home > njuz > NOVA IZDANJA: Fantom, Revirgin, Živi Rasti Cvjetaj, Heidi šeće psa, Sedra.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Fantom, Revirgin, Živi Rasti Cvjetaj, Heidi šeće psa, Sedra.

01. FANTOM - PRVI SINGL!

Izdavačkoj kući Manje Više Zauvijek pridružio se i beogradski retrowave / sint-pop bend Fantom. Donosimo njihov prvi singl "Žena".02. REVIRGIN - NOVI SPOT!

Revirgin, lokalno već prepoznatljiv "brend" umjetnika Karla Križnika, nastao je iz imena albuma death metal benda Korpse. Kao pojam, odnosi se na projekt autora koji uključuje svo njegovo stvaralaštvo - glazbu i crteže (ilustracije i ilustrirane priče). Revirgin je također i bend, isprva sastavljen od dvojice, a kasnije kao "one man band".

Pjesma City Song (Blast-off) opisuje život u malenom gradu kao monoton u tolikoj mjeri da se svaki pojedinac nesvjesno počinje zamarati nebitnim stvarima, a tekst objedinjuju stihovi nevaljalosti svega oko sebe što nas na kraju dovodi do nihilizma kao pogleda na svijet.

Uz Karlovu samostalnu produkciju glazbe i naslovne slike albuma, produkciju glazbenog spota potpisuje Dominik Sever iz Insy Productions.03. ŽIVI RASTI CVJETAJ - ALBUM!

Nekadašnja kotlovnica Segestice Sisak, u subotu 5. listopada puštena je u pogon promocijom albuma "Jama" inspiriranog Kovačićevim kultnim djelom hrvatske književnosti. Ovom promocijom, projekt Živi Rasti Cvjetaj autora i glazbenika Roberta Jamesa Hudulina, uspješno je nastavio s jednim od svojih primarnih ciljeva, a to je revitalizacija industrijske baštine Hrvatske kroz glazbene i umjetničke intervencije u napuštenim i neiskorištenim prostorima.

Album Jama, nastajao kroz period od godine dana, opsežno je glazbeno djelo temeljeno na 10 pjevanja. U svojoj kompleksnosti album prenosi težinu atmosfere te nas uvlači u grotlo Jame i u jedno od najvećih djela svjetske proturatne književnosti.04. HEIDI ŠEĆE PSA - NOVI SPOT!

"'Uzbudljivo i sjajno' je vedra, optimistična pjesma koja govori o stalnoj čežnji za nečim novim i drugačijim što nam donosi nova iskustva, nove izazove i pobjede samo ako se odvažimo na promjenu. Na neki način je doživljavamo kao nastavak 'Avanture'. Veseli nas što smo ponovno ostvarili glazbenu suradnju, ovaj put sa saksofonistom Robertom Polgarom jer takve suradnje pjesmi daju nove momente i čine ju punijom i kompletnijom", kažu o pjesmi osnivači benda Smiljana Štrbac Heidi i Hrvoje Borošić koji su zajedno osmislili glazbu na Hrvojev tekst, dok su odličan aranžman i produkcija djelo Srđana Sekulovića Skansija.

Heidi šeće psa poznati su po svojim pomalo pomaknutim, art videospotovima pa ni ovoga puta nisu razočarali. Inspiraciju su pronašli u scenskoj estetici osamdesetih, a provokativna šminka i kostimografija savršeno dočaravaju spremnost za uzimanjem onog najboljeg što život pruža. Bendov stalni suradnik Doringo zaslužan je za odlične snimke i montažu, a Hrvoje Borošić osmislio je priču spota koji će vas odvesti u uzbudljiviju i sjajniju realnost.05. SEDRA - NOVI PROJEKT!

Sedra je pop rock novitet na hrvatskoj sceni. Još jedan glazbeni projekt iz tvornice Vrhovec Aleksandra koji je ove godine već izdao 5 albuma sa drugim projekt bendovima (LucidFer, Hegemony Jazz Quintet, Mycena, Saddle on the Bomb).

Naime Sedra je nastavak na LucidFer, ali su vokali ovog puta na hrvatskom jeziku. Za vokale je zaslužan Bojan Aleksić (Chavez), bubanj je odsvirao talijan Gio Maucieri, a bass britanac Will Finch, dok je Vrhovec zadužen za piano, produkciju, mix i master te video edit.
"Dio mene" je balada s kojom su se predstavili, a uskoro će izbaciti još pjesama, koje će u 2020. godini zapakirati u album.

Popratni video za "Dio mene" je uobličen kroz isječke simpatičnog kratkotrajnog filma 'Groovie Movie' iz 1944. godine.

promo guy // 16/10/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Mali pas", novi singl Kipera

| 25/05/2020 | promo guy |

>> opširnije


cover: Povodom desetogodišnjice postojanja benda  ŽEN objavio kompilaciju remikseva BLENDER

Povodom desetogodišnjice postojanja benda ŽEN objavio kompilaciju remikseva BLENDER

| 25/05/2020 | promo girl |

>> opširnije


cover: 316 Anatomija Zvuka

316 Anatomija Zvuka

| 20/05/2020 | wuk |

>> opširnije


cover: NOVA IZDANJA: Melissa, Detmeć & Suicidal, Johnny L'Ove, Nina Romić & Milan Glavaški, Špurijus, Anna Moor, She brought me gasoline, Klinika Denisa Kataneca, Činčila, Mokri Nenad, Srđa Simunović...

NOVA IZDANJA: Melissa, Detmeć & Suicidal, Johnny L'Ove, Nina Romić & Milan Glavaški, Špurijus, Anna Moor, She brought me gasoline, Klinika Denisa Kataneca, Činčila, Mokri Nenad, Srđa Simunović...

| 20/05/2020 | terapija |

>> opširnije


cover: r.i.p. FLORIAN SCHNEIDER - KRAFTWERK (1947 - 2020)

r.i.p. FLORIAN SCHNEIDER - KRAFTWERK (1947 - 2020)

| 20/05/2020 | horvi |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*