home > najawa > Extreme Noise Terror, Desecration, Dry Heaves, Skiplickers @ AKC Attack! 23/06/2016

kontakt | search |

Extreme Noise Terror, Desecration, Dry Heaves, Skiplickers @ AKC Attack! 23/06/2016

Udruženim snagama ekipa iz kluba AKC Attack! i izdavačke kuće Doomtown Records spremaju pravu hardcore/death metal/grindcore/crust poslasticu. Nakon 3 godine u Zagreb nam ponovno stižu engleske legende crustgrind-a Extreme Noise Terror uz support bendove: Desecration, Dry Heaves i Skiplickers. Koncert će se održati 23. lipnja 2016. u zagrebačkom klubu AKC Attack!, s početkom u 20 sati. Karte će se moći kupiti isključivo na vratima kluba, a cijena karte će iznositi 60kn.

Početak rada EXTREME NOISE TERROR-a seže unazad gotovo tri desetljeća, točnije 1985. godine u britanskom gradu Ipswichu, kad su se skupili Dean Jones i Phil Vane na vokalima, gitarist Pete Hurley, basist Jerry Clay i bubnjar Pig Killer. Ubrzo nakon izdavanja njihovog prvijenca 'A Holocaust in Your Head' 1988., izmijenili su nekoliko članova, no tijekom narednog desetljeća esencija E.N.T-a bili su Jones, Vane i Hurley sa svojim specifičnim duo vokalima i agresivnim crust punk zvukom. Idućih nekoliko godina donijelo je E.N.T.-u mnogo izmjena u postavi, dodavanje malo ekstremnijih - death elemenata u njihovu glazbu, pregršt vrhunskih svirki i turneja praćenih nezamislivom slavom na europskoj hardcore sceni, a u izdavačkom smislu nekoliko splitova, EP-ova, te 5 studijskih albuma, od kojih je posljednji album jednostavno nazvan 'Extreme Noise Terror' izdan 2015. godine.

U veljači 2011. godine članove E.N.T.-a pogodila je tragična vijest o preranoj smrti vokalista Phil Vane-a, koji je umro u snu uslijed cerebrovaskularnih problema u svojoj 46. godini. Na njegovo mjesto 2012. došao je John Loughlin, kojeg je 2014. pak zamjenio Ben McCrow, a uz njega i Deana Jonesa (jedinog preostalog originalnog člana) na vokalima, današnju postavu čine i gitarist Ollie Jones, basist Andi Morris, te bubnjar Michael Hourihan.

Njihov specifičan zvuk razvijan tijekom dugogodišnje karijere, te energija koja pršti iz njihovih beskompromosnih žestokih grindcore kompozicija učinili su ih, i još uvijek ih čine, jednim od najboljih u žanru. Tome u prilog ide i činjenica da su jedan od najranijih i najutjecajnijih europskih grindcore bendova, a smatraju se i začetnicima podžanra crustgrind.
[ Extreme Noise Terror ]

Extreme Noise Terror

http://extremenoiseterror.bandcamp.com/

Kao jedan od tri support benda koji dolaze sa E.N.T.-om su i DESECRATION. Death metal veterani iz Walesa nastali 1992. Izdali svoj prvi demo 1993., te 1995. svoj album prvijenac 'Gore and Perversion' zbog čijeg je 'obscenog' sadržaja odmah po izdavanju bio zabranjen, bend uhićen od strane lokalne policije, a prvi press albuma zaplijenjen i spaljen. Album je ponovno snimljen 2001. te izdan 2003. pod naslovom 'Gore & PerVersion 2'. Bendu je često bilo napominjano da smanje doživljaje sa tekstualnim izražavanjem jer inače mogu zaboraviti na bilo kakve ugovore sa izdavačkim kućama, što bend, naravno, nije učinio, te nastavio svojim putem i nakon 3 godine izdao album 'Murder in Mind'. Iza toga bend je imao još nekolicinu izdanja, te kroz godine odradio par turneja sa imenima poput: Decapitated, Extreme Noise Terror, Vader, Deicide i Morbid Angel. Sva tri člana benda su također u trenutačnoj postavi Extreme Noise Terrora. Očekujte death metal minigun kojeg bi se i Blain iz Predatora postidio ;)
[ Desecration ]

