home > njuz > Nova izdanja - ŠANK?!, BALKANBEATS vol.6, LOLACOSTER, ROLIN HUMES, TURISTI, STRANCI, OGENJ, EoT

kontakt | search |

Nova izdanja - ŠANK?!, BALKANBEATS vol.6, LOLACOSTER, ROLIN HUMES, TURISTI, STRANCI, OGENJ, EoT

Stigli novi albumi i spotovi, istina, neki još prije desetak dana, ali još uvijek itekako aktualni...

Šank?!

"Kada me pitaš" novi je singl zagrebačke punk rock četvorke Šank. Ovom pjesmom, u kojoj Zagreb ponovo igra važnu ulogu, bend počinje raditi na novom albumu.

"Već standardno krajem svakog ljeta Dinko i ja se počnemo nalaziti i svirati... Pripremati pjesme za nove albume ili jednostavno ubijati vrućinu u Zagrebu dok su ostali na moru. Žalit se jedan drugom kak dolazi jesen i povratak poslu, a i kak godine brzo prolaze. Našli smo među starim tekstovima Rakićevu pjesmu koja govori o odrastanju u najdražem nam gradu. Tim druženjem je nastala glazba za ovu stvar koja je u jednom danu snimljena i producirana. Samo nas dva, par gemišta i upaljen mikrofon i tekst..." - objasnio je nastanak nove pjesme Ivan Mrkoci, gitarist Šanka.



Bend koji u svom repertoaru ima mnogo pjesama posvećenih rodnom gradu ovom odom ogoljenom samo na gitaru, usnu harmoniku i vokal s nevjerojatno puno pažnje i nostalgije se prisjeća odrastanja u Zagrebu. Tekst potpisuje Alen Rakić, glazba je djelo Ivana Mrkocija, a mikrofona se uhvatio Dinko Deumić, basist Šanka. Videospot složen od starih snimaka Zagreba i fotografija benda složio je Kristijan Mrkoci.

Šank će zajedno s Hladnim pivom i Brkovima 15. listopada u Domu sportova složiti najglasniji Tulum u Zagrebu. Najveći hitovi benda, poput "Grad je naš", "Zagreb gori", "Ljubav gradu" i "Borac" pjevat će se s visoko podignutim šakama ili surfajući po glavama prvih redova na prvom velikom dvoranskom rock koncertu ove jeseni u Zagrebu.

Balkanbeats vol. 6

Kada je u pitanju Balkanbeat, niko nije bitniji nego Robert Šoko, rodonačelnik žanra. Šoko je berlinski DJ i producent poreklom iz bivše Jugoslavije, koji je priredio već pet kompilacija "Balkan Beats", objavljenih u Nemačkoj. Šesti nastavak serijala Balkan Beats ujedno je prvo Balkanbeat izdanje koje objavljuje jedna izdavačka kuća sa Balkana - Balkanosapiens, podetiketa beogradskog izdavača Ammonite Records. Kompakt disk i digitalno izdanje objavljeni su 15. Septembra 2016.

BalkanBeats Volume 6 je aktuelna kolekcija podijumskih hitova koje je odabrao Robert Šoko, a koje su poznati DJ-evi iz raznih krajeva sveta kreirali ili obradili u Balkanbeat maniru. Ovi muzički čarobnjaci, koji potiču iz različitih underground i alternativnih umetničkih scena, osobodili su svoju kreativnu energiju i postmodernu razigranost u duhu Balkana, prezentujući nam tako ove eksplozivne numere.

Terminom Balkanbeat definiše se muzički pravac koji je nastao kao crossover dance popa i muzike sa etno folk motivima, poreklom sa Balkana. Ova jugoistočna regija Evrope je sabirni centar istoka i zapada. Ime Balkanbeat je kovanica koju je oko 2000 godine kreirao Robert Šoko, selektor ove kompilacije, da bi definisao svoj DJ set inspirisan Balkanom.



BalkanBeats Volume 6 je duhovita, superzabavna, uzbudljiva i vesela žurka koja će vas sigurno oduševiti i razdrmati vaš balkanski duh.

"Ovaj album je kvintesencija mojih najluđih žurki, i sazrevao je u najvećim evropskim klubovima još od početka milenijuma. Po mom mišljenju, ovo je moja najbolja kompilacija do sada. 16 živahnih kompozicija za uživanje. Svaki pravi ljubitelj Balkanbeats muzike mora posedovati ovo izdanje", izjavio je Šoko.

Lolacoster

Dvije godine nakon izdanja albuma prvijenca, zagrebački bend Lolacoaster izdaje novi singl pod nazivom "Bugs."



DIY album "Lolapop" dvojac Savić/Betica popratio je kratkoročnom suradnjom s live postavom, a zatim se vratio svojoj kreativnoj čahuri te nastavio potragu za jedinstvenom atmosferom i novim kombinacijama žanrovskih ispreplitanja. Njihovi su ih glazbeni instinkti gurnuli u smjeru elektronske glazbe, u čemu se upravo Bugs pokazala kao prekretnica svojim eklektičnim spojem sintetičkih i tradicionalnijih vrsta zvuka.

Za miks i mastering zaslužan je Saša Rajković iz kultnog sisačkog studija Sensorium, a za dizajn vizualnog identiteta singla mlada grafička dizajnerica Marija Gašparović.

