home > najawa > SKAVILLE FESTIVAL 2009., Krk, 24 i 25. 07. 2009.

kontakt | search |

SKAVILLE FESTIVAL 2009., Krk, 24 i 25. 07. 2009.

SKA'n'VILLE općenito

U cilju jačanja glazbene scene, turističke ponude u Hrvatskoj, razvijanja alternativne kulture i promoviranja jednog od žanrova koji je još uvijek nepravedno podcijenjen, udruga K.V.A.R.K . i Klub kulture iz Križevaca te udruga mladih "Maslina" sa Krka, odlučili su 2007. godine krenuti sa organizacijom prvog međunarodnog glazbenog festivala koji bi svoju pozornost usmjerio na jedan oblik glazbe - SKA. Uz sve njegove podvsrste i varijacije.

Pitate se što je ska? Ska je oblik jamajkanske glazbe koji spaja elemente mente, calypsa, američkog jazza te rhytm 'n' bluesa. Ska je ritam. Ska je ljubav na prvo slušanje.

Punoća zvuka izražena kroz mnoštvo karakterističnih instrumenata poput trube, trombona, saksofona, klavijatura i dr. čini ska glazbu moćnom i zaraznom mješavinom predivnih plesnih melodija.

Cilj Skaville Festivala je proširiti ska melodije diljem Hrvatske i jugozapadne Europe (područje ex Jugoslavije / Balkan), povećati popularnost i značaj ska bendova te pružiti istinsko zadovoljstvo svim fanovima ska glazbe da uživaju tih par dana u godini u idealnim uvjetima.

Još jedan od ciljeva festivala je svake godine biti originalan, inovativan i dosljedan te dovoditi bendove koji po prvi puta posjećuju Hrvatsku, biti ekskluzivan te dovoditi bendove koji svojim stavovima, pjesmama i djelovanjem propagiraju antirasističke, antifašističke, ekološke i ine ciljeve za kojima vapi današnji moderni svijet zagubljen u raljama konzumerizma i divljačkog kapitalizma.

SKAVILLE FESTIVAL 2009.

U predivnoj uvali Voz na otoku Krku ,tik uz Jadransko more i plažu, uz šumovit krajolik koji ne ometa tamnošnje stanovnike, smjetio se ovogodišnji Skaville Festival. Udaljeni samo 15ak minuta od Rijeke i spojeni Krčkim mostom, lokacija je idealno prometno povezana sa Italijom, Slovenijom (autocesta Ljubljana-Rijeka /2-3h) i sa unutrašnjosti Hrvatske (autocesta Zagreb - Rijeka/3h).

Osim što smo odabrali predivnu lokaciju, odabrali smo i festivalski datum usred ljeta i turističke sezone, kada Jadranom haraju turisti iz cijelog svijeta, kada se hrvatska armija kontinentalaca seli na more i kada je klima najpogodnija za najveseliji tulum u godini.

Riječ je o 24. i 25. srpnju, petak i subota

BENDOVI:

U dva dana festivala nastupiti će 10 bendova iz pet različitih zemalja.
Što nudimo od bendova?

Za festivalske headlinere odabrani su:

* SKARFACE (živuće legende iz Pariza iza sebe imaju 14 albuma, preko 1500 svirki na 3 kontinenta, oduvijek nezavisni u radu i vjerni svom ska/oi/streetpunk zvuku u duhu 80ih, promiču svoj rad godinama u DIY načelu)
* LA GOSSA SORDA (temperamentna atrakcija iz Valencije po uzoru na svjetski poznate sugrađane Obrint Pas, kombiniraju ska i punk ritmove sa tradicionalnim španjolskim insturmentom dolcainom)
* LES 100 GRAMMES DE TETES (francuski reggae/ska/jazzy sastav sa fantastičnom brass sekcijom priprema peti album koji će promovirati na festivalu, u duhu jamajkanskih korijena sa tekstovima na francuskom, španjolskom i engleskom, idealni za ljetno festivalsko chillanje...)
* DESKARATS (jedan od najboljih katalonskih ska bendova ove godine slavi 10 godina postojanja te promovira novi album "Disseminat s/n" izdan za vodeći svjetski ska label Megalith Records, temperamentni i poletni ska ritmovi kao pravi predstavnici Katalonije)
* MR. T-BONE & YOUNG LIONS (talijanski tekstopisac, trombonist i producent, Mr. T-Bone promovira novi album Heroes sa svojim bendom pratećim bendom Young Lions, za sve ljubitelje laganih i kvalitetnih ska/rocksteady zvukova)
* TALCO (talijanska patchanka/combat ska atrakcija sa antifašističkim i antirasističkim tekstovima i stavovima, odlični prihvaćeni u Hrvatskoj, ali i diljem Europe, žestoki i brzi, plesni i himnični..)

Osim najvećih zvijeda festa, tu su još četiri benda koji zaslužuju jednaku pozornost, a to su:

* LOST PROPELLEROS (groovy reggae/ska sastav iz Novog Sada, oslonjeni na uzore jamajkanskih ska ritmova, uspjeli su izgraditi autentičan zvuk i tekstove)
* POSTOLAR TRIPPER (počevši kao hip hop dvojac, razvili su se u sedmeročlani ska/reggae/hiphop sastav i drugim albumom zvani Popravni pobrali odlične kritike na HR sceni čemu svjedoči i nominacija za Porin u kategoriji klupske glazbe...)
* CIRKUS (porečki sastav slovi kao najperspektivniji mladi bend iz Istre, prati ih glas odličnih zabavljača uživo, a svojim veselim nastupom pomalo podsjećaju na Gustafe...)
* BEETANTONE (mlada zagrebačko-šibenska kombinacija koja polako, ali sigurno svojim ska&reggae&dub&punk pjesmama osvaja hrvatsku publiku)

+ DIGITRON SOUNDSYSTEM

+ DJ OSKAR

+ SIDJO & SKAVILLE MANIACS

CIJENA:

* Cijena festivalske karte jest 160 kuna
* Cijena po danu je 100 kuna
* Cijena festivalske karte u pretprodaji je 150 kuna
* Rezervacije u pretprodaji su moguće do 15.07. na email tickets@skaville.org ili tel/fax. 048/711-073 (od pon - pet 11 do 16h)

OSTALO:

U cijenu ulaznice uključeni su i dodatne besplatne pogodnosti poput:

* Osigurana pozicija za kampiranje
* Tuševi i sanitarni čvor (kemijski WC)
* Merchandise štandovi bendova i službenih Skaville promo materijala
* Štandovi sa hranom i pićem, kvalitetna i raznovrsna te nadasve povoljna ponuda
* Ostali popratni sadržaji

promo guy // 30/05/2009

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*