home > najawa > MIMO - Iz@ Medošević i Borgie + NLV @ Dvorana Gorgona, MUO, Zagreb, 02/03/2017

kontakt | search |

MIMO - Iz@ Medošević i Borgie + NLV @ Dvorana Gorgona, MUO, Zagreb, 02/03/2017

Izet Medošević & Borgie

Alias Iz@ Medošević riječki je alternativni pjesnik i glazbeni autor te multinstrumentalist. U gradu Rijeci već je kao vrlo mlad postao jedna od ikona alternativne scene, prvo u punk skupinama Avlijaneri i O. Š. Sulud III u kojima se već vrlo dobro nazirao njegov autorski potencijal.

Pošto je pjesma "Droga u meni" O. Š. Sulud III postala nezaobilazni underground hit svih riječkih DJ-eva i uspješnica s Dallasove kompilacije Strašni Riječani...Izet je nestao. Nije se pojavljivao 10 godina. Svakakve su priče kružile.

Od opijatskih ovisnosti do razočaranja u samog sebe i svijeta koji ga je okruživao. No krajem 2013. Izet se polako vraća. Sam kreće u izgradnju svojega prvog samostalnog albuma. Sklada i snima, što polako uočavaju i drugi daroviti umjetnici poput Tomislava Ćurkovića i Vlade Simčića Vave te nastaje album "Granulo je sunce", prema Vavinim riječima, album kakav Hrvatska još nije imala.

Dallas prepoznaje potencijal i izdaje ga u CD formatu na proljeće 2016. Izet u to vrijeme počinje rad s ritam sekcijom Borgie, koju čine Pavišić i Vukić te održava koncerte i priprema materijal za drugi album. Momci zvuče svježe, snažno, uvježbano, na tragu Stoogesa i ranih Majki, ali i Sonic Youtha (nastupi na : Harteri, MMSU, doček riječke nove godine 2017.) dok dimenziju više daju Izetovi sjajni tekstovi. Nakon Vintagea (na kojem su Borgie nastupile dva tjedna nakon okupljanja) i kluba Katran u sklopu karlovačkog Rockoff-a te Izetova pjesničko-akustičnog nastupa u Booksi na poziv Adama Semijalca, Iz@ & Borgie vraćaju se u Zagreb sa svojim, kako Izet kaže, turbo rockom, aludirajući vjerojatno na krajnju suprotnost poplavi turbo folka na ovom području.

Onaj kome je nedostajao brz, žestok, iskonski rock and roll, zvuk s tekstovima koji poniru u srž društvene zbilje, odsad pa nadalje s Iz@ i Borgiama došao je na svoje!



NLV

Skupina NLV dolazi iz Pule te originalnu postavu čine Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić. S vremenom trojka prerasta u petorku, budući da su im se pridružili Roni Nikolić na bas gitari i Silvio Bočić za bubnjevima.

Svoj prvi EP izdaju 21.4.2014. godine pod nazivom "...and who are you?", nastao u producentskoj suradnji s Marijanom Jelenićem (Nola), a sam naslov izdanja je odgovor na kritike specifičnog naziva njihovog benda NLV - "Nikol, Luka i Vedran" koje ljude najčešće podsjeća na 'gažerske bendove' te time idu ka cilju razbijanja stereotipa umjetničkih imena.

Kao najavni singl predstavljaju pjesmu "Guide Me Home", u kojoj su ugostili Dušana Kranjca na bubnjevima i Sandra Peročevića za kontrabasom, te za nju predstavljaju i prateći videospot. S EP-a kao službeni singl predstavljaju i pjesmu "You"

S objavljenim EP-em osvajaju publiku i dobivaju pohvalne kritike te u osmom broju regionalnog Rolling Stone magazina bivaju svrstani u top 10 regionalnih izdanja. Glazba im se, ujedno, koristi kao soundtrack za dokumentarnu seriju 'Generacija Y' Hrvatske radiotelevizije koja je započela svoje emitiranje u srpnju 2014. godine.

U posljednjih nekoliko mjeseci svoju su glazbu predstavili na čitavom nizu regionalnih festivalskih pozornica, što je uključivalo nastupe na zagrebačkom INmusic festivalu te Medvedgradskim glazbenim večerima, Jelen DemoFestu u Banja Luci, Rock kampu Orsula u Dubrovniku, Feel So Fine Weekend-u na Krku...

U travnju 2016. godine objavljuju singl 'Sisters of the Sun' čime najavljuju svoj debi album jednostavnog naziva 'NLV' kojeg objavljuju 24. studenog 2016. godine sa pratećim singlom 'Bitter'. Album je sniman u Studiju Partyzan, gdje se peteročlanoj postavi pridružuju Alen Bernobić na brass sekciji i Goran Farkaš na flauti i mihu. Producent je ponovno Marijan Jelenić, dok je za mix i master zaslužan Perica Šuran, a zasluge za atr cover pripadaju Olegu Šuranu i Jeleni Perišić

Album biva izrazito hvaljen od strane medija, kritičara i publike te se svrstava u top 10 domaćih albuma 2016. godine od strane kritike i domaćih publikacija. U siječnju 2017. godine objavljuju video spot u jednom kadru za singl 'Look Around You' koji ujedno plijeni pažnju medija i slušatelja, a 20. siječnja 2017. održavaju promociju albuma u rasprodanom malom pogonu Tvornice kulture.



------------------------------------------------

Kako bi publici što bolje predstavili glazbenike, kao i do sada, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače, te scenu općenito.
Ovaj put to su Zrinka Kunić (Glavna urednica portala ziher.hr) i Dubravko Jagatić (slobodni novinar, urednik, promotor i pisac)!

promo guy // 29/03/2017

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

| 13/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

| 11/03/2024 | promo girl |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*