Desecration

https://desecration.bandcamp.com/

Kao drugi support bend nastupit će DRY HEAVES iz Sheffielda. Aktivni od 2011. kao petoročlani hardcore punk na tragu američkih bendova iz osamdesetih ala Black Flag i Circle Jerks s daškom britanskog 77 punka. Da su se kojim slučajem osnovali samo nekoliko godina ranije i tako zasurfali na valovima 80s hardcore revivala, djelomično prouzrokovanim pojavom dokumentarca American Hardcore, vjerujemo da bi se o njima puno više pričalo.

Spomenimo švedske Regulations i kanadski Career Suicide kao neke od bendova iz tog perioda s pločama koje već danas imaju status klasika, a mi smo duboko uvjereni da je ama baš svaki član Dry Heavesa u svojim ranim dvadesetima odvaljivao upravo na ta dva benda. I neka je, a ukoliko netko od vas rijetkih što čitate ove najave nije, neka to isti čas ispravi.

U pet godina tandrčenja bend je konstantno turao, a prošlu američku turneju po zapadnoj obali obišli su s francuskom bratijom Youth Avoiders, bendom koji je odvalio poprilično divlji set u Grey Roomu koji je mnogima ostao u divnom sjećanju i o kojem se često priča dok se nema o čemu drugom.
[ Dry Heaves ]

Dry Heaves

https://dryheaves-sheffield.bandcamp.com/

SKIPLICKERS kao treći u paketu support bendova za ovu večer ne zaostaju ništa manje energijom od ostalih bendova, čak naprotiv. Postoje već osam godina i ono u čemu se najbolje pronalaze u svojim mladim životima apsolutno nije odgajanje derladi i ganjanje perspektivnih poslova, već hračkanje na truli sistem kroz satiranje beskompromisne hardcore pankčine inspirirane švedskim bendovima s početka osamdesetih ala Shitlickers i Anti Cimex.
[ Sliplickers ]

Sliplickers

https://kidsofthelughole.bandcamp.com/album/skiplickers

FB event: https://www.facebook.com/events/1042460972499205/
[  ]

Ukratko o AKC Attack!
http://attack.hr/

Autonomni kulturni centar - Attack! djeluje od 1997. pod nazivom Autonomna tvornica kulture. Zbog masovnosti organizacije i lakšeg poslovanja Autonomna tvornica kulture 2001. godine dijeli se na dvije udruge građana/ki sa sličnim idejama i ciljevima, ali i većom autonomijom u svakoj od ove dvije udruge. Osnovna motivacija bila je omogućiti prvenstveno mladim ljudima prostor za autentično stvaralaštvo i izražavanje te aktivizam. Kao udruženje građana/ki ne djelujemo po principu stroge centralizirane hijerahije nego smo podjeljeni u sekcije - timove, koji djeluju autonomno s obzirom na polja interesa i djelovanja.

Klub je smješten na prostoru stare tvornice Medika koja je okupacijom (skvotiranjem) od strane supkulturnih kolektiva unutar AKC-a prenamijenjena u nezavisni kulturni centar. Centar funkcionira po uzoru na slične prostore u Europi, što podrazumijeva revitalizaciju napuštenih zgrada nebili postali prostori za rad i produkciju različitih umjetničkih i kulturnih kolektiva koji djeluju po uradi sam principu s velikim udjelom volonterskog rada.

promo girl // 21/06/2016

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT 27/04/2024, Sax, Zagreb

DONKEY HOT 27/04/2024, Sax, Zagreb

| 09/04/2024 | promo girl |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*