home > njuz > NOVA IZDANJA: Zlatan Hadzifejzović, Klinika Denisa Kataneca, Double Trouble, JMT Selection, BeHaVe, Emil Šprljan, Richter, Paper Tigers, Pale Origins.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Zlatan Hadzifejzović, Klinika Denisa Kataneca, Double Trouble, JMT Selection, BeHaVe, Emil Šprljan, Richter, Paper Tigers, Pale Origins.

01. ZLATAN HADZIFEJZOVIĆ

Podmornica predstavlja lofi instrumentalni album Kudikamo Izolacija 2013/2015, sarajevskog umjetnika i muzičara Zlatana Hadzifejzovića, sa trenutnom adresom u Londonu. Album sadrži 7 pjesama koje su nastale u periodu izmedju 2013-2015. godine, a koje su snimane u kućnom improviziranom studiju. Uslovi i način snimanja ovom albumu daju svojevrsnu sirovost i iskrenost koju je sve teže naći u moru preproducirane muzike.

Gost na pjesmi Commercials je Amar Santić. Fotografiju albuma potpisuje Armin Graca, a dizajn Dino Aganović. Album je dostupan na svim digitalnim platformama, a podržati rad muzičara možete putem platforme Bandcamp.



02. KLINIKA DENISA KATANECA

Knjižnica Dubrava u suradnji s glazbenikom iz gradske četvrti Dubrava, MC Pendrekom, i njegovim pratećim bendom Super Lovers, pokrenula je projekt Eksperiment, koji se odnosi na dvadesetominutne mjesečne javne koncerte u prostoru za korisnike Knjižnice.

Treći Eksperiment dovodi Kliniku Denisa Kataneca u Gradsku knjižnicu Dubrava!
Nakon deset godina sviranja Denis konačno dolazi u svoj kvart, knjižnicu i ulicu u kojoj je proveo djetinjstvo.

Šta nastane kada zajedno eksperimentiraju knjižnica i klinika pogledajte u novom, trećem po redu, Eksperimentu!



03. DOUBLE TROUBLE

Double Trouble, PsyTrash Hip Hop Dub Drum'n'Bijes dvojac bez kormilara objavio je na svom Youtube kanalu pjesmu: Ljubav u doba Korone.



04. JMT SELECTION

Najnoviji uradak grupe JMT Selection iz Zagreba. Pjesma Probudi se (Da ne utoneš u san) nastala je kao refleksni odgovor na trenutno stanje u cijelom svijetu koji je pogođen virusom i restrikcijama koje ga prate, ali i na potres koji nas je sve u Zagrebu i okolici probudio u nedjeljno jutro.

Pjesma je nastala u suradnji s glazbenim gostima iz inozemstva, Josipom Vukojom iz BiH (ak gitare), Damirom Bešićem iz Nashvilla (pedal steel gitara) i Stelom Braje iz Ljubljane (back vokali).



05. BEHAVE

U ovim čudnim vremenima, uz #ostanidoma kultura nam je ipak još itekako živa i dobro je tako. Kao što vas većina dobro zna, radim s glazbom pa tako i jednim od naših novijih ponajboljih blues sastava BeHaVe, koji je snimio iz kućne izolacije video za svoju pjesmu s prvog studijskog albuma "One of these days".



06. EMIL ŠPRLJAN

Zadarski kantautor Emil Šprljan je objavio novu snimku. To je prosvjedna, antiratna pjesma na engleskom jeziku, a naslov je intrigantan: Dead Presidents ( to je jedan od izraza za dolare). Radi se o engleskoj verziji ranije objavljene pjesme Svijet ljubavi u izvođenju grupe Beztop.Pošto je na engleskom i tema je univerzalna poruka ljubavi, objavljujem je i vani.
Realizaciji projekta se priklučilo nekoliko glazbenika.

Ovoga puta su surađivali neki čak i iz drugih zemalja, pa se može reći da time globalna poruka pjesme postaje zanimljivija i jača. Prateće vokale su pjevali: iz Zadra, Katarina Šango ( pjevačica s kojom je i ranije surađivao na nekoliko projekata, Luka Mavra (član zadarskog Jet Set banda, zatim jedan svestrani glazbenik iz Katalonije, Quim Font, iz Njemačke je pomogao Neno Ilić-Pušo (basista njemačke grupe Blue Onions koja ima licencirani Blues Brothers program). Sudjelovala su i dva člana sastava Earthen Rust: Luka Baule je svirao električnu gitaru, a udaraljke Šime Šprljan.



07. RICHTER

Varaždinski bend Richter objavio je na svojoj bandcamp stranici prvi EP pod nazivom Promjena. Materijal je snimljen u studiju Marina Kereše u Varaždinu, dok je za miks i mastering zaslužan Gašper Gantar. Bend čine: Daša Suhić - vokal, Marko Presečki - gitara, Gašper Gantar - bas gitara, Ivan Kronja - bubnjevi.

"Žestoki, reski rifovi u stopu prate tekstove inspirirane trenutačnom emocijom strasti, veselja, žudnje ili svojevrsnog bunta. Punkerizirani alterntivni rock, amortiziran oblacima varaždinskog neba."



08. PAPER TIGERS

Paper Tigers je novonastali punk/rock sastav iz Rijeke koji se okupio krajem 2017. godine idejom trojice kolega i prijatelja s lokalne demo scene.

Mateo Davidović (Cut The Cord) na gitari, Luka Buchberger (Ishiatz) na bass gitari i Vedran Iskra (Tost) na bubnjevima, postavili su instrumentalne temelje koji su kasnije zaokruženi vokalom i tekstovima Jane Dabo Vukomanović (Officer Down). Zadnji se bendu pridružuje dolazi i Ivan Brajković ( Kraj Programa, TOST) kao drugi gitarist, te upotpunjuje postavu i bend pronalazi željeni zvuk.

Luka u međuvremenu napušta bend te Paper Tigers nastavljaju sa radom kao kvartet.
Do veljače 2020. rade na autorskom materijalu te u Veljači izbacuju prvi (demo) single ''Lust For Life'' kojeg slijedi drugi singl ''How Long Is Forever'', pušten u Ožujku 2020. Pjesme je moguće preslušati na službenom Youtube kanalu benda.

Bend nastavlja sa radom na novom materijalu, te su u procesu snimanja 4 nove pjesme koje možemo očekivati nakon smirivanja trenutne situacije.



09. PALE ORIGINS

I zagrebački metalkoraši Pale Origins su objavili svoj prvi album pod nazivom "Shoganai". Poslušajte ga na YouTube Playlisti:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLoniU1-QymH788qLKy5u87xPeNm7NsRPT

promo guy // 21/04/2020

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*