Voltaire objavio je još 40-ak albuma pod nekoliko različitih imena i pseudonima, te je u kolaboracijama radio s desetak glazbenika.





Razlog smrti nije službeno obznanjen, no kako je živio hedonističkim načinom, uzroka ima mnogo.

terapija // 22/09/2021

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Satnice koncerata Arctic Monkeys i Tame Impala

Satnice koncerata Arctic Monkeys i Tame Impala

| 12/08/2022 | promo girl |

>> opširnije


cover: alternativna scena ima novu supergrupu - MAXIMUM MANA

alternativna scena ima novu supergrupu - MAXIMUM MANA

| 11/08/2022 | promo girl |

>> opširnije


cover: Ima još ulaznica za Tame Impala

Ima još ulaznica za Tame Impala

| 04/08/2022 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Lust supper" novi spot dreDDup

| 01/08/2022 | promo guy |

>> opširnije


cover: GANG OF FOUR ponovno na okupu s Jon Kingom!!!

GANG OF FOUR ponovno na okupu s Jon Kingom!!!

| 11/07/2022 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Diskografija Cabaret Voltaire:
Mix-Up (1979)
The Voice of America (1980)
Red Mecca (1981)
2x45 (1982)
The Crackdown (1983)
Johnny Yesno, soundtrack (1983)
Micro-Phonies (1984)
The Covenant, The Sword and the Arm of the Lord (1985)
C O D E (1987)
Groovy, Laidback and Nasty (1990)
Body and Soul (1991)
International Language (1993)
The Conversation (1994)
Shadow of Fear (2020)
What's Going On, EP (2020)
Shadow of Funk, EP (2021)
Dekadrone (2021)
BN9Drone (2021)
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*