home > najawa > Zion Train u Hrvatskoj

kontakt | search |

Zion Train u Hrvatskoj

Koncerti će biti održani:
četvtak, 14.04., klub "Močvara", Zagreb (support Bass Culture SoundSystem)
petak, 15.04., "Media Park", Ljubljana
subota, 16.04., klub "Uljanik", Pula


Pionirski futuristički UK Dub Sound System. Multi-kulturalni kolektiv multi-medijskih entuzijasta, audio/vizualnih komunikatora i uzurpatora ustaljenosti.
Osnovani 1990., u sastavu - Molara (vokalistica i udaraljke), Cod (melodika), Perch
(Live Dub Mixing), Hake (Truba), Forkbeard (Trombon) Marcus Campbell (guitar) and Tench (atmospheres and electronics).
Zion Train su svojevrsni dub fenomen, početkom 90ih pomaknuli granice dub zvuka i produkcije, toliko da njihova izdanja iz prošlog desetljeća i danas zvuče svježe i inovativno. Kontinuirana predanost rezultira jednim autorskim albumom godišnje, te mnogobrojnim suradnjama.

Jedan od najprofiliranijih svjetskih sastava, koji se uz glazbenu produkciju i izvedbu, bavi i izdavaštvom (nosača zvuka, knjiga i magazina), izradom interaktivnih CD-ova, internet portala i stranica, razvijanjem vlastitog sound systema,... Njihov mali kolektiv uključuje raznovrsne umjetnike, dizajnere, klupske i festivalske promotere, skladatelje, producente, kompjuterske programere, izdavače, koji se uz to pojavljuju i kao društveno angažirani pojedinci, svjesni negativnih pojava na planetu i zabrinuti za okolinu u kojoj živimo.

Potpisali za China rec. 1995. i objavili prvi dub video spot u povijesti, za single "Get Ready". U isto vrijeme, po mišljenu časopisa The Wire, objavili najbolji CD rom godine, koji je išao kao prilog uz album "Homegrown Fantasy", popunjen raznim informacijama, izvorima zvuka i slike, dodatnom pjesmom ponuđenom za remixiranje, te prvim interaktivnim intervjuem u povijesti, sa situacionistom i grafičkim dizajnerom izdanja Sex Pistolsa, Jamesom Reidom.
Na vlastitu etiketu Universal Egg vratili su se početkom 1999.-e, nastavljajući objavljivati iznadprosječni dub, elektroniku, experimentalni drum'n'bass i plesni world music.

Klupski program pod nazivom Bass Odyssey club, kojeg redovito organiziraju, često je opisivan kao najbolji dub događaj u Engleskoj ("you won't find a better dub all nighter in the capital", The Independent, "bouncier than a party in a Michelin factory", NME). Do sada su odsvirali većinu najvećih evropskih festivala, a objavljivali su i magazin "The Wobbler", sa nakladom od 15000 primjeraka.
[ Zion Train ]

Zion Train   © Kichmar

2001. proslavili prvi jubilej i ušli u drugo desetljeće rada, te uz sve navedeno lansirali interent portal "Dubport", kao online glasnik vlastite digitalne roots i dub glazbe, aktualnih novosti i informacija, koji redovito updateiran donosi nova izdanja i remixeve u MP3 formatu, intervjue sa dub izvođačima, prijenos nastupa uživo, kao i gostovanja vodećih engleskih i jamajkanskih dub reggae majstora.

Respektibilan je i popis ostalih izvođača s kojima su surađivali, bilo da su za njih kompozirali, ili ih snimali i remixirali u svom vlastitom studiju;
Gentleman, UB40 ('Homegrown' album 2003), Luciano, Beenie Man, Jack Radics, Gregory Isaacs, Alton Ellis, Markus Stockhausen, Robert Miles, Patrice, Cashma Hoody, Prince Allah, Chumbawamba, Rootsman, Afro-Celt Sound System, Dub Syndicate, The Shamen, Ozric Tentacles, Gary Clail, Junior Reid, The Ruts DC, Merzbow, Loop Guru, Coil, Maxi Priest, New Model Army, Muslimgause, Headmix, Kava Kava, 10 Dubians, Zion Train, The Tassilli Players i The Power Steppers.

Prisustvovati jednom od nastupa Zion Train-a je dugotrajno iskustvo, kao svugdje u svijetu, i kod nas je publika zaražena njihovim razornim bass frekvencijama, tumbajućim heavy ritmovima, predovođenim zaraznim vokalnim solo dionicama pjevačice Molare, dodatno začinjenim brass dvojcem.

Prvi hrvatski nastup Zion Train sound systema dogodio se u lipnju 2002., u međuvremenu inspirirali su i dobar dio danas agilne domaće dub scene, a gotovo 3 godine poslije vraćaju se na mjesto zločina, da bi proslavili šestogodišnjicu kluba Močvara, ali ovog puta u full line-up sastavu, sa friškim sjećanjima na nezaboravnu atmosferu kakvu su nam posljednje dvije godine priređivali na pulskom Seasplash Reggae Festivalu.

Sa zagrebačkim nastupom Zion Train-a, počinje i službeni dio promocije 3. Seasplash Reggae Festivala, koji će se od 21. do 23. srpnja održati u Puli (Lucky Dube, the Nazarenes, Overproof soundsystem, Kaly Live Dub, Love Grocer, Dreadzone, RDK soundsystem, Vuneny, Zoster,...).

Istovremeno, izdavačke kuće Zvuk Močvare i Kingston najavljuju hrvatsku distribuciju Universal Egg izdanja, pa će ista biti DJ podlogom prije i poslije nastupa (Zion Train, Vibronics, Jah Free, DubDadda, Iration Steppers, Mad Professor, Jah Works, Power Steppers, Tasilli Players, Ruts DC,...)

Zbog ograničenih kapaciteta, broj ulaznica za ovaj događaj biti će limitiran, u slučaju rasprodaje postoji mogućnost drugog nastupa, u nedjelju 17.04.

kichmar // 12/04/2005

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

| 22/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: OCEAN OF ANOTHER + SURVIVED BY NOTHING @ Vintage Industrial Bar, 24/04/2024

OCEAN OF ANOTHER + SURVIVED BY NOTHING @ Vintage Industrial Bar, 24/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Zion Train nastupi:
četvtak, 14.04., klub "Močvara", Zagreb (support Bass Culture SoundSystem)
petak, 15.04., "Media Park", Ljubljana
subota, 16.04., klub "Uljanik", Pula
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*