home > njuz > NOVA IZDANJA: Hakuna Matata, Krešo Bengalka, Crni dan CERN-a, Divlji Dječak, Nebo Roza.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Hakuna Matata, Krešo Bengalka, Crni dan CERN-a, Divlji Dječak, Nebo Roza.

01. HAKUNA MATATA - NOVI ALBUM!
[  ]

Grupa Hakuna Matata poznato je ime zagrebačke underground scene. Krešimir Mišak, gitarist, pjevač i autor pjesama, poznatiji je kao urednik i voditelj na nacionalnoj televiziji, a sličan tematski pristup njeguje i u vlastitom bendu. Ovih je dana objavljen četvrti studijski album ''Snovi i oružje'' na kojem je okupljeno 14 novih pjesamaa koje je u cijelosti glazbeno i tekstualno potpisuje Krešimir Mišak, osim ''Potpuna predaja'' za koju tekst potpisuje Maja Bošković. Zanimljiva naslovnica albuma djelo je Vedrana Grladinovića i Krešimira Mišaka.

Hakuna Matata su Krešimir Mišak (gitara i glas), Goran Markić (bubnjevi) i Danko Stefanović (bas).



02. KREŠO BENGALKA - NOVI SINGL!

Svježa doza splitskog rapa - Krešo Bengalka predstavlja singl "Šta ćeš?"
Jedan od osnivača gangsta rap grupe Kiša metaka i kroničar priča s ulice s desetljetnim stažom, Krešo Bengalka, predstavlja singl "Šta ćeš?". Pjesmu prati istoimeni video spot, a radi se o drugom singlu s albuma "Split Zoo". Spot je sniman na lokaciji Villa Tergo kod Omiša, a za najljepše kadrove spota zaslužna je Gabrijela Periš iz Royal Models agencije.
Kako je istaknuo sam Krešo, spot je rađen po uzoru na klasične američke rap spotove uz dodatak "čiste Dalmacije". Dodao je i kako tema pjesme obuhvaća gangsta psihologiju sitnih spački i spletki. Glazbu i tekst pjesme potpisuje Krešo Bengalka, montažu spota Marijan Jurčević, a kameru Marijan Jurčević i Andrija Jurčević.



Krešo Bengalka je 2012. godine debitirao na prvom albumu Kiše metaka, dok se publici premijerno predstavio singlom "Konan" istog benda. Dvije godine kasnije je sa splitskim reperom Žuvijem formirao duo te je objavio album "Brokva" na kojem potpisuje i produkciju. S Kišom metaka je "odradio" niz koncerata po Hrvatskoj i regiji, a u veljači ove godine objavio je samostalni album "Finale", na kojem se nalaze od ranije poznati hitovi "Kalashnikov", "Pobjeda" i "El Comandante".

03. CRNI DANI CERN-A - NOVI SINGL I SPOT!
[  ]

Predstavljamo Vam novi singl i video benda Crni dani CERN-a pod nazivom "Plavo".

Audio: Studio MC Pavarotti, mix Sead Zaklan i CDC
Produkcija: Dražen Mulaosmanović i CDC
Mastering: Simon Gibson, Abbey Road, London UK
Video: Nermin Omerović i CDC.

Podsjećamo bend Crni dani CERN-a su šestočlani autorski bend nastao 2015. godine u Lukavcu, BiH i do sada su izdali jedan EP "Prva čestica - Strast" za nezavisnu izdavačku kuću "Slušaj najglasnije".



04. DIVLJI DJEČAK - NOVI SPOT!

Divlji Dječak predstavlja svoj treći singl "Opet u mraku" u kojem nastavlja suradnju s Tonijem Lovićem iz Zabranjenog Pušenja!
Iza benda Divlji Dječak dva su uspješna singla, obrada Bajagine pjesme Kad hodaš i autorski singl Ja kažem da, koje ste često imali prilike čuti u eteru hrvatskih radijskih postaja.
[  ]


Za novi singl Opet u mraku tekst i glazbu potpisuje Marko Mršić, koji je ujedno i forntman benda, dok je za aranžman i produkciju zaslužan Toni Lović iz regionalno popularnog benda Zabranjeno Pušenje. Pjesma je snimana, miksana i masterizirana u studiju Plavi Film u Zagrebu.

Kako je pjesma nastala govori nam autor i frontaman benda Marko Mršić: "Pjesma Opet u mraku nastala je kao rezultat nesnalaženja u ljubavnim odnosima i vlastite prevrtljivosti koja je utjecala na sva moja loša iskustva."

Za pjesmu je snimljen i video spot, koji je režirao Hrvoje Wächter, a snimali su Zvonimir Antunović, Domagoj Skutari i Karlo Lucić. Sniman je na lokacijama Aerokluba Brod i S.Oliver Puba u Slavonskome Brodu na kojima se ekipa odlično zabavila, ali profesionalno odradila posao, što svakako možete provjeriti u video spotu.



Podsjetimo, Divlji Dječak počinje s radom 2015. godine u postavi: Tomislav Pešut, Mario Jurković, Đulio Džaferović, Mladen Aladrović, Josip Tucić i Marko Mršić. Iste godine objavljuje obradu Bajagine pjesme Kad hodaš, koja je ujedno i singl prvijenac. Nakon godinu dana sviranja uglavnom u Slavonskome Brodu i okolici, bend dolazi u kontakt s Tonijem Lovićem iz Zabranjenog Pušenja te 2016. objavljuje prvu autorsku pjesmu pod nazivom Ja kažem da za koju tekst i glazbu potpisuje Marko Mršić. Nakon drastične promjene u postavi benda i kraće pauze, bend nastavlja s radom u današnjem sastavu: Marko Mršić (autor, vokal i ritam gitara), Ivan Kajdiž (solo gitara), Dominik Sirovina (bass gitara) i Damir Šimunović (bubnjevi).

05. NEBO ROZA - PRVI SINGL!

Kantautorski projekt Branimira Norca, znan pod imenom Nebo Roza, svakim danom evoluira u nekim nepoznatim pravcima. Trenutno je to zbir iskusnih glazbenika kojima Brane dirigira i samo okretaji sata mogu pokazati u kojem smjeru se Nebo razvija.

Dok kazaljke ne otkucaju svoje dobe, Brane nas podsjeća na to što je Nebo Roza nekada bilo pjesmom "Sunčana buđenja" koja najavljuje njegov akustični EP "U snove i buđenja".

Pjesma, kao i EP, je snimljena u studiju Maka Sokola. Uz Branimira na gitari i glasu, u pjesmi se pojavljuje i Tomislav Kreš na trubi. Cijeli EP snimljen je u akustičnoj maniri i njime dominira minimalistički zvuk. Promjenama boja i ugođaja pomažu gosti svirači pa će se tako, uz zvuk trube Tomislava Kreša, na EP-u moći čuti i Hrvoje Pandžić na metalofonu i Miriam Čizmek na violončelu.

promo guy // 01/07/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*