home > njuz > Završena 10. sezona klubskog programa Distune vam predstavlja

kontakt | search |

Završena 10. sezona klubskog programa Distune vam predstavlja

Koncert po koncert, sezona po sezona i evo nas na kraju 10-e sezone klupskog programa pod nazivom Distune vam predstavlja. Gledano vremenski, klubska sezona vuče paralelu s akademskom godinom (rujan-svibanj), no zadržati ćemo se na tekućoj godini kao samoj završnici jubilarne sezone.

Godinu su otvorili sjajni beogradski melankolični folk rock bend Stray Dogg. Nakon pet godina ponovi povratak u Rijeku, izmamio je osmjeh na lica publike, koja bend prati već godinama. Povod dolaska je najnoviji album "Look At The Moon" i kako je stajalo u najavi tako je i bilo: koncert inspiriran temama ljubavi. Dodamo li ozračje botela Marina kao mjesta svirke dobivamo koncertni početak iz snova. Nakon uplovljavanja s melankolijom razbudili smo se u ritmu noise/pishodeličnog rocka koji su vješto "ispeglali" američki Magic Shoppe. Bostonski kvartet sa svojim premijernim nastupom ostavio je upečatljiv dojam na publiku. Kako i ne bi kad im je hvaljeni peti album "Circles" zvučao još bučnije u "betonskom" Palachu. Nije izostala ni domaća podrška, mladog perspektivnog benda Fanaa.



Početak ožujka izmamio je i prve zrake sunca u kojima su se savršeno uklopili portugalski čarobnjaci, The Black Wizards. Također premijerni nastup u gradu na Rječini pomeo je sve one ravnodušne koji se pitaju gde je nestao pravi rock? Energična Joana na vokalu i gitari uz sjajnu ritam sekciju prošarali su svježim albumom "Reflections", ali i počastili pun klub s starijim pjesmama. Uvod u još jednu koncertnu večer za pamćenje pripao je lokalnim snagama, Freak Folk Mangrovia.

Stvari se zahkutale, publika tražila još, dogovoreni raspored je čekao zeleno svjetlo za objave no...znamo šta je uslijedilo. Riječ otkazivanje ili odgoda nažalost postali su svakodnevnica.
U cijelom tom košmaru ipak se dogodilo vrijedno gostovanje kroz radionce kluba Močvare. Za razliku od lani ovoga puta tema radionica je bila scenska rasvjeta. Kao da su pogodili, da naučimo i nađemo svjetlo u tunelu koji se iznenadio pojavio.
[  ]

Nažalost 11. sezona čiji je početak trebao biti baš u skladu s jesenskim bojama, šaren, malo će pričekati. Naime, kako su nam javili iz benda Grapevine Babies, očekuju pojačanja u svojim redovima, i to ono najslađa. Stoga ćemo se svi malo strpiti dok se novi članovi ne uigraju i onda zaplesati u ritmu albuma prvijenca "Funkle Ben's Sex Potion", ali i novim stvarima koje bend već sprema. Povrat za ulaznice kupljene bankovnom transakcijom ili karticom online preko sustava Entrio bit će automatski izvršen najkasnije u roku od mjesec dana dok one kupljene gotovinom na jednom od Entriovih prodajnih mjesta potrebno je poslati zahtjev za povrat preko web forme. Hard copy ulaznice kupljene u Dallas music shop Rijeka povrat na licu mjesta. Rok za povrat je 30.11.2020.

Planirana inozemna, ali i domaća gostovanja do kraja ove godine prolongirana su za nagodinu. Tako već sad s ponosom možemo najaviti dva iznimna koncerta. Prvi, je povratak američkih Algiers na Međunarodni dan žena. Kako je to zapravo dan kojim se obilježava kontiniurana borba za ženska prava, tako i borba Algiersa ne jenjava čak ni u vrijeme pandemije. Vraćaju se euforični, na krilima njihovog posljednjeg, proročanskog, cjelovečernjeg trećeg po redu albuma ''There Is No Year'' . Tu je i povratak irskih post rock velikana, God Is An Astronaut . Ovoga puta povratak se događa u Zagrebu (klub Močvara), a obilježen je prigodnom obljetnicom: 15 godina od izlaska albuma "All Is Violent, All Is Bright". Koncert organiziramo zajedno s Subsonic Events.

Za oba koncerta ulaznice su već u prodaji na redovitim prodajnim mjestima, Dallas music shop Rijeka, Dirty old shop Zagreb i putem sustava Entrio.

Nadajmo se najboljem, do tada pazite jedni na druge.

promo guy // 23/10/2020

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*