home > njuz > Festival Terraneo 2011, Šibenik: Nova četiri imena glazbenog programa!

kontakt | search |

Festival Terraneo 2011, Šibenik: Nova četiri imena glazbenog programa!

Kao što smo i dali svečanu riječ, lista bendova koji će vam se smiješiti sa pozornica festivala Terraneo 2011. punih pet dana se ubrzano povećava. Iako bi možda onim skromnijima već postojeći popis bio dovoljan, odlučili smo svoje prvo izdanje proslaviti u velikom stilu i razveseliti svoje posjetitelje slijedećim glazbenim poslasticama:

THE RAVEONETTES - DK

The Raveonettes čine basistica i pjevačica Sharin Foo i gitarist i autor Sune Rose Wagner. Nakon susreta u Copenhagenu, ovaj danski indie rock tandem počinje raditi na prvom EP-u "Whip it on". Nedugo nakon toga, pridružuju im se gitarist Manoj Ramdas i jazz bubnjar Jakob Hoyer te bukiraju svoju prvu gažu na SPOT festivalu koja se pokazala presudnom za njihovu daljnju karijeru. Naime, tamo ih je zapazio cijenjeni urednik Rolling Stone-a David Fricke koji im je svojom recenzijom priskrbio brojne poslovne ponude. Njihove pjesme kombiniraju strukturnu i harmonijsku jednostavnost rocka 50-tih i 60-tih godina sa žestokim električnim instrumentacijama i često mračnim stihovima čime podsjećaju na The Velvet Underground. Iako je njihov posljednji album Raven in the Grave opisan kao "savršen zimski soundtrack", ne sumnjamo da će zapaliti posjetitelje svojim nastupom na Terraneu.

DESTROYER - CAN

Iako to on nikada ne želi priznati i uvijek nesebično odaje priznanje svojim brojnim suradnicima, možemo reći da je Destroyer solo projekt Daniela Bejara - nezavisnog pjevača/tekstopisca iz Vancouvera. Službeno, bend je osnovan 1995. kada mu se pridružuje John Collins, ali ta suradnja trajala je samo do 2000. godine. Album kojim je Destroyer dobio značajnije internacionalno priznanje je Thief iz 2000. godine. Bejar svoj stil naziva europskim bluesom, a utjecaje nalazi u bendovima kao što su Pavement, Guided by Voices i sličnim indie i shoegazing bendovima. Ono što posebno pobuđuje interes za bendom Destroyer su intrigantni stihovi koje se Bejar ne libi posuditi od kolega umjetnika, kao i politička retorika koja je stalni posjetitelj njegovih pjesama. Posljednji u nizu odličnih uradaka je album Kaputt iz 2011. koji preporučamo proučiti prije dolaska na Terraneo jer nam Destroyer i dolazi u punom osmeročlanom sastavu koji je snimio istoimeni album.

REPETITOR - SRB

Gostovanje na festivalu Terraneo potvrdio nam je mladi glazbeni trojac imena Repetitor, alternative rock bend iz Beograda za koji se već jedno vrijeme šuška da je jedan od najistaknutijih bendova tzv. nove srpske scene. Bend su u jesen 2005. osnovali Milena Milutinović (bubnjevi) i Boris Vlastelica (gitara, vokal) koji su jedno vrijeme funkcionirali kao duo, da bi im se kasnije pridružila Ana-Marija Cupin (bas, vokali). Svoje glazbeno putovanje započeli su svirajući u beogradskom klubu Blue Moon, a kasnije na koncertima i festivalima u cijeloj regiji. Njihov prvi (i zasada jedini) album pod nazivom "Sve što vidim je prvi put" ugledao je svjetlo dana 2008. godine, koji je poznati srbijanski glazbeni kritičar Boris Mladenović opisao kao vjerojatno najautentičniju proslavu povijesti domaćeg rocka. Njihovoj popularnosti svjedoči i podatak da su na prošlogodišnjem izdanju festivala EXIT nastupali na glavnoj pozornici kao i ovogodišnji angažman na Terraneu.

THE BAMBI MOLESTERS - HR

Jedan od naših glavnih izvoznih glazbenih proizvoda bez sumnje je sisački surf rock bend The Bambi Molesters koji već gotovo 18 godina žari i pali koliko domaćom, toliko i internacionalnom glazbenom scenom. Osnovani 1995., aktivno su sudjelovali u oživljavanju surf rock žanra 1960-tih, a i dan danas nastavljaju doprinositi njegovom razvoju. Stvarana prvenstveno pod utjecajima garažnih i surf klasika 1960-ih, njihova glazba je osvojila underground rock publiku već prvim albumom "Dumb Loud Hollow Twang" izdanom 1997. godine. Teško ćete ih uloviti prekriženih ruku, jer ovaj suvremeni surf rock bend non-stop nastupa po Hrvatskoj i Europi. The Bambi Molesters su, kao šlag na njihovu uspješnu karijeru nedavno dodali koncertni film i live album koji su snimili u Teatru &TD u ožujku ove godine. Članovi benda: Lada Furlan Zaborac (bas gitara), Hrvoje Zabora (bubnjevi), Dalibor Pavičić (gitara) i Dinko Tomljanović (gitara).

*Slijedeća četiri glazbena izvođača objaviti ćemo 05. svibnja, 2011.

ULAZNICE

FESTIVALSKE ULAZNICE:
Prvi paket festivalskih ulaznica po nevjerojatnoj cijeni od 260kn u prodaji je do 01. svibnja! Nakon 01. svibnja cijena ulaznica biti će 320kn.

KAMP ULAZNICE:
Cijena petodnevne kamp ulaznice ostaje 100kn i neće se mijenjati do početka festivala. U sustavu Eventima moguće je kupiti samo kamp ulaznicu po cijeni od 100kn. Ovako kupljena ulaznica vrijedi samo uz predočenje festivalske ulaznice na ulazu u festival.

DNEVNE ULAZNICE:
Uz festivalske, postojati će i dnevne ulaznice koje će varirati cijenom ovisno o programu dana za koji se kupuju. Dnevne ulaznice biti će u prodaji samo za vrijeme trajanja festivala a njihove cijene biti će objavljene u srpnju uz detaljan raspored programa po danima.

Ulaznice za Terraneo možete kupiti u Dirty Old Shopu@Zagreb, klubu Purgeraj@Zagreb, Dallas Music Shopu@Šibenik te u svim prodajnim mjestima u sustavu Eventima (u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, BIH, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Slovačkoj) kao i putem interneta na www.eventim.hr!

Odgovor na sva pitanja dajemo na: info@terraneofestival.com
Potencijalni volonteri na festivalu se mogu prijaviti na: work@terraneofestival.com
Mediji nam se mogu javljati na: press@artim.hr

promo guy // 22/04/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*