home > najawa > Teho Teardo & Blixa Bargeld u Pogonu Jedinstvo, 07.02.2017.

kontakt | search |

Teho Teardo & Blixa Bargeld u Pogonu Jedinstvo, 07.02.2017.

Teho Teardo & Blixa Bargeld u Pogonu Jedinstvo, 07.02.2017.

Nakon rasprodane Močvare , koncert seli u Pogon Jedinstvo

Koncert Teha Tearda & Blixe Bargelda organiziran je u sklopu putujuće izložbe Goethe-Instituta "Geniale Dilletanten - izložba" u Pogonu Jedinstvo od 4.2. do 18.2.2017. Zbog održavanja koncerta, izložba će 7.2. biti zatvorena, no svakako vam proporučamo da je posjetite kroz ostale dane održavanja.

Napominjemo da je koncert i dalje sjedeći te da je i novi broj ulaznica u prodaji ograničen, pa nabavite svoju ulaznicu na vrijeme.

Klub Močvara & Goethe-Institut Kroatien predstavljaju:

TEHO TEARDO & BLIXA BARGELD

Blixa Bargeld, ikona europske alternativne scene, pjevač i frontmen kultnih Einstürzende Neubauten te bivši član pratećeg benda Nick Cavea - The Bad Seeds, dolazi premijerno u Močvaru predstaviti svoju novu glazbenu avanturu kojom već nekoliko godina oduševljava ljubitelje eksperimentalnog zvuka širom svijeta. U partnerstvu s talijanskim skladateljom i producentom Tehom Teardom, nekada predvodnikom industrial benda Meathead, a danas cijenjenim autorom kazališne i filmske glazbe (autor glazbe za Paolo Sorrentinove "The Family Friend" i "Il Divo", kao i "Ti mene nosiš" naše Ivone Juke), Blixa u ovom projektu stvara jednako autentičnu i originalnu glazbu, kao i unutar matičnih mu Neubautena.

Zajedničku suradnju Teho Teardo i Blixa Bargeld započeli su početkom ove dekade, surađujući na produkciji predstave "Ingiuria" da bi nakon toga objavili zajednički album "Still Smiling" na kome su, između ostalih, surađivali i sa slavnim The Balanescu Quartet. Dok je Teho, svirajući bariton gitaru te kontrolirajući beatove i loopove zadužen za glazbeni segment, Blixa vokalno, uz jedinstven scensko-kazališni nastup, na prepoznatljiv način zaokružuje formu njihove glazbene suradnje.
[ Teho Teardo & Blixa Bargeld ]

Teho Teardo & Blixa Bargeld   © Thomas Rabsch

Teho i Blixa u Močvari nastupaju uz pratnju troje dodatnih talijanskih glazbenika - Martina Bertoni (violončelo), Gabriele Coen (bas klarinet) i Francesco Fazzi (inžinjer zvuka). Ono što ovaj koncert čini jedinstvenim je činjenica da će svima njima na pozornici pridružiti i Kvartet Prelude - gudački kvartet iz Zagreba.

Tri godine nakon objavljivanja debitantskog albuma, početkom 2016. godine suradnja Teha Tearda i Blixe Bargelda rezultirala je i drugim zajedničkim albumom "Nerissimo". Kombinirajući nekoliko jezika (talijanski, engleski i njemački) te različite glazbene matrice (komorni pop, elektronika, bogati gudački pasaži, prepoznatljivi Neubauten industrial zvuk…) album si je priskrbio sjajne recenzije, kao i hvalospjevima praćene koncertne nastupe, a dobar glas o njima stigao je i iz susjedne Ljubljane nakon što su Teho i Blixa u prostoru Kina Šiška koncertno promovirali "Nerissimo".

Teho Teardo & Blixa Bargeld - The Beast ("Nerissimo")



Kako je koncert u Pogonu Jedinstvo sjedećeg karaktera samim time je i broj ulaznica u prodaji ograničenog kapatiteta. Budite brzi i na vrijeme si osigurajte ulaznicu za ovaj jedinstveni glazbeni doživljaj. Emocionalno putovanje između Rima i Berlina, na jedinstven će se način uprizoriti u Zagrebu, samo na jednu noć.

Koncert Teha Tearda & Blixe Bargelda organiziran je u sklopu putujuće izložbe Goethe-Instituta "Geniale Dilletanten - supkultura u Njemačkoj 1980-tih", koja se može razgledati (ili koju možete posjetiti) u Pogonu Jedinstvo od 4. 2. do 18. 2. 2017.

Teho Teardo & Blixa Bargeld - Mi Scusi ("Still Smiling")



Posljednje ulaznice su stigle u Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Rockmark (Berislavićeva 13). Još nekoliko ih je u opticaju, pa požurite po svoje.

Online prodaja ulaznica:Dirty Old Shop i Rockmark.

denis // 31/01/2017

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

| 22/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*