home > najawa > JabbaTon & deMode @ Brucošijada FER-a 08/09

kontakt | search |

JabbaTon & deMode @ Brucošijada FER-a 08/09

Ne zaboravite, ovu subotu u SC-u Vas čeka brucošijada FER-a, velik događaj uz mnoge goste i glazbene stilove, među kojima i meni najzanimljiviji JabbaTon i deMode. U predvorju kina SC, oni Vam zajedničkim snagama donose dva floora elektronske glazbe uz presjek raznih stilova kao što su: breakbeat, drum'n'bass, grime, jungle, ragga, hip-hop, funk, indie electronicu, disco punk, post punk, indie, electro, electro punk, new wave, punk funk, IDM, noise i sl..

Na "velikoj" pozornici (FLOOR 1) uz Jabba i deMode DJ-e i VJ-e skakat ćete uz zvuke zvijezdanog londonskog breakbeat dvojca DJ Deekline feat. MC Ivory (Rat / Supercharged Records, UK), te odličan beogradski band Mistakemistake, dok će Vas na manjem flooru (pored šanka) cijelo vrijeme zabavljati resident DJ-i i VJ-i dva navedena kolektiva.

NAPOMENA:
Budući Brucošijada FERa za razliku od uobičajnih subota u KSETu počinje već u 20h, glavni gosti počinju sa svirkom već oko 22:00 tako da preporučamo da se do tada utaborite na plesnom podiju da ne biste propustili svoj omiljeni band ili DJ-a!
[ Floors ]

Floors   © Maja

JABBATON
JabbaTon od 2005. uspješno djeluje pod okriljem KSET-a u organizaciji zagrebačkog Jabba Crew-a, te je od tada također tradicionalno prisutan i na svakoj Brucošijadi FER-a sve do danas.

Misao vodilja JabbaTona je prezentirati plesnu klupsku glazbu koja se može svesti pod nazivnik "slomljenih ritmova" uz video projekcije, plesne nastupe i nastupe raznih drugih izvođača poput MC-a, beatboxera, bendova pa čak i PJ-a (palačinka jockeya). Ovisno o prigodi, na JabbaTonu može se čuti zvuke raznih glazbenih žanrova kao što su breakbeat, drum'n'bass, grime, jungle, turntablism, ragga, hip-hop, electro, funk… Jedno od najprepoznatljivijih obilježja JabbaTona s vremenom je postala i popularna JabbaKija, službeno piće svake JabbaTon večeri.

Na dosadašnjim JabbaTonima kao gosti su nastupila mnoga značajna imena sa elektronske scene kao što su: Jon More (Coldcut), Mo' Horizons, DJ Quest, Karl Moestl, DJ Deekline, Sex & Circuitry, Ed Solo, Odissi, JFB, JME & Skepta (Boy Better Know), DJ Mutiny…
Inače, JabbaTon DJ-i (Yesh, Venom, Kodin, Rea, Koknee, Nesho te VJ Khumche) nastupili su i na mnogim festivalima kao što su: Dirty Old Festival, EXIT Festival, Illectric Funk Festival, Seasplash Reggae Festival, Tabor Film Festival, Zadarski Kulturni Forum, te redovito nastupaju diljem Hrvatske ali i u inozemstvu.

http://www.jabba-crew.com
http://www.myspace.com/jabbaton



DJ DEEKLINE (Rat / Supercharged Rec, UK)
Deekline počinje sakupljati ploče još u osnovnoj školi, a kasnije, s nastankom "polomljenih" pravaca kao što su jungle i UK hardcore, baca se u studio i još tada postaje važnim pripadnikom britanske breakbeat scene. Iako je najviše inspiriran hip-hopom, funkom i electrom, ali i ranim hardcore sazvučjima, Deekline koristi elemente miami bassa čime sasvim slučajno dolazi do dobitne formule. Jer, premda breakbeat sam po sebi tjera na ples, Deeklineova jedinstvena, vokalima začinjena mješavina ritmova posjetiteljima klubova jednostavno ne daje izbora pa oni hrpimice trče na plesni podij.

A kako kvaliteta i originalnost brzo nađu publiku, tako je i Deekline u trenu od booty shaking entuzijasta postao breakbeat superstar. Osim za vlastite etikete Bounce! i Rat Records, izdaje za kuće kao što su XL i Fatboy Slimov Skint, a svako od izdanja, koja ponekad sklada sam, a ponekad s partnerom Wizardom, u hipu je rasprodano. Kako mu ni to nije dovoljno, s posebnim zadovoljstvom prihvaća se remikserskih zadaća pa isporučuje hitove za igrače kao što su Armand Van Helden, Prodigy, Stereo MCs, Freestylers i pokojni Dirty Old Bastard.

