home > njuz > ACCEPT u Zagrebu!

kontakt | search |

ACCEPT u Zagrebu!

Najveći njemački heavy metal bend Accept nastupit će u srijedu, 24.10. u zagrebačkom klubu Boogaloo u sklopu turneje kojom predstavlja novi album "Stalingrad" (Nuclear Blast / Trolik). Taj će koncert biti njegov prvi nastup u Hrvatskoj u gotovo četiri desetljeća dugoj karijeri.

Accept je 'vlasnik' najspektakularnijeg heavy metal reuniona s albumom "Blood of the Nation" (2010.), među kritikom, a pogotovo među fanovima prihvaćenim s velikim oduševljenjem. Da su prezadovoljni, obožavatelji svih generacija pokazali su na trijumfalnoj turneji koja je uslijedila i potvrdila da status metal ikona kojeg Accept ima nije nimalo upitan, bez obzira na skoro desetljeće i pol dugu pauzu.

Više od godinu dana duga turneja obujmila je i nastupe na utjecajnim festivalima, support velikom AC/DC - u, a okončana je sredinom srpnja nastupom na Metalcampu 2011. Nova turneja u 2012. podijeljena je u dva dijela, proljetni i jesenski, bez festivalskih nastupa, pa će tako koncerti poput zagrebačkog biti rijetka prigoda publici da vidi Accept u promociji novog albuma "Stalingrad", glazbenoj priči o jednoj od najvećih bitaka u povijesti prezentiranoj kroz dvoje umirućih ljudi koji nalaze utjehu jedno u drugom.

Sudeći po impresijama fanova i kritike jasno je kako se radi jednako dobrom albumu kao i "Blood of The Nations", za što velike zasluge idu poznatom britanskom producentu i gitaristi legendarnog Sabbata Andy Sneapu (Megadeth, Testament, Nevermore, Opeth, Exodus, Killswitch Engage …), koji je na oba povratnička albuma napravio sjajan producentski posao.

Priča o Acceptu traje više od četiri desetljeća i teško se oteti dojmu kako je riječ o jednoj od najznačajnijih metal priča svih vremena i uz one o Scorpionsu najvećoj njemačkoj glazbenoj uopće. Band X je 1968. osnovao pjevač Udo Dirkschneider, a iz njega je 1976. godine 'niknuo' Accept. Tri godine je trebalo da objavi debitantski album "Accept", a uslijedili su "I'm A Rebel" (1980) i "Breaker" (1981). Ključna godina i album bila je 1982. i "Restless And Wild", koji je donio evoluciju u soundu i smatra se jednim od pionira heavy-speeda. Idući albumi "Balls To the Wall" (1983.), "Metal Heart" (1985.) i "Russian Roulette" (1986.) spadaju u klasike heavy metala i period je u kojem je Accept bio na vrhuncu karijere. 1987. godine odlazi Udo Dirkschneider, a novi vokal je David Reece s kojim je snimljen "Eat The Heat" (1989). Na isteku 1989. objavljen je kraj Accepta, reunion se događa 1992., godinu kasnije izlazi "Objection Overruled", iduće "Death And Raw", a 1996. "Predator". Tada se Udo ponovno odlučuje ozbiljnije posvetiti svom bendu U.D.O., a Accept ponovno raspada. 2005. stiže kratkotrajni reunion u 'classic line-upu' tijekom kojeg Accept održava nekoliko nezaboravnih koncerata na velikim ljetnim festivalima, no Udo nekoliko puta odbija ideju o potpunom povratku i ostatak Accepta objavljuje odluku da nastavlja bez njega.



Nemoguća misija traženja novog frontmana ipak je postala moguća i to zahvaljujući angažmanu Marka Tornilla (T.T. Quick) koji je 2009. potvrđen kao novi član benda. On se pokazao sjajnom liderskom, ali što je još važnije i vokalnom zamjenom za Uda i Accept se vratio ako ne jači, onda bar jednako jak kao i sredinom osamdesetih. Melodijama nakrcani, glasni i rezolutni gitarski riffovi, proklizavajuće solaže, hrapavi vokali i tempirane ritam sekcije vratile su se na svjetske pozornice kojima uz legendarne "Metal Heart", "Princess of the Dawn", "Fast As A Shark" ili "Balls To The Wall" vladaju i nove metal himne "Teutonic Terror", "The Abyss", "Pandemic", "Stalingrad", "Shadow Soldiers"…

Sve one zajedno vratile su na vrh bend koji je obilježio kompletnu scenu, bez kojeg se heayv metal ne može niti zamisliti, a kamoli spominjati i čijem je koncertu biti nazočan velika privilegija i vrhunski glazbeni događaj. Jednom riječju - spektakl.

Podaci o cijenama ulaznica, početku prodaje i mjestima na kojima će se moći kupiti bit će objavljeni uskoro …

promo guy // 07/07/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*