home > njuz > SKAVILLE 2012 - Predstavljena nova imena

kontakt | search |

SKAVILLE 2012 - Predstavljena nova imena

Skaville Festival predstavlja šesto izdanje svog festivala pod motom "DANCE THE SKA" te svoju novu lokaciju, kamp Martinska u Šibeniku od 26. do 29. srpnja 2012. godine.

Nakon uvale Voz te Preluka u Rijeci - festival se seli u Šibenik, točnije u kamp Martinsku gdje se uspješno već desetak godina održava i istoimeni punk festival. Kao i svake godine, četvrtak je rezerviran za ska party dobrodošlice, petak i subota dani su ispunjeni bendovima, a nedjelja ostaje za lagano odmaranje i punjenje baterija prije odlaska.

Ulaznice:
- festivalske po 150 kuna u pretprodaji na tickets@skaville.org
- festivalske na ulazu po 160 kuna
- dnevna karta 100 kuna
- cijenu karte uključeno je i besplatno kampiranje :)

Nakon objavljenog prvog dijela lineupa na šestom Skaville festivalu kojeg čine Los Fastidios, Postolar Tripper, Pleska, The Resignators i ZAA, objavljujemo i nove izvođače koji će se pobrinuti za najplesniji ska festival:

JOKERFACE (Južni Tirol/Italija)

Ska formacija iz Južnog Tirola/Italije osnovani 2005. godine te su u svom djelovanju prošli kroz nekoliko stilova ali oduvijek inspirirani tradicionalnim ska zvukom 60ih godina i skinhead kulturom. Ističu svoj antifašistički stav a pozornicu su dijelili sa bendovima poput Bande Bassotti, The Upsessions, Valkyrians, Mr. Review i sl. Njihov drugi album "On The Road Again" izdan je za Diffidati Records, bend se pokreće na turneju te osim Skavillea, bukirani su i za top njemački This Is Ska Festival čime kreću u pohod na osvajanje europske ska scene. Jokerface su autentični ska ljubitelji i njeguju izvrstan zvuk koji ćemo premijerno čuti na Skavilleu.

LES SKARTOI! (Grčka)

Na Skaville nam stiže i prvi bend iz Grčke, točnije iz Patre nam dolaze Les SkartOi! koji se još nazivaju i rocksteady orkestrom jer su čak deveteročlana postava. Odlične trubačke dionice i ska rocksteady ritam uz soulful reggae i ženski vokal udarna su snaga ovog benda koji je svirao i za Mr. Symaripa u Ateni te uz bok Bad Mannersa i Aggrolitesa. Prije prvog EPa koji se zvao "Rude boyz", Sa debitantskim albumom kojeg su nazvali Ska Radio te kojeg promoviraju na festivalu uspjeli su privući pozornost i njemačkih ska izdavača stoga sa pozornošću iščekujemo ove temperamente Grke koji čine jedinu pravu autentičnu rocksteady atrakciju u toj zemlji.

THE MIGHTY FISHERS (Mađarska)

Jedini tradicionalni rockstseady bend iz Mađarske kojeg čine vodeći ska i reggae glazbenici u zemlji. Zagarantiranu autentičnost nude članovi između ostalogi članovi Pannonia Allstars Ska Orchestra, Dubaku Banda, Three Ladiesa, a zvuk se proteže od tradicionalnog rocksteadya do ranog reggaea i lover's rocka. Osmeročlana formacija sastoji se od odličnih vokala a prvi EP "High Four" nedavno je izdan te se može nabaviti online za Liquidator Musicu dok se pjesma Hypnotic Eyes nalazi na glasovitoj Mad Butcher Records kompilaciji Skannibal Party vol. 11. Fishersi su već odradili koncerte po Mađarskoj, Njemačkoj, Austriji, a čeko ih ljeto i Skaville festival te španjolski Rototom Sunsplash. Odličan bend sa mnoštvo repertoara i profinjenog zvuka donosi najbolju poslasticu za ljubitelje rocksteadya i ranih reggae ritmova.

NH3 (Italija)

Devet godina iskustva, album izdan 2009. godine i nekoliko turneja po Italiji odradili su pod imenom Ammoniaka da bi u 2011. promijenili stil glazbe, promijenili ime u NH3 i žestokim ska core zvukom i novim albumom Eroi Senza Volto pokazali sav potencijal kojim raspolažu. Mnoštvo koncerata i festivala diljem Italije uz originalan nastup uživo i brz ritam koji upotpunjuju brass sekcijom ubrzo su osvojili publiku i smjestili NH3 uz vrh talijanske punk i ska scene uz bendove poput Bande Bassotti, Redska, Talca. Na Skavilleu prezentiraju svoje novo vruće izdanje te novi materijal koji pripremaju.

ST!LLNESS (Hrvatska)

Iako ne sviraju ska nama to nimalo ne smeta, a ponešto reggaea u njihovom izričaju sasvim je dovoljno. St!llness su snimili svoj istoimeni treći album, pobrali odlične kritike i pokazali da su bend čija žestina, poruke i opuštenost na pozornici tvore jedan od najboljih hrvatskih glazbenih proizvoda uživo. Veliko nam je zadovoljstvo ugostiti ovaj sastav na festivalu jer znamo što nas čeka - energija obavijena ljubavlju, direktne poruke protiv sistema, vrhunska svirka i zabava.

JUSTIN'S JOHNSON (Hrvatska)

Splitski ska bend Justin's Johnsons poznato je ime poznavateljima hrvatskih ska prilika jer su među prvima u HR krenuli sa tipičnim trećevalnim ska punkom još davne 2001. godine da bi danas konačno posložili svoju postavu za nove dane koji su pred njima. Justini su napravili i spot za singl koji najavljuje službeni album i to za pjesmu Pijana posla koji je uvršten u konkurenciju u kategoriji glazbenih spotova na Danima hrvatskog filma. Redateljski prvijenac Toni Mijača našao se tako uz bok mnogim drugim autorima spotova za bendove poput Hladnog Piva, Jinxa, Elementala i dr. Nakon dugo godina izbivanja, Justini najavljuju odličan nastup na Skavilleu prepun energije i plesa i promociju novih pjesama te je krajnje vrijeme da pokažu svoje ska umijeće na pravom mjestu.

DJs:
DzonSkaVolta & Oskar (Skaville residents)
Rudies (Rude Boys Nighter)
Licho & Palačinka Soundsystem (Palačinka kutak)

Vidimo se na najplesnijem ljetnom ska festivalu.
DANCE THE SKA!

promo guy // 13/06/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*