http://www.myspace.com/djdeekline



MC IVORY (Rat / Supercharged Rec, UK)
Neosporni "luđak na pozornici" već se sa 10 godina napaljuje na glazbu kada mu stariji prijatelj daruje kompilaciju imena "Rave Nation". Do 14. rođendana strast prema glazbi je narasla te Ivory postaje stalan čimbenik na hardcore jungle sceni. Redovito nastupa i na jungle i garage piratskim radio stanicama Supreme FM te Déjà Vu. Uskoro mu dosađuje MCati preko tuđe glazbe pa dobiva želju za kreiranjem vlastitog zvuka. Pod utjecajem The Prodigy, The Clash, old school punka te James Browna (glede "showmanshipa"), Ivory uspjeva stvoriti hibrid garagea uz sirovost junglea i breakbeata s agresivnim punk stilom, te ga zbog toga često uspoređuju s već spomenutim The Prodigy. Izdao je za Deeklineov Rat Records, te mu se stvar "Free The Beast" našla i na EA Games-ovoj video igri Fifa Street 2. Zadnjih godinu dana često je na turneji sa drum'n'bass superstarom DJ Freshom s projektom imena Sound Weapon.

"Sounds like Johnny Rotten and the Sex Pistols - swaggering, revengeful, spitting words with deadly venom." - DJ Magazine

http://www.myspace.com/ivoryonline




DEMODE
deMode je osmeročlani zagrebački audio-vizualni party kolektiv koji neprekidno djeluje preko 4 godine. Čine ga 4 DJ-a (Jah, Bambi, Jon B, Rachunica) i 4 VJ-a (Nedjeljka, -Polygon, Mirzaa, Liik). Puštamo indie electronicu, disco punk, post punk, indie, electro, electro punk, new wave, punk funk, IDM, noise i sl., i kao party gotovo jedini pokrivamo većinu tih glazbenih pravaca. Pridaju velik značaj VJ-ingu i vizualnim rješenjima plakata i web-sitea koji za svaki novi party redizajniraju.

http://www.demodeisout.com
http://www.myspace.com/demodeisout



MISTAKEMISTAKE (SRB)
Mistakemistake je beogradski crew koji je okuplja različite izvođače u eklektičnu up beat kombinaciju electra, ragge i 2stepa. Projekt nastaje 1997. kad braća Edi i Ivan Bon počinju kod kuće producirati electro. U osnovi, braća rade glazbu za koju gosti daju vokale ili druge sekvence te tako dodavaju svoj umjetnički izričaj glazbi. Ime Mistakemistake dolazi iz koncepta da je svaka umjetnička kreacija proizašla iz pogreške.

Do sada su izdali EP i single, a neke stvari su im izašle na kompilacijama 'Belgrade Coffee Shop' no.3 i no.4 i 'Belgrade In Clubbin' We Trust'. Spotove za pjesme 'Leave In Summer' i 'Produži' često možete uhvatiti na MTV Adria.

http://www.myspace.com/mistakemistakes
http://www.mistakemistake.com

POPIS SVIH IZVOĐAČA NA BRUCOŠIJADI:

MAIN STAGE:
- Mambo Kurt (Njemačka)
http://www.mambo-kurt.de
- Ajs Nigrutin & Timbe (Beograd, Srbija)
http://www.myspace.com/ajzak
- Six Pack (Smederevska Palanka, Srbija)
http://www.myspace.com/thesixpackband
- Antenat (Zagreb)
http://www.myspace.com/antenat
- My Buddy Moose (Rijeka)
http://www.myspace.com/mybuddymoose
- The Welcomin' Committee In Flames
http://www.myspace.com/wcinflames

JABBATON/DEMODE FLOOR 1:
- DJ Deekline ft. MC Ivory (Rat / Supercharged Rec, UK)
http://www.myspace.com/djdeekline
- Mistakemistake (Beograd, Srbija)
http://www.mistakemistake.com
- Jabbaton resident DJ's
http://www.jabba-crew.com
- DeMode resident DJ's
http://www.demodeisout.com

JABBATON/DEMODE FLOOR 2:
- Jabbaton resident DJ's
http://www.jabba-crew.com
- DeMode resident DJ's
http://www.demodeisout.com

KSET CAFFE FLOOR:
- Marina Perazić (ex. Denis & Denis)
- KSET Caffe resident DJ's

Karte se mogu kupiti od ponedjeljka , 17.11. na sljedećim prodajnim mjestima:

KSET, Unska 3 svaki dan od 09:00 do 16:00
FER, Unska 3 svaki dan od 09:00 do 15:00
Studentski centar, Savska 25 svaki dan od 09:00 do 15:00


Ulaznice za Brucošijadu moći će se kupiti u KSET-u, SC-u i auli FER-a po pretprodajnoj cijeni od 55kn, dok će na samom ulazu koštati 75kn. Kao i uvijek, novopristigli brucoši FER-a moći će kupiti svoju ulaznicu u KSET-u po cijeni od 35kn.

maja // 20/11/2008

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*