home > njuz > Nova izdanja - JUSTIN JOHNSON'S, CLONE AGE, RIVERPOOL, TÚS NUA, SASSJA

kontakt | search |

Nova izdanja - JUSTIN JOHNSON'S, CLONE AGE, RIVERPOOL, TÚS NUA, SASSJA

Justin's Johnson

Splitski bend Justin's Johnson objavio je sjajan novi singl "All in" koji će se naći na nadolazećem albumu. Na albumu koji je u pripremi Justinsi pokazuju novi smjer u svom glazbenom izričaju gdje su ostali vjerni ska punk korijenima koje su nadogradili elementima swinga. "Punk nije umro u nama, samo smo mu stavili kravatu", izjavio je Bernard Beka Andrijašević, novi basist benda. Osim njega, Justinsi su dobili pojačanje i na bubnjevima - Cyro Gastone iz Perugie velikim je dijelom zaslužan za novi zvuk benda.

Glazbenu produkciju singla povjerili su Ivanu Božaniću, članu bendova Pips Chips & Videoclips i ABOP, čije su produkcijske vještine već nagrađivane. "To je bila ljubav na prvi miks, šteta što će propasti s nama", zaključili su Justinsi.

Za pjesmu su snimili i odličan spot. "All in" je prvi u nizu od četiri spota koje planiraju spojiti u jednu video cijelinu. Redatelj, snimatelj i montažer je Toni Mijač, koji je zaslužan i za sve prethodne video brojeve Justinsa, a u spotu se pojavljuje dio splitske glazbene scene, od članova benda Vertigo, preko SILE NEČISTE iz Solina do Saše Antića iz TBF-a i mlade glumice Anete Matulić.



"Brzi kadrovi i swing-ska punk zvuk učinili su svoje. Nova postava, novi spot, novi Justinsi iznenadili su sve nas na sceni. Velika je to stvar za splitsku muzičku publiku. Obogatili su scenu i žanrovski i stvaralački. Čekamo nastavak!" zaključio je Luka Žižić, bubnjar grupe SILA NEČISTA.

Clone Age

Čakovečki rock bend Clone Age uskoro objavljuje album prvijenac "Fuse", no prije objave samog albuma odlučili su publici predstaviti još jedan single i video spot.



Robert Kriković, vokal i basist benda Clone Age objašnjava kako je nastao spot za pjesmu "Wake me up":

S obzirom da smo do sada snimili već nekoliko klasičnih video spotova u kojima je u prvom planu bend i sviranje pred kamerama, za drugi single smo imali želju napraviti nešto novo i drugačije.

Novi spot je ostvaren u suradnji sa Školom animiranog filma Čakovec (ŠAF) i mladim crtačem Ivanom Munđarom kojem je rad na tom spotu postao pravi izazov. Iako je s izradom spota započeo sa samo 13 godina, Ivan nas je pozitivno iznenadio svojim odličnim sposobnostima crtanja.

Za drugi videospot i singl odabrana je pjesma "Wake me up" koju zapravo nisu odabrali članovi benda već autor spota - animiranog filma, Ivan Munđar. Odabir teme spota realiziran je na način da smo Ivanu prvo dali naš kompletni album na preslušavanje, nakon čega je on trebao odabrati pjesmu koja se njemu najviše sviđa, odnosno pjesmu za koju smatra da će animacijom najbolje moći dočarati i prenijeti poruku pjesme.

Tema odabrane skladbe "Wake me up" je nažalost već duže vrijeme aktualna tema naše svakodnevice, a odnosi se na problematiku suvremene civilizacije i svijeta koji je u mnogim aspektima "u banani", prepun društvenih, nacionalnih i vjerskih netrpeljivosti, netolerancije, laži i prijevara. Glavni lik stoga utopijski mašta o tome kako će zaspati i ponovo se probuditi kada sve ovo prođe i kad se na ljudska lica ponovo vrate osmijesi. Pjesma "Wake me up" u glazbenom je smislu jedna od 'najpitomijih' pjesama s albuma "Fuse" koji je pretežno ipak u nešto žešćem tonu.

Cijeli animirani film je osmislio i animirao Ivan Munđar, a montažu je napravio Edo Lukman, koji je ujedno bio i mentor na tom crtiću. Film je rađen u tehnici crteža olovkom na papiru, a djelomično je obrađen u grafičkim i animacijskim alatima na računalu. Ivan je učenik 8. razreda, a ŠAF-ov član je već 6 godina. U tom periodu napravio je 4 animirana filma, od kojih su neki i nagrađeni te prikazivani na festivalima u zemlji i svijetu. Bavi se i crtanjem stripova te karikaturom, svira električnu i klasičnu gitaru i voli rock glazbu, što je zasigurno doprinijelo odličnom rezultatu njegovog rada.

Clone Age čine Robert Kriković (bas i vokal), Nenad Rešetar (gitara), Marko Lajtman (bubnjevi) i Adrijano Valpović (gitara).

Riverpool

Riverpool se vraća s novom glazbenom poslasticom za sve ljubitelje melodične glazbe na tragu 60-ih.

U pjesmi se isprepliću skladni dvoglasi i troglasi s gitarama koje svira general Telecaster.



Za tekst koji promišlja o prolaznosti, ali i ljepoti življenja, pobrinuo se rapski kantautor Hrvoje Hodak uz malu pomoć Nevena Kolarića koji je ujedno i autor glazbe. Na klavijaturama se članovima grupe pridružio Vedran Križan, inače klavijaturist Fiumensa.

Tús Nua

Tús Nua koji je danas objavio instrumentalnu verziju svog EP-a "Existence". Dostupna je na ovom linku: https://tus-nua.bandcamp.com/. Bilo bi super ako biste mogli šerati vijest na svom portalu i/ili Facebook stranici.



EP je snimljen u Chicken Sound studiju u travnju 2015., a snimao ga je Vedran Kovačić Beli. Instrumentalna verzija objavljena je 7. veljače 2016. Nešto o Tús Nui:

"TÚS NUA (simboličnog naziva novi početak) solo je projekt Jordi Ilić baziran u Zagrebu. Osnovan ne tako davne 2014., iza sebe ima već EP pod nazivom ''Existence'', izdan u travnju ove godine te nastupe u Hrvatskoj i ostatku Europe (Slovenija, Belgija). Što se live svirki tiče, vrijedno je spomenuti suradnju sa ostalim glazbenicima koji joj se pridružuju na bubnjevima, synthu i basu. Zvuk je žanrovski poprilično raznovrstan te ga je teško smjestiti u jasne kategorije, no primjetno je da Tús Nua postiže sklad između shoegazea, indie popa i alternative. Tús Nua trenutno radi na novom albumu koji se očekuje do kraja 2016. godine kao i na touringu."

Sassja

Nakon tri singla s albuma "Taktički praktično" , od kojih "Clash" i "Etikete" zajedno broje preko 2 milijuna pogleda na YouTube-u, Sassja predstavlja spot za četvrti službeni singl "Jemen". Kako i sama kaže, "Jemen" je jedna prekrasna i emotivna pjesma, njoj jedna od najdražih s albuma. Za lansiranje singla čekao se pravi video spot koji bi dodatno dočarao temu pjesme s dubokom porukom o čovjeku i njegovom odnosu na svijet oko sebe i prema sebi. Moćna priroda u spotu podsjeća nas na to koliko smo mali i koliko vapimo za balansom koji je još uvijek najsnažniji u odnosu na sve što je čovjek stvorio, a čovječanstvo podcjenjuje.

promo guy // 10/02/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*