home > njuz > Skladište kulture - novo ime na zagrebačkoj kulturnoj sceni

kontakt | search |

Skladište kulture - novo ime na zagrebačkoj kulturnoj sceni

Novo ime na zagrebačkoj kulturnoj sceni
KULTURNI CENTAR SKLADIŠTE KULTURE
Radnička cesta 27 (tvornica Katran), Zagreb

Zagreb je dobio novo ime na kulturnoj sceni koje će skladištiti filmske i književne večeri, glazbene koncerte, klupskadogađanja, kreativne radionice, likovne izložbe, razne edukacije, te javne prezentacije koje će obogatiti kulturnu scenu grada Zagreba. Umjetnici su dobili još jedan prostor kojem aspolutno pripadaju! U četvrtak 23. svibnja Skladište kulture počinje s redovnim programom kojeg otvara koncert Finih sapuna, dok vikend otvara u petak 24. svibnja DJ D-Gree sa svojim funk/afrobeat/soul setom, a u subotu 25. svibnja nastaviti će se tulumariti uz Topssya s Radija 808. Skladište kulture poklanja besplatan upad na sve tri večeri kao izraz dobrodošlice.

Skladište kulture je projekt Ustanove za razvoj civilnoga društva iz Zagreba, neprofitne organizacije, nastao u 2012. godini. Ideja vodilja bila je kultura i civilno društvo, spona između građanskog aktivizma kroz različite forme kulture i umjetnosti prožimanja stvarnosti, dajući implus ljudskim potencijalima za promjenama i razvojem te promicanjem kulturnih izričaja kroz nove tehnologije i nove oblike komunikacija.

Glazbeni program:

Četvrtak 23. svibanj, 2013.
Koncert FINI SAPUNI
Etno/jazz/funk/drum 'n' bass
Bend se okupio 2005. godine kao profilirani sastav uličnih glazbenika, prije svega prijatelja, koji su postepeno razvijali električni zvuk i svirali ozbiljnije koncerte po klubovima u Zagrebu i diljem Hrvatske. Glazba Finih sapuna je čarobni spoj glazbenih žanrova koji uključuje etno, jazz, funk i drum 'n' bass.
Ulaz besplatan.

Petak 24. svibanj, 2013.
DJ D-Gree
Funk/afrobeat/soul
D-gree a.k.a. Leo Hekman dolazi iz Splita gdje počinje svoje glazbeno putovanje kao tonski realizator i glazbeni urednik na lokalnom radiju. U Zagrebu se pridružuje Udruženju za razvoj kulture i postaje član Močvarinog DJ teama dok u multimedijalnom centru 'Mama' jednom tjedno predstavlja novi glazbeni set. Počinje istraživati afrobeat, soul, jazz i funk pa s otvaranjem zagrebačkog Funk Cluba postaje rezident DJ te tvrdoglavo inzistira na promoviranju starih stilova, što radi i danas. Nastupao s mnogim glazbenicima i DJ-ima: m.i.l.e., Funk Guru, Freez, Pips, Borka, Venom, Ahmaad, Umbo, Bocca Sofistifunk, gdin. Smeđi Šećer, Dirty Hairy, Funk You, Pytzek, Itch, Jan Becele, Luka deLux, Jopa, KidVa, Edo Maajka, Elemental, TBF, ST!llness, Diyala Upgraded, MSR, Batida, Detour… Dvaput mjesečno vodi večernji program FOUNKE NASTAY u Funk Clubu. Glazbeni je urednik Radija 808.
Ulaz besplatan.

Subota 25. svibanj, 2013.
MoombiaCyco Journey pres.TOPSSY (Radio 808)
moombahton/moombahcore/electrocumbia/psihodelija
Dobri duh nekadašnjeg Radija 101, a danas jedan od pokretača internetskog Radija 808 odvest će vas na put u nepoznato… A što vas u nepoznatom svijetu očekuje, saznat ćete samo ako svratite u Skladište kulture!
Ulaz besplatan.

------------------------------------------------------------------------------

Ustanova za razvoj civilnoga društva
Centar za kulturu Skladište kulture

Sažetak
Cilj Ustanove kao neprofitnog tijela jest razvoj civilnog društva, te je osnovana radi aktivnog djelovanja na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini s namjerom istraživanja potreba zajednice i educiranja građana kroz različite programe neformalnog obrazovanja, te stvaranja pozitivnih navika kod svih kategorija građana u smislu aktivnog odnosa prema društvu.
Misija Ustanove je provoditi stručne, specijalističke programe i istraživanja, vodeći računa da stečena znanja i iskustva budu primjerena najnovijim spoznajama i tehnologijama današnjeg svijeta znanosti i struke, uz očuvanje kulturološke i ekološke baštine zajednice.