Rolin Humes

Malo tko je do 1999. čuo za Irenu Sendler, ali 2008. godine, kada se riječ o njenim nesebičnim djelima proširila, nominirana je za Nobelovu nagradu. Irene je riskirajući vlastiti život spasila čak 2500 židovske djece tijekom nacističke okupacije Varšave. Kako zvuči pjesma i izgleda spot pogledajte ovdje:



Spot je sniman Kristalnoj kocki vedrine u Sisku

Režija i montaža: Marko Milovac https://vimeo.com/markomilovac

Direktor fotografije: Ivan Zadro

Asistent produkcije: Domagoj Hruškar

Produkcija: C47 Film / Spotlight.TV https://web.facebook.com/ThisIsSpotlightTV

Turisti

Riječki Turisti su pri samom kraju izrade svog debitantskog albuma koji će uskoro objaviti Dallas Records. Sve su pjesme snimane u kastavskom studiju GIS, s producentom Matejem Zecom. Prethodna tri singla, Tvoja i slobodna, Moj toreador i Žena od pijeska, naći će se na albumu zajedno s novim uratkom, 'Samo ovaj dan'.



Najnoviji singl moderan je rock broj, u doticaju sa svjetskim gitarskim produkcijskim trendom, pokretan i dinamičan, s lirikom teksta koja upućuje na konstantnu mijenu.

'Samo ovaj dan' se temom naslanja na uvijek aktualno pitanje - može li se zaista u samo jednom danu proživjeti cijeli život, dotaknuti ljubav na intenzivan, dubok i potpuni način? Turisti, naravno, ne daju odgovor na tako složeni raspored kompliciranih ljudskih odnosa, ali svakako promišljaju na način da je samo sadašnjost ono što je vrijedno postojanja i istraživanja. Kloniti se prošlosti bilo bi pogrešno, no dopustiti da nas ona okošta i pretvori u reakcionarnog i nazadnog svakako nije opcija koja oslobađa. Možda je u jednom dijelu sadašnjosti zaista skriveno i nekoliko mogućih budućosti - samo jedan dan koji nam je dovoljan da spoznamo ukupnu vrsnoću života!

Stranci

Stranci, celjski rokenrol kvartet, predstavlja novi single Manjša ljubezen. Besedilo zanj je napisala znana slovenska pisateljica Polona Glavan.



Stranci so znani po eksperimentiranju s teksti. Na drugi plošči Kirjetukinor?, izdani leta 2009, so namreč peli kar v petih jezikih, kar je posebnost v slovenskem glasbenem prostoru. Tudi njihova naslednja izdaja fonograma bo postregla z zanimivostjo; na njej bodo s svojimi teksti sodelovali slovenski pisatelji proze in poezije. Pesmi bodo tokrat večinoma v slovenskem jeziku.

Ogenj

Koprivnički folk etno pankeri Ogenj tokom mjeseca kolovoza snimili su spot za pjesmu Lepa Mara. Pjesma se nalazi na prvom EP-u benda "Još je rano" koji je objavljen početkom rujna.



Spot je sniman u malom mjestu Goričko nedaleko Koprivnice, a režiju i montažu potpisuje mladi koprivnički umjetnik Bojan Koštić.

Svi tekstovi benda pisani su na dijalektu sjeverozapadne Hrvatske što je publika prihvatila s velikim simpatijama u svim dijelovima zemlje gdje je bend do sada live nastupio.

Ogenj za ovu jesen planira koncertno promovirati EP u Varaždinu, Zagrebu, Gospiću i Koprivnici, a spremaju se i datumi za Sloveniju.

Članovi benda Ogenj su:
Tomislav Mihac Kovačic - lead vokal, gitara, bisernica
Nikola Terzić - bass, vokal
Filip Kušnjer - gitara, vokal
Tara Knežević - violina
Karlo Knežević - bubanj

EoT

Nakon pjesama "Balkanska fiskultura" i "U čemu je bit?" mladi karlovački alter bend EoT predstavlja novi singl i videospot "Bye bye". Riječ je o žestokoj ljubavnoj "groove baladi" u kojoj se svatko može prepoznati. Predstavlja vječni konflikt u odnosima između dvoje ljudi, koji se odigrava sve dok jedna od tih osoba ne smogne snage kako bi završila njihovu priču.



Glazbeni producent je Marko Matijević Sekul, autor glazbe i teksta Boris Kolarić, aranžmane su napravili Marko Matijević Sekul i EoT, a dizajn naslovnice je djelo Gorana Glavača.

Za singl "Bye bye" je u režiji Tvrtka Barišića snimljen i dinamičan videospot koji pršti energijom i mladenačkim zanosom.

Već sad se može reći da je iza EoT-a iznimno uspješno razdoblje, u kojem su pobijedili na čak pet festivala ("Rat bendova", "O'Rock fest", internacionalno natjecanje Šengenfesta "Glas mladih" u Sloveniji, "Mack Production" i gitarijada "Croatia Bike Weeka"), a kulminacija uspješne godine tek slijedi jer će EoT u rujnu objaviti dugoočekivani debitantski album "Defibrilacija", a očekuje ih i nastup na festivalu "Velika rock eksplozija #9" (KSET, 29.09.).

Glazba koju izvodi EoT inspirirana je širokim spektrom glazbenih utjecaja, od klasike pa sve do modernih pravaca 21. stoljeća, a EoT nastupa u sastavu Maja Kolarić (vokal, bas gitara), Boris Kolarić (gitara, vokal) i Goran Glavač (vokal, bubnjevi).

terapija // 27/09/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*