home > njuz > Finaliziran lineup 38. Brucošijade FER-a!

kontakt | search |

Finaliziran lineup 38. Brucošijade FER-a!

[  ]

Uz dosad najavljene izvođače, Sajsi MC i Full Ferryja te bendove Brkovi, Svemirko, Zoster, Porto Morto, Koala Voice, Trophy Jump, Igralom, Terminator i Mnogi Drugi, hodnike FER-a posjetit će Vojko V, She Loves Pablo, ZMaJ, Jan Kinčl i Mimi.

Splitskog repera i glazbenog producenta pod imenom Vojko V (a.k.a. Vojko Vrućina) ne treba posebno predstavljati. Publici je dobro znan još kao dio Dječaka i Kiše metaka, a pravi fanovi znaju da njegovo uplovljavanje u solo vode 2018. godine, kada je u sklopu zagrebačke promocije albuma prvijenca ostvario rekordan uspjeh rasprodavši malu dvoranu Doma sportova, nije bilo samo novi početak, već i svojevrsni povratak. Vojko bilježi 6 nominacija za nagradu Porin, kao i nastupe na festivalima kao što su Sea Star, Pine Fest, Motovun Film Festival te novosadski EXIT.

Zagrebački stoner/groove rock bend She Loves Pablo hrvatsku underground scenu osvojio je na prvu debitantskim izdanjem 'Mother Of All', koji je u veljači doživio svoje reizdanje na vinylu. Narednim dvama albumima stilski su se proširili prema radiofoničnijem rocku te preuzeli žešći i siroviji zvuk, ali i kompleksniju strukturu pjesama. Od svog osnutka 2005. godine u više su navrata nastupali diljem Europe, a pozornicu su, između ostalog, dijelili s američkim underground rock prvacima Clutch i Karma To Burn, njemačkim stoner veteranima Colour Haze te braćom Cavalera, osnivačima kultnog metal benda Sepultura.

Virovitički eksperimentalni instrumentalni electronica/rock sastav ZMaJ, prema navodima članova, nastao je kao odgovor na glazbeni konformizam hrvatske publike i scene koja danas prolazi kroz napredak i promjene. Predstavivši se publici albumom prvijencem 'Svaki kraj novi je početak' 2016. godine, početkom 2017. godine bend je održao 'Izložbu zvuka' čiji je cilj bio istraživanje elektronske klupske glazbe, kao rezultat čega su nastale glazbene minijature koje se protežu kroz različite elektronske žanrove proširujući ideju rock tria na jedinstven način. ZMaj je 2019. nastupio na INmusicu i FER Open Airu, a sada će zapaliti i unutrašnjost FER-a.

DJ, producent, live act izvođač, radio DJ, party promotor i bivši vlasnik diskografske kuće - samo su neke od 'titula' po kojima je poznat Jan Kinčl. Njegov se raniji zvuk može opisati kao mješavina techna i housea, a kasniji izleti u jazz rezultirali su suradnjom s francuskim klavijaturistom Regisom Kattiejem. Duo je ubrzo postao jednim od najprominentnijih aktova hrvatske glazbene scene, a njihov se debi album jazzom prožete house glazbe smatra jednim od najznačajnijih uradaka regionalne suvremene dance scene. A koji će dio njegovog opusa odjekivati hodnicima FER-a - otkrijte sami.

Kao jedan od zagrebačkih vragolana notornog kolektiva Ekstrakt, odgovornog za niz
uspješnih događanja u Zagrebu posljednjeg desetljeća, Mimi je s godinama izgradio reputaciju vrsnog selektora i tehničara te oko sebe okupio vojsku vjernih sljedbenika. Uz redovite nastupe u svim bitnim zagrebačkim klubovima, gostovao je u Berlinu, Londonu, Parizu i cijeloj našoj regiji te je već godinama neizostavan dio lineupa Dimensions i Sonus festivala, na kojima je dijelio pult s brojnim velikanima svjetske underground scene. Posljednjih godina Mimi se zatvorio u studio i posvetio produkciji čije rezultate tek očekujemo.

Više informacija potraži na službenoj Facebook i web stranici Brucošijade FER-a.

Regularne karte po cijeni od 70 kn mogu se nabaviti u Dirty Old Shopu, glazbenoj knjižari Rockmark i KSET-u, a od 21.10. i u SC-u. Brucoši FER-a kartu po posebnoj cijeni od 40 kuna mogu kupiti isključivo u KSET-u od uz predočenje e-indexa. Ukoliko ih ostane, cijena karte na dan Brucošijade iznosit će 90 kn.

FACEBOOK EVENT:
https://www.facebook.com/events/1757792087861688/

promo girl // 20/10/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*