Vizija Ustanove je biti renomirana i tehnološki suvremena Ustanova s jedinstvenim i prepoznatljivim vlastitim programima na području Jugoistočne Europe. U cilju poticanja cjeloživotnog usavršavanja i osobnog razvoja pojedinca, naša vizija je boljitak zajednice kroz programe i istraživanja, koja će jamčiti kvalitetna postignuća za razvoj civilnog društva. Vizija nam je i pružanje kreativnih usluga i održivih prijedloga i solucija u rješavanju mnogih izazova koja proizilaze iz društvenog ustroja jugoistočne Europe.

Centar za kulturu Skladište kulture

Centar za kulturu Skladište kulture raspolaže multi-funkcionalnim prostorom i opremom za odvijanje programa i projekata vezanih za kulturu i umjetnost. Centar za kulturu "skladište kulture" je projekt Ustanove za razvoj civilnoga društva iz Zagreba, neprofitne organizacije, nastao u 2012. godini. Ideja vodilja bila je kultura i civilno društvo, spona između građanskog aktivizma kroz različite forme kulture i umjetnosti prožimanja stvarnosti, davajući implus ljudskim potencijalima za promjenama i razvojem te promicanjem kulturnih izričaja kroz nove tehnologije i nove oblike komunikacija. Programe u centru za kulturu vodi stručno osoblje.

Ciljevi i vizija centra za kulturu Skladište kulture je pružiti kreativne usluge i održive prijedloge i rješenja za rješavanje mnogih izazova koji proizlaze iz društvenih struktura i svakodnevne zbilje.

Naše aktivnosti ciljaju na promicanje profesionalnih i amaterskih aktivnosti. Centar nudi prostor za probe, umjetničke radionice, mjesto gdje se ljudi sastaju i "skladište" kulturu.

Fokus rada je na afirmaciji mladih umjetnika i umjetnica, novih trendova, inovativnih koncepata, na području umjetnosti i kulture u najširem smislu, kroz promociju Hrvatske kulture u inozemstvu kao i promociju kultura drugih zemalja u Hrvatskoj (međunarodna kulturna suradnja).

Naš cilj je ponuditi mogućnosti za promociju i usavršavanje, koje je moguće gledati s otvorenošću, znatiželjom i kritički sudom, na svaki aspekt stvarnosti. Izražavanje je moguće kroz znanost, umjetnost, politiku, novinarstvo i medije, teologiju, povijest, ekonomiju, sociologiju i obrazovanje kao i druga područja.

Što podrazumijevamo pod pojmom "kultura"?

Kultura je sustavna i kritička svijest o stvarnosti, to je slobodni razvitak naše ljudske potrebe i sposobnost poznavanja i tumačenja sve što je u stvarnosti. Znanje je osnovna potreba svakog čovjeka, a ne nešto što pripada "stručnjacima." Kultura je djelatnost svojstvena svakom čovjeku, jer nitko ne može živjeti bez da konstantno razvija i komunicira s drugima određenu svijest o stvarnosti.
ŠTO RADIMO/Naše aktivnosti
Programska djelatnost centra za kulturu provodi se u prostorima skladišta kulture:
 Organiziramo panel diskusije, konferencije, predavanja, seminare, umjetničke predstave, koncerte i javne intervjue,
 književni program i druge tribine,
 glazbeno -scenski program - Jazz club, koncerti, dramski program,
 javna prezentacija radionica različitih umjetnika,
 izložbe,
 edukacije,
 stand-up predstave,
 Art cinema program,
 Galeristika (samostalne izložbe umjetnika mlađe generacije, autorske izložbe mladih kustosa/kustoskih timova, gostovanja inozemnih suvremenih mladih umjetnika)
 međunarodni programi i produkcije
Gdje se nalazimo:
Radnička cesta 27, Zagreb
(bivša tvornica Katran)

promo girl // 19/05/2013

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Prvorazredna senzacija: američki reper VALID iz Detroita se vratio singlom

Prvorazredna senzacija: američki reper VALID iz Detroita se vratio singlom "May 6th" o Đurđevdanu!

| 06/05/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: GUSTI SOK ima novi singl

GUSTI SOK ima novi singl "Milo moje"

| 06/05/2024 | hrvoje m. |

>> opširnije


cover: IO ima čak 20 albuma inspiriranih Jules Verneom

IO ima čak 20 albuma inspiriranih Jules Verneom

| 05/05/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: Frenkie predstavio album

Frenkie predstavio album "Manifest" i video spot za pjesmu "Identitet"

| 03/05/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Folk-punk cabaret bend

Folk-punk cabaret bend "Šarijanata" predstavlja prvi singl i spot "Beyond the End of the Road"

| 02/05/2024 | promo girl |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*