home > njuz > Novi spotovi - ROLIN HUMES, GONZO

kontakt | search |

Novi spotovi - ROLIN HUMES, GONZO

Rolin Humes (Ri), blues-rock band koji je svojom energijom zaokupio brojne glazbene entuzijaste od godine osnutka (2011.), te koji osvaja pobjednička mjesta na gotovo svim natjecanjima za demo-bandove, sada Vam želi predstaviti svoj prvi video-spot za pjesmu "Freedom" sa prvog albuma "Rolin Humes welcomes you to the Penultimate Supper 6/8".

Spot je nastao u suradnji s timom Smartcube Production (Igor Raguž/Vedran Tomac), te predstavlja trenutni vrhunac golemog broja koncerata koje je band odradio tokom tri godine postojanja. Band Rolin Humes čine: Robert J.Hudulin (vokal, glasovir), Nikola Smiljanić (gitara), Emil Bišćan (bas-gitara), Matej Smiljanić (bubnjevi).
Sam spot nastao je kao vrhunac odličnog albuma prvijenca koji je osvojio slušatelje od Engleske, Njemačke, SAD-a i Australije, dobivši pritom nebrojene pohvale glazbenih kritičara. Do sada band u svome natjecateljskom "stažu" ima osvojeno čak 5 prvih mjesta na tuzemnim i inozemnim glazbenim natjecanjima, te trenutno sviraju na turneji nazvanoj jednostavno "2014", u sklopu koje su do sada obišli Njemačku, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, te Crnu Goru. Sljedeća zemlja na popisu koncerata je i Austrija, kao vrhunac više od 40 koncerata ove godine.
Što se tiče samoga spota, nastao je na kosturu "kućnog" uratka od prije nekoliko godina, kada su dečki sami eksperimentirali sa produkcijom spota. Sada spot ima profesionalniju tehničku platformu i ekipu koja je obradila inicijalnu temu i ideju banda - "kartanja sa sudbinom".Vokal i klavirist banda o samom spotu kaže sljedeće: "Bilo je poprilično smiješno čuti pjesmu u dvostruko bržem ritmu od uobičajenog, što je bilo neophodno za tehničku realizaciju spota, a što je rezultiralo i ubrzanim pjevanjem. Prvo sam mislio da će mi to predstavljati problem, no veoma sam se brzo prilagodio i spot je ispao odlično!", dok tim iz Smartcube Production-a o spotu navodi: "Dečki su imali odličnu inicijalnu ideju, no nedostajala im je ekipa koja bi to tehnički realizirala na način na koji su to oni željeli. Tu smo nastupili mi, te spot "sredili" s par zanimljivih detalja. Pjesmu smo snimali ubrzano kako bismo naposljetku dobili tzv." slowmotion" pokrete sa savršenim poklapanjem i izgovorom riječi. Ukratko, bilo je jako zabavno i htjeli bismo pohvaliti Roberta koji je preko tjedan dana vježbao pjesmu pjevati dvostruko brže kako bi sve ispalo savršeno. Sigurni smo da će spot biti zapažen i zbog same originalne ideje i kvalitete pjesme, te se svakako nadamo suradnji na sljedećem albumu banda."
Spot je sniman u prostorima sisačkog alternativnog kluba za mlade "Skwhat", te se ovim putem članovi banda zahvaljuju i na ustupljenom prostoru Udruge za mlade.
Band je trenutno u procesu pronalaženja prikladnog studija za snimanje novog albuma koji će biti ponešto drugačiji od "Penultimate-a", no još uvijek nositi istu neiscrpnu energiju kojom zrače "Rolin Humes".

----------------------------------------------------------------------------

Bend Gonzo objavio je novi singl pod nazivom "Uske trapke". Pjesma opisuje protagonistovu strastvenu ljubav prema navedenom odjevnom predmetu. Uske traperice izvor su njegova, inače poljuljanog samopouzdanja te mu nude prvu pomoć pri snalaženju u većini vrlo kompleksnih društveno/socijalnih situacija (plesni podij u diskoteci).Prema riječima Luke Vucića (redatelja i jednog od dvojice članova banda), inspiraciju za spot dobio je kada je njegov kolega iz benda (Stjepan Tribuson) izrazio želju da napiše pjesmu o svojem omiljenom (uskom i vrućem) odjevnom predmetu. Redatelj je prihvatio ingenioznu ideju te se, vođen maksimom "Što je muškarac bez uskih traperica", objeručke bacio na posao!

Redatelj spota je Luka Vucić, u spotu plešu Iva Čevizović i Marko Herceg, inače poznat po nastupima u TV Showu "Ples sa zvijezdama". Produkciju potpisuju Studio Vucić & More Magnets, a za postprodukciju je bio zadužen Filip Filković Philaz.

terapija // 22/09/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover: NOVA IZDANJA: Achachak, Živa, Radio Aktiv, Who See & TriXstar, Kvadratura kruga, Harry the Kid, Jabadera, She Brought Me Gasoline, Špurijus.

NOVA IZDANJA: Achachak, Živa, Radio Aktiv, Who See & TriXstar, Kvadratura kruga, Harry the Kid, Jabadera, She Brought Me Gasoline, Špurijus.

| 08/12/2021 | terapija |

>> opširnije


cover: čestitkama za 20. rođendan Terapije pridružuje se i ANDRIJA

čestitkama za 20. rođendan Terapije pridružuje se i ANDRIJA

| 07/12/2021 | terapija |

>> opširnije


cover: čestitka Terapiji za 20. rođendan od benda PLANETA UŽASA

čestitka Terapiji za 20. rođendan od benda PLANETA UŽASA

| 07/12/2021 | terapija |

>> opširnije


cover: TONY & GUY nazdravljaju 20. rođendanu Terapije

TONY & GUY nazdravljaju 20. rođendanu Terapije

| 07/12/2021 | terapija |

>> opširnije


cover: RootsInSession predstavljaju

RootsInSession predstavljaju "Domajkla" miks

| 07/12/2021 | promo girl |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*