home > njuz > INmusic Festival 2014 - Zijah Sokolović zatvara festival; Ljetnom kinu pridružuje se Vlada Divljan

kontakt | search |

INmusic Festival 2014 - Zijah Sokolović zatvara festival; Ljetnom kinu pridružuje se Vlada Divljan

U sklopu kulturne platforme INmusic festivala na jarunskom Otoku mladosti postavljene su daske koje život znače. U malenom kazalištu s velikim predstavama i još većim glumcima, posljednji dan rezerviran je za Zijaha Sokolovića, povratnika na daske INteatra, i njegovu monodramu Međuigre 0-24.

Monodrama Međuigre 0-24 na književno-kritički-satirički način komentira aktualne političke događaje i društvena stanja. Međuigre su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obaveza, sastavljene od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave.

Sam autor Zijah Soloković o Međuigrama kaže: "Moj kabare, Međuigre 0-24, želi da dodiruje besmislenost i manjak logike čitavog čovječjeg djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti. Osnovna je ideja Međuigri 0-24 da, u galopu civilizacije i poplave kapitalizma, čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir. Sad nije vrijeme... sad nije vrijeme... sad je kasno!"
Zijah će te protresti svojim zdravim cinizmom, ubosti satirom i pročistiti jednim zdravim i pomalo zatomljenim nazorom na svijet.

Međuigre 0-24 na rasporedu su u srijedu 25. lipnja.

Nakon prva dva dana festivalskog tulumarenja za koje je zaduženo Ljetno Kino, "kućni bend" INmusic festivala, posljednji dan rastu u big band i pridružuje im se legendarni Vlada Divljan!

Vlada Divljan i Max Juričić iz Ljetnog Kina dijelili su velik dio životne i glazbene povijesti. Dok je Vlada harao s Idolima, Max je svoj trag u glazbi ostavio s grupom Film. Prije par godina putovi su im se opet susreli, a instrumenti ukrstili. Max je skupio probranu ekipu u Ljetno Kino, a Vlada je napisao još nekoliko predivnih pjesama. Rezultat je album Četiri godišnja doba koji je odmah pokazao kako dobro može zvučati kombinacija snažnog prijateljstva i velikog iskustva.
Vlada Divljan najpoznatiji je na ovim prostorima kao frontman legendarnog benda Idoli koji je palio i žario bivšom Jugoslavijom. Ipak, njegov rad zahvaća puno više od toga. Nakon raspada Idola Divljan se upustio u solo vode, a rezultat su brojni studijski albumi, glazba za film i suradnja s drugim izvođačima koja je u slučaju Ljetnog Kina prerasla u nešto više.

Ljetno Kino zaduženo je za Balkan party uz Ko to tamo peva pozornicu u ponedjeljak i utorak. Dan iza toga u njihovu postavu uskače novi član te kao Vlada Divljan & Ljetno Kino big band sele na Main stage. Očekuju vas pjesme koje su se odmah udomaćile u uhu poput Najlepša, Iza osmeha ili Vodim te na more, ali i stari Divljanovi hitovi Maljčiki, Malena ili Retko te viđam s devojkama, ovaj put u novom ruhu.

Publici ne preostaje ništa drugo nego uživati u ovoj kombinaciji izvođača koja će posljednji dan festivala najbolji mogući način pretvoriti u savršen početak ljeta.

Uz velike glumce čekaju vas i izvanredni glazbenici. The Black Keys, Pixies, MGMT, Foals, The Fratellis, Wolfmother, Partibrejkers i Rambo Amadeus samo su neki od njih. Vrlo atraktivan program ovogodišnjeg INmusic festivala realiziran je zahvaljujući potpori Ožujskog piva, OTP banke te Turističke zajednice Grada Zagreba. Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u najbližem Tisak Media centru te putem Tisak Media Webshopa, u Dirty Old Shopu u Zagrebu i putem službene stranice festivala po cijeni od 349 kuna.

Kamp je po prvi put smješten na Otoku Trešnjevka i bit će pontonskim mostom spojen s Otokom mladosti na kojem se održava festivalski program, čime INmusic postaje jedinstveni festival koji se održava na dva otoka. Kamp je otvoren od 20. pa sve do 26. lipnja, ulaznica za kamp košta samo 150 kuna i gotovo je rasprodan pa se pozivaju svi zainteresirani da što prije nabave svoju kampersku ulaznicu.

promo guy // 22/05